de patrascu » 06 Ian 2012, 22:43
Pentru cultura ta generala sa iti dai seama cam cat de depasit este Iorga
"În timpul liber a învăţat să vorbească şi să scrie în limbile franceză, germană, italiană, engleză, spaniolă, portugheză, daneză, olandeză, suedeză, norvegiană, latină şi elină. Apoi, în timp ce călătorea cu trenul pe ruta Bucureşti-Constanţa, pentru a se întâlni cu un reprezentant oficial al Turciei, învaţă limba turcă, iar dialogul se derulează în limba oficialului turc. În anul 1882, ca elev în clasa a II-a, dă meditaţii şi câştigă primii bani pentru a-şi ajuta mama. Şi-a început activitatea prin cercetarea arhivelor din ţară şi străinătate, descoperind mii de documente pe care le-a publicat în 70 de volume. A elaborat studii privind viaţa unor popoare sau state: istoria Imperiului bizantin, în limbile engleză şi franceză; istoria Imperiului otoman, în limba germană; istoria statelor balcanice vecine cu România, în limbile română şi franceză, a scris istoria Franţei, Angliei, Italiei, Albaniei a poporului armean. A ajuns să integreze într-o singură lucrare scrisă în limba franceză, în patru volume, istoria întregii omeniri. Iorga a fost un mare patriot. De pe o asemenea poziţie a cercetat documente, arhive din ţară şi străinătate pentru a scrie "Istoria românilor", lucrare în 10 volume, apreciată ca fiind cea mai valoroasă din întreaga sa operă."
Stii ce ma intreb Dle Ruben ce o fi in capul tau si cred ca nimic sa iti spun de ce. Spui ca citesti din Lucian Boia dar cred ca pe o ureche iti intra si pe alta iti iese deoarece istoricul citat de tine spune ca Iorga incepe studiul istoriei in mod profesionist. Dar cine stie probabil l-ai studiat pana l-ai intrecut ca vb aia elevul isi intrece discipolul.
Ps Parerea mea sa nu mai postezi ce nu are legatura cu topicul
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.