Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Grosimea unui perete de stup

Mesajde Galofornia » 06 Ian 2012, 02:49

Adi Hodis scrie:
Galofornia scrie:Am inteles. Un ultim lucru in poza dumitale vad: MER asta e numele stupului matale? :)
Eu intrebam stupul care il am eu din acela normal per orizontala dintrun corp, cum se cheama?

Scuze, mi-a scapat ... se numeste stup orizontal.

Iar al meu este MER ( multietajat redus/ rama de 1/2 inaltime ).

PS. Socru a spus ca acum doua ierni au fost si -30 de grade! Asadar, are dreptate pentru 40 de mm sau nu?! ca pana la urma e de ajuns ca intro noapte de asta te gasesti descoperit si bulesti tot stupul!
Galofornia

Mesajde Adi Hodis » 06 Ian 2012, 11:46

Galofornia scrie:...
PS. Socru a spus ca acum doua ierni au fost si -30 de grade! Asadar, are dreptate pentru 40 de mm sau nu?! ca pana la urma e de ajuns ca intro noapte de asta te gasesti descoperit si bulesti tot stupul!

In ritmul asta ajungem ca in bancul ala, " ma, tu tii cu ursu !" :lol:

Vad ca esti din Botosani, avem colegi din toata zona estica, de ex. Bunka, Genutu, Adi Balanescu etc ... mergi frumos pe paginile personale ale dinsilor si vezi ce tipuri de stupi au.
Apoi sa-l iei pe mr. google la intrebari despre colonia de albine care a iernat in clopotul unei clopotnite, taman in geroasa Siberie unde sint si - 40*C.
Si nu a murit de frig albinele chit ca clopotul nu are fund.
Si in final, poti sa vezi stupi cu fund cu sita pe tot fundul, in care au iernat colonii de albine cu brio.Cauti poze pe forumul vechi si o sa vezi. :)

Sper ca vei avea suficiente repere de decizie la ... grosimea stupului, chiar si tipul de stup.
Cu bine.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Galofornia » 06 Ian 2012, 18:02

OK, fiind ca Toma..., cine locuieste pe langa Botosani in care are asemenea stupi. Sa le fac o vizita sa imi arate si mie cum sunt? ...
Galofornia

Mesajde iunicu » 07 Ian 2012, 00:37

Adi Hodis scrie:Apoi sa-l iei pe mr. google la intrebari despre colonia de albine care a iernat in clopotul unei clopotnite, taman in geroasa Siberie unde sint si - 40*C.
Si nu a murit de frig albinele chit ca clopotul nu are fund.

gica scrie:Adevar grait-ai,
Albinele acelea date de exemplu in toata lume au trait 5 ani in CLOPOTNITA unei biserici in Arhanghelsk iarna la - 50 de grade, nu in clopot.

http://stuparitul.3xforum.ro/post/7713/ ... ile_1948_/
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde fanella » 07 Ian 2012, 10:37

Adi Hodis scrie:Ei nah ! ... iote-le ! ... nici n-aveau ce sa caute sus, pe speteze. :)
Deci, stupul nu este de 40 mm grosime !!!.

Sa traiest Adi. La multi ani.
Sa inteleg din aceasta postare ca nu dai caturile jos pentru iernare. Totusi cum protejezi albinele peste iarna ca nam prea inteles iar referitor la grosimea stupului eu am trei modele de stup, primul ,model ACA cu fund detasabil la care grosimea este de 20 mm, al doilea model este pe falt stup pe care din 2010 a inceput sa-l faca si fabrica de stupi Tg. Secuiesc, la care grosimea stupului este de 30 mm. iar al treilea model este copia celui de-al doilea cu precizarea ca am grosimea de 30 mm. doar la urdinis si in partea din spate a stupului. Dupa mai multi ani de iernare in acesti stupi pot sa spun ca cea mai buna iernare se face pe modelul stupului pe falt si cu grosimea stupului de 30 mm, chiar daca la transportul stupului in pastoral mai injuri din cand in cand.
Fişiere ataşate
12.JPG
fanella

Mesajde Adi Hodis » 07 Ian 2012, 11:23

fanella scrie:
Adi Hodis scrie:Ei nah ! ... iote-le ! ... nici n-aveau ce sa caute sus, pe speteze. :)
Deci, stupul nu este de 40 mm grosime !!!.

Sa traiest Adi. La multi ani.
Sa inteleg din aceasta postare ca nu dai caturile jos pentru iernare.

Sa traiesti si dumneata si La Multi Ani !.
Ai inteles gresit, catul III care era deasupra cuibului ( cuibul fiind in doua caturi, tot cursul anului ) l-am pus sub cuib in luna august, dupa ce am aextras. In decursul toamnei si-au depozitat rezervele asa cum trebuie.
Iar ca protectie, am stupi cu fund cu sita AV, peste rame am sita inloc de podisor in care este folie + ziare ( sa aiba de citit :lol: ) si stupi cu fund plin, urdinisul deschis larg + gratie antisoareci, iar peste rame la fel, in sita, folie cu fanta + ziare.

Ref. la grosimea peretilor, am stupi ME construiti inaintea MER-lui si nu am sesizat diferente majore la iernare. Totusi, MER-l fiind cu faltzuri este mai bine protejat respectiv inchis.
Si eu am luat modelul de MER, cu aceeasi grosime 30 mm la peretii din fatza ( urdinis ) si spate iar motive de a injura la manevrari nu am.Greutatea acelui cm in plus este nesemnificativa. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Anterior

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE