frantescu scrie:D-le Vlad,multumesc pentru incurajari.Am dat o caruta de bani pe masina sa nu fie auzita de baietii cu ochii albastrii si cred ca e o diferenta cat de mica intre ea si un tractor.A fost un camion cu care s-a facut numai extern , iar sigla de pe ea a ajuns din alte cauze.Cu totii stim dezavantajele pavilioanelor ,dar eu nu o vand si nici nu renunt la idee.Problema e ca am fost in pastoral de la Calafat la Ciucurova si in procent de peste 80% sunt pavilioane.Asadar sunt sigur ca nu o sa mai fac miere pe familie ca pana acum,dar maresc nr de familii si sper sa ma descurc.Am scris acest topic pentru eventualele sugestii in ceea ce priveste constructia ,ca obiectii s-au facut destule pe acest forum.Multumesc tuturor si bafta!
N-am zis o clipa sa o vinzi , de altfel daca citesti mai sus , o sa vezi ca si eu sunt in plin proces de adaptare a unui camion . Ideea era sa nu o soliciti prea mult ca.... , Doamne fereste , apar probleme .
Iar ca sa renunti la idee , chiar nu te-as sfatui - cand hotaram sa facem o atfel de investitie o facem in primul rand ca sa ne usuram munca sa ne fie mai usor - nu sa fim in pas cu o anumita moda sau tendinta ( fiecare se intinde cat ii e plapuma ) ; eu am mers in pastoral cu un pavilion luat de la cineva cativa ani ( s-a razgandit dupa un timp si n-a mai vrut sa-l vanda si acum in toamna a trebuit sa i-l dau- greseala mea ca n-am facut actele imediat ) A trebuit sa aleg intre a-mi cumpara un pavilion gata facut si inscris sau sa-mi cumpar un camion ( cu toate avantajele si dezavantajele lui ) .
Cat despre ceea ce spune Peter , sunt de acord , apar depopulari la anumiti stupi , dar tot albinele mele sunt si alea si alea ( asa spunea cineva pe aici ), si pana la urma cartile si netul e plin de modalitati de a tine albinele active si de contracarare a roitului ( omul cat traieste invata )
asa ca .... spor la treaba !