Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

VAROSTOP

Mesajde ovidiu8403 » 24 Ian 2018, 10:16

Buna ziua ,

Pana anul acesta am tratat de varroa preponderent toamna 3-5 tratamente cu Varachet Forte . Anul acesta vreau sa alternez Taufluvalinatul cu alte tratamente si anume cu substanta Flumetrin 3.6mg care se gaseste in BAYVAROL si VAROSTOP. Ambele au aceasi concentratie , primul se bucura de renumele Bayer (nemti) al doilea in Bulgaria -prima-vet . Al doilea e jumate din pretul celui dintai . Care au folosit Varostop va rog sa imi spuneti eficienta acestuia . Cum ?, cat ?, cand ? (nu ma intereseaza BIO si alte chestii dinastea) Am gasit pe net VAROSTOP fff avantajos , nu fac reclama , si as lua atat pentru primavara cat si pentru toamna . Multumesc anticipat raspunsurilor la subiect !

Cu stima .
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Re: VAROSTOP

Mesajde cristi_vidican » 24 Ian 2018, 10:20

Cel puțin anul acesta, Varostopul a fost f bun.
Cine a folosit, acum se bucură.
Se poate pune după ce faci ultima extracție.
Se pune ca în prospect, nu mai puțin.

Dacă accesezi PNA, e aproape gratis. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ovidiu8403 » 24 Ian 2018, 10:23

cristi_vidican scrie:.

Deocamdata sunt PIRAT . si nu pot accesa nici macar usa la asociatia apicultorilor . Dar asta o rezolv, pana in primavara ma fac in rand cu cei seriosi !

Multumesc de raspuns . Alte pareri referitoare la VAROSTOP ?
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde Balian » 24 Ian 2018, 13:13

Cine are FA poate vedea cât pică după Varostop. În 2016 am folosit. Am fost mulțumit. Mai trebuie schimbată substanța activă.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde cristi_vidican » 24 Ian 2018, 14:04

În România, mai ales în contextul reginelor care se întind cu ponta mult în toamnă (dar nu numai), tratamentele de contact sunt obligatorii.
Iar Varostopul este unul dintre ele.
Trebuie găsit încă 3 varinate de contact care, coroborate cu alte tipuri de aplicare, sunt suficiente.

Dar, regula de bază azi în tratamentele AV e rotirea substanțelor.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 24 Ian 2018, 14:56

Parerea mea personala este ca flumetrinul este mult mai bun decat amitrazul, vorbesc de eficienta. Dar mare atentie la periodata cand folositi tratamentele, are si efecte secundare.
jonny_it

Mesajde Balian » 24 Ian 2018, 15:24

Care sunt acelea? Vă rog!
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 24 Ian 2018, 19:04

Balian scrie:Care sunt acelea? Vă rog!

Mortalitate albine.
Ideea este ca la temperaturi ridicate efectul flumetrinului este putin amplificat.
Toamna daca este foarte cald in perioada cand pun benzile pun maxim 1 banda la familiile puternice si jumatate la cele medii/slabe.
Daca te iei dupa prospect posibil sa gasesti stupii depopulati.
In rest este foarte foarte eficient.

O solutie ar fi sa invelesti fasiile alea de lemn in folie de plastic si sa dai drumul doar cate putin, dar la un numar mai mare de familii nu este eficient deloc.
jonny_it

Mesajde bogdannn » 24 Ian 2018, 21:59

cristi_vidican scrie:Cel puțin anul acesta, Varostopul a fost f bun.
Cine a folosit, acum se bucură.
Se poate pune după ce faci ultima extracție.
Se pune ca în prospect, nu mai puțin.

Confirm, am folosit si eu Varostop anul asta pentru prima data si a fost mult mai eficient decat Scabatoxul pus in fitile.
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde Balian » 25 Ian 2018, 02:23

jonny_it scrie:
Balian scrie:Care sunt acelea? Vă rog!

Mortalitate albine.
Ideea este ca la temperaturi ridicate efectul flumetrinului este putin amplificat.
Toamna daca este foarte cald in perioada cand pun benzile pun maxim 1 banda la familiile puternice si jumatate la cele medii/slabe.
Daca te iei dupa prospect posibil sa gasesti stupii depopulati.
In rest este foarte foarte eficient.
O solutie ar fi sa invelesti fasiile alea de lemn in folie de plastic si sa dai drumul doar cate putin, dar la un numar mai mare de familii nu este eficient deloc.

Mulţumesc! Aplicarea tratamentelor la temperatura ridicată poate fi periculoasă la mai multe, dacă nu la toate substanţele. În special la acid formic, la cea pe bază de cumafos etc. Pe bază de amitraz chiar invers la temperatură scăzută poate dăuna toamna, producând depopulări.
Balian

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE