daffid mihailov scrie:La sud de Argeș sau la nord? Din ce zona ești? Iernează numai pe miere de floare?
DoarEu scrie:In sudul judetului, cam la 30 km de Costesti.
In mod normal stupii ierneaza pe poliflora+sirop neinvertit dat in august.Dar am prins anul asta o parcela de Fs inflorita f tarziu si au cules bine de acolo.Nu am mai avut de mult timp miere cristalizata in rame la iernat da' nu-i bai ca o " dezgheata" puietul acuma de zici ca-i salcam vara![]()
Totusi pt asta trebuie chinez mult...
mausica scrie:Unii se plang ca raman pe iarna cu fs in stupi ....dar eu ce sa zic atunci ca am in sept un cules de toata frumusetea de imi uzeaza albina bine-merci ? Unde mai pui ca mierea e neagra !!!
Ce rezerve sa fac eu in august cand atunci ele is mai turbate cu puietu ??
Anu trecut (de ex) am scos doar un 50% din mierea neagra si am complectat cu sirop in oct ....norocul meu ca nu am avut iarna grea ca altfel.........dadeam pe buze
mausica scrie:Unii se plang ca raman pe iarna cu fs in stupi ....dar eu ce sa zic atunci ca am in sept un cules de toata frumusetea de imi uzeaza albina bine-merci ? Unde mai pui ca mierea e neagra !!!
Ce rezerve sa fac eu in august cand atunci ele is mai turbate cu puietu ??
Anu trecut (de ex) am scos doar un 50% din mierea neagra si am complectat cu sirop in oct ....norocul meu ca nu am avut iarna grea ca altfel.........dadeam pe buze
DoarEu scrie:Mai oameni buni,stiti ce imi pare rau?
Imi pare rau ca unii anume teoreticieni in ale apiculturii cu n-spemii de carti citite in spate si cu tot felul de teorii si nascociri de ale lor nu stiu la ce sa se uite/ce sa vada cand deschid un stup/pun mana pe o rama.
Imi pare rau ca teoreticienii astia vorbesc de nu stiu eu ce medie pe familie au avut ei(asa o fii??) acum 10-15-20 ani samd....
Imi pare rau ca unii cu familii de 4-5 ani care fac ce cred ei de cuviinta atunci in clipa aia, fac mai multa miere decat aia cu 15 ani in spate da' cu teorii sf in cap sau mai stiu eu ce.
..........................................................................................................................................
Arata-mi-i si mie pe ultimii, cu productiile lor record din ultimii ani la floarea soarelui spre exemplu?Sa ma fi ramolit eu cu trecerea anilor de nu mai pot extrage mai mult de 20...30 kg miere in ultimii ani la acest cules comparativ cu anii 1996...2003 cand faceam si cate 2..3 extractii la floarea soarelui adica 40...60 kg numai miere de fs..in ambele cazuri practicand apicultura stationara,in ambele cazuri inconjurat de lanuri de fs din toate directiile?????
................................................................................................................................................................
Un batran de la mine din sat avea o vorba:
"Ma,nene,poti sa dai tu la albina aia si ca**t atata timp cat face populatie,e sanatoasa si produce bine"
(aici nu zic de asa numitele antib,zahar->miere)
Deeci,domnule ignatov andrei,[b][b]daca situatia o impune,deschizi stupul ala si la 0 grade daca poti sa mai faci(salvezi) ceva,si daca nu ai avut cum sa strangi rezerve de vara nu mai bine il lasam asa,fara hrana peste iarna??Asta ca sa nu il mai deschidem iarna si sa nu il hranim in august...[/b]
[/b]
................................................................................................
Daca situatia o impune deschizi stupul la 0 grade....dar sa nu ai pretentia sa spui ca esti meserias.....in fond ce ai facut in august....ai avut de pazit pepeni?...
...........................................................................................................................
Nu ma intelegeti gresit,nu am nimic cu dvs personal,sunt ferm convins de experienta dvs,dar apicultura nu-i o stiinta exacta,pur si simplu nu ai cum sa faci totul cum trebuie, si stiti asta...
asd5 scrie:Daca iti trece febra incepatorului garantat nu mai umbli fara rost la stupi...
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori