Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Moralitatea

Mesajde gica.mosu » 26 Dec 2017, 19:50

cornelioandanciu scrie:Moralitatea ? Este ilustrata de proverbul urmator :""ce tie nu-ti place, altuia nu-i face ! "". Pai daca unuia ii place sa fure, de exemplu ? :lol: Asta este proverb romanesc. Se poate deci interpreta, exact cum unii au interpretat Constitutia spre propriul lor folos. Adica a fost moral si asa, da si invers.
Moralitatea , pana la urma , este un concept utopic pentru societatea umana. Se spune in Evanghelie ca nimeni nu este fara de pacat. Pentru a fi moral, musai trebuie ca in viata noastra sa il includem pe Dumnezeu, acceptandu-l nu numai formal, si totodata sa stim sa ne delimitam de extremismul religios, de fundamentalismul religios, care nu ne poate duce decat la niste constrangeri atat de dure, incat nu vor putea fi morale.
Dupa parerea mea, pentru a fi moral este suficient sa respectam cele zece porunci. Care ati reusit, sa ridice doua degete in sus ! :D

Asa este Cornele ...,dar cine le respecta,multi nu le stiu.... :shock: ...,ceva ce merita urmarit....https://www.youtube.com/watch?v=Aa9J-A3SCec.....si-n special de la min 36....(daca se poate tot...)...P.S- pt aia "micaaaa=B Z"= frumoasaaaa, desteaptaaa sa' digraba acasa,mai aveti vre-o sora.. :?: .ca,am un nepot...,s-o punim de-o nunta... :P
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 29 Dec 2017, 19:29

mircea scrie:Atat ?
Dar despre adulter, domnii moralisti ce parere au ?....sau si aici femeia este regina care detroneaza regele .

.

Dupa umila mea parere e ... sanatate curata ! ;)
Adrenalina cat cuprinde ( intinereste inima si sistemul circulator), gimnastica a mintii ( risc scazut de Alzheimer), miscare (o recomanda doctorii), eliberare de stres si nervi ... ;)
Aici e clar ca buna ziua ... regina detroneaza regele ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Guist » 30 Dec 2017, 00:51

Paul, e o gluma din parte ta .Sau nu ?
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde paul » 30 Dec 2017, 11:13

Ioan Guist scrie:Paul, e o gluma din parte ta .Sau nu ?

Ioane, mesajul meu trebuia citit intr-o anumita cheie ...
Era un raspuns de cotcar la acuzatia de dezinfectie cu acid sulfuric !
Am incercat sa dezinfectez cu ... apa. Apa tare. ;)
Nu-i bine nici asa ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mircea » 30 Dec 2017, 13:50

Cica, ....."unde gasim mantuirea" ?
Raspunsul a fost, "undeva departe de femei" .
Nu mai stiu unde am citit dialogul asta, nici nu conteaza, stiu insa ca majoritatea interpreteaza gresit spusele , plecand de la ideea ca femeia este raul suprem. Ori, nu este asa, pentru ca nimeni nu poate acuza pe altcineva de niste lucruri facute de el insusi .

Da.....nu exista prietenie intre un barbat si o femeie, fara ca aceasta prietenie sa devina cu timpul altceva . Cu atat mai mult intre un barbat si o femeie, ambii necasatoriti ,..... si daca ar fi asa si prietenia asta ar exista, mila va umple golul lasat de lipsa iubirii. Cel putin de o parte......, caz in care partea cealalta va avea numai de pierdut . Nu mai vorbesc de celelalte situatii, caci e de prisos....se stie ce si cum si ca totul se transforma in ceea ce dicteaza legea firii.

Plecand de la asta :

A sta in pat cu dusmanul.....e boala grea .
A sta in pat cu dusmanul....inseamna ca iubesti ceea ce se numeste "menage a trois", pentru ca de fiecare data, in fiecare seara sau zi aduci intre tine si femeie demonul din capul tau si toti trei va iubiti patimas .
Ba mai mult, a sta in pat cu dusmanul....mai inseamna ca esti doar un nenorocit de peste care isi ofera (gratis de data asta) femeia tuturor barbatilor adusi in preajma de demonul din cap, pentru ca demonul nu se multumeste cu un simplu sex in trei.

Oamenii sunt cum sunt, barbati si femei deopotriva si nu exista nimic facut de unii , fara ca si ceilalti sa nu faca.
Hai la dezinfectat....cu sulfuric.

----------------------------------------------------

Si pentru a nu avea vorbe in plus pe aici, precizez ca mesajul nu este directionat spre cineva anume .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Bezna Zorilor » 30 Dec 2017, 15:27

mircea, tu analizezi crestineste cumva (probabil din cauza comentatorilor) dar filosofic. Chestiune cu etica si morala e cam asa - etica e stiinta care studiaza principiile moralei, iar principiile moralei sunt un set de convingeri care vin din mai multe surse si pot exista si independent de o anume religie.

Insa, in filosofie - morala, avortul nu este incadrat la crima (adica la nemoral), ci este analizat contextual in functie de situatie. Cred ca e una din cele mai analizate teme in filosofia morala. Dar sunt foarte multe lucruri dezbatute, de la constinta, la motive, la perspective si tot asa. Insa cert e ca el nu este incadrat la nemoral, ci doar analizat contextual. Nu este considerat crima, indiferent de situatie, asta e clar. Crima defineste un alt fel de actiune si asupra unei alt fel de entitati. Cu greu sau chiar deloc incadrezi eliminarea unui embrion la ceea ce numim crima. Nu poti sa analizezi ceva numai in functie de potential. Am mai zis...

Zice cineva ca biblia (vechiul testament) a fost scris de niste evrei destepti care ne'au promis noua viata de apoi, pentru ca ei sa poata imparti pamanturile lumii in liniste.

Eu nu analizez cu biblia in brate, ci doar uman. Si nu sunt crestina decat prin botez.

Mesajul meu pentru credinciosi:

Pai sa nu faceti voi avort daca nu vreti. Dar sa nu iesiti la interval cu argumente legate de religie pentru ca e o problema. El nu poate fi dezbatut din punctul asta de vedere si la limita se impune crestinarea unora care poate sunt atei, ceea ce e ilegitim. Adica impunerea religiei unora care nu sunt religiosi, motiv pt care analiza trebuie sa fie obiectiva. Iar religia e subiectiva...si asta spune cam tot. De fapt se ajunge la un conflict in care fiecare vorbeste pe limba lui, paralel unul de altul, punct de congruenta nu exista. Adica poti tu ca om sa nu faci avort din ratiuni religioase, dar nu poti cere sau impune altuia sa nu faca din aceleasi ratiuni. O analiza facuta de oameni destepti transcende religia si se fixeaza pe alt mod de argumentare, plecand de la alte considerente, nu de la alea legate de ce ar crede Dumnezeu sau ce ar vrea.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde paul » 30 Dec 2017, 18:17

Mircea_63 scrie:

Desi amantlacul e la mare cinste, iar mersul la curve dezonorant, primul e un real pericol pentru "celula de baza a societatii", iar al doilea e chiar antidotul.

Ce ti se pare onorant in a o plati asa cum platesti un kil de cartofi ? ( intrebare retorica)
Nu stiu daca amantlacul e la mare cinste, dar daca el rezolva niste probleme pe care celula de baza nu-i capabila sa le rezolve ???
paul

Mesajde mircea » 30 Dec 2017, 21:52

Bezna Zorilor scrie:mircea, tu analizezi crestineste cumva (probabil din cauza comentatorilor) dar filosofic.

Da mandra Bezna, din cauza comentariilor, rezulta un amestec de laic si religios .
O faci tu in schimb curat, ordonat, pragmatic si logic, ca de fiecare data, de nu mai ramane nimic de adaugat pentru eventualii doritori sa participe la discutii. Doar sa te contrazica, poate .

Ma tot codesc sa pun pe forum niste consideratii pe marginea textelor biblice . Textele apartin ateului meu si parca nu as vrea sa-si incaseze o portie de injuraturi din partea retinelor sensibile, de aia ezit .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Bezna Zorilor » 31 Dec 2017, 01:04

Eu zic asa, nu mai fitz sectanti..!

mircea, cand te plictisesti de mine...las niste prieteni la butoane. :lol:
Fişiere ataşate
26171492_1953079151610046_8659844036010687886_o.jpg
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde mircea » 01 Ian 2018, 23:01

Asa ca de inceput de 2018 si de incheiere la ce am spus.

In relatia dintre un barbat si o femeie nu este niciodata egalitate si daca barbatul iubeste mai mult (asa se spune) , sacrificiul apartine in totalitate femeii, pentru ca femeia ofera intotdeauna mai mult decat primeste .

Idealizand....ai in preajma o femeie frumoasa , desteapta si cu un caracter la fel de frumos, cum procedezi ?

O tii legata in casa pentru ca este o potentiala ispita si pentru ca stii dintr-o poveste ca vecina coafeza de la parter, la fel de frumoasa si ea , s-a babardit cu un client, asta vara ? Sau daca este prea desteapta te gandesti ca o sa te umileasca, si de aceea cauti sa-i demonstrezi in orice zi cine este neuronul dominant ? Dar la caracter nu ai vrea sa umbli , sa faci o schimbare ?....acolo sigur nu, pentru ca stii ca un caracter frumos este in avantajul tau si te pune cumva la adapost.

Nu , nici un barbat cat de cat sanatos la cap nu procedeaza asa, este un adevar, precum un alt adevar este acela ca putini barbati stiu sa puna in valoare o femeie, asa cum ar merita acea femeie.

Opusul barbatului nu este femeia (nici invers) , ci renuntarea la a descoperi si vedea cine este cu adevarat omul de langa tine.

.............................

Sa aveti un an bun !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Shrek » 02 Ian 2018, 00:14

mircea scrie:........
In relatia dintre un barbat si o femeie nu este niciodata egalitate si daca barbatul iubeste mai mult (asa se spune) , sacrificiul apartine in totalitate femeii, pentru ca femeia ofera intotdeauna mai mult decat primeste ........
#Gresit! Intr-o relație, bărbatul nu scoate niciodată cat a băgat! Sentimental vorbind.......

Idealizand....ai in preajma o femeie frumoasa , desteapta si cu un caracter la fel de frumos, cum procedezi ? ......
#Iei distanța! Asa ceva nu există, deci ai halucinații!

O tii legata in casa pentru ca este o potentiala ispita si pentru ca stii dintr-o poveste ca vecina coafeza de la parter, la fel de frumoasa si ea , s-a babardit cu un client, asta vara ? Sau daca este prea desteapta te gandesti ca o sa te umileasca, si de aceea cauti sa-i demonstrezi in orice zi cine este neuronul dominant ? Dar la caracter nu ai vrea sa umbli , sa faci o schimbare ?....acolo sigur nu, pentru ca stii ca un caracter frumos este in avantajul tau si te pune cumva la adapost.......
# Daca toate astea se afla in mintea unui bărbat, cu siguranta ii bate la usa gelozia. Si nu ceea care este dovada dragostei infinite ci aceea care reprezintă o forma de nebunie.
.............................

Sa aveti un an bun !

#Si dumneata!
1. A " infiera" adulterul, fara a-l defini exact, este o greșeală. Familia întemeiată azi, nu mai are aceleași repere morale ca acum 30 ori 50 de ani.
2. " Clientul " frizeritei, va avea o părere diferite despre adulter fata de soțul ei. Deci contează si pozitia de pe care se comentează.
3. Eu personal, nu ma grăbesc sa condamn ( nici nu fac apologia) adulterului, cunoscând ca viata este frumoasa dar scurtă si este pacat sa o irosim împiedicîndu-ne in tot felul de " norme" etice, morale ori religioase.
Shrek

Mesajde Balian » 02 Ian 2018, 11:00

cornelioandanciu scrie:... deci daca ai poftit femeia altuia in inima ta, ai si savarsit adulter... Ori ce definitie mai buna putem avea decat aceasta ?

Da!
Să fie echitabil de exemplu---- dacă ai poftit (ca femeie) bărbatul alteia în inima ta, ai şi săvârsit adulter.
Cine n-a avut niciodată asemenea gânduri, să fie primul care dă cu piatră. :D
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Balian » 02 Ian 2018, 11:10

Oameni suntem! :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Bambucha » 02 Ian 2018, 15:12

cornelioandanciu scrie:Pai .... :oops: :D Ma refer la femei... Asta ce ziceti dumneavoastra este mult mai grava...

Dar daca femeia unuia pofteste femeia altuia la ce categorie de gravitate o introducem? Si daca la final se caiesc amandoua schimba cu ceva datele problemei?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde mircea » 03 Ian 2018, 15:35

Shrek
Pe alte subiecte parca erai mai inspirat, probabil ca telefonul ala al tau cu litere mici te limiteaza.

.........................................................

Oricum ar fi romanii sunt cam misogini de felul lor.
Nu de alta, dar mai degraba sunt in stare sa construiasca inca o casa a poporului, dar niciodata un Taj Mahal.

Ce spui Shrek, am dreptate sau nu ? :lol:
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Shrek » 03 Ian 2018, 17:16

Nu stiu la ce te referi domnu'' Mircea! La limite ori la inspirație?
Sunt obosit de pe drum si ma dezobisnuisem de câini comunitari si munți de gunoaie! Da-mi revin de mâine!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE