Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde Balian » 27 Feb 2018, 14:32

Este topic cu atenționare să nu facem pariu cu vremea că pierdem.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde kovacslg » 27 Feb 2018, 14:34

Un risc asumat.
Daca erau 2-3 zile cu polen prin 15 febr aveau un avant comparativ serios, fara acele zile s- a consumat proteina si zaharul cu rezultate indoielnice, urmat de o evolutie nefavorabila a temperaturilor.
Costul intretinerii de puiet extins in aceste zile este enorma.

Cel putin la mine ideal ar fi sa nu fi avut puiet deloc sau cat de putin pana acum, si sa avem contingentul de iernare neuzat, care pe temperaturi mai generoase sa fie apta de cresterea generatiilor de schimb.
kovacslg

Mesajde Balian » 27 Feb 2018, 14:52

kovacslg scrie:Cel putin la mine ideal ar fi sa nu fi avut puiet deloc sau cat de putin pana acum, si sa avem contingentul de iernare neuzat, care pe temperaturi mai generoase sa fie apta de cresterea generatiilor de schimb.

Absolut, ar fi fost mai bine să nu aibă puiet deloc. Astfel ar fi o dezvoltare explozivă cu albine neuzate la aceea dată când ar fi condiții pentru crescut puiet. Părerea mea. Cântarul indică consum dublu față de poerioada de înaintea frigului.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 27 Feb 2018, 14:52

pvc scrie:Acum o săptămână buckfastii nu aveau puiet.

Dl Ignatov foloseste numai albine sovietice, alea depun puiet de la minus 60 de grade in sus :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 27 Feb 2018, 14:57

ignatov andrei scrie:Indiferent de zona, chiar si in Yakutia, stupii au puiet!
jonny_it, nu ai nici tupeul si nici puterea sa te implici cu mine la un "misto"...
Daca ai,totusi, tupeul... e moarte sigura pentru tine, mai baiatule!

Hai sa ne intrecem la o productie de miere, regine, polen, laptisor de matca. Vii la vara sa vezi nucleele in actiune si cum pleaca reginele la export?
Altele nu iti mai arat ca pleci suparat si nu am nimic cu dumneavoastra.
Misto-uri de doi bani si gargara face oricine.
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 27 Feb 2018, 15:00

jonny_it scrie:Vii la vara sa vezi nucleele in actiune si cum pleaca reginele la export?

Care? Alea 20 în 1, de le-a acoperit zăpada acum câțiva ani :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 27 Feb 2018, 15:03

csaa scrie:Din ce zice net-ul saptamana viitoare vom avea iar temperaturi de peste +12 grade, cel putin la mine in sud. Credeti ca matcile vor ponta atat de mult incat sa depaseasca puterea de acoperire a familiei?

Eu zic să luați în calcul să luați câte o ramă cu puiet de la familiile mai tari și să întăriți pe cele mai slabe :lol:

Stai liniștit, la ora asta nu e prea mult puiet.
Știu ele ce să facă.
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 27 Feb 2018, 15:14

cristi_vidican scrie:
jonny_it scrie:Vii la vara sa vezi nucleele in actiune si cum pleaca reginele la export?

Care? Alea 20 în 1, de le-a acoperit zăpada acum câțiva ani :lol:

10 in 1. :)
Merg foarte bine, dar trebuie atentie sa nu se suprapopuleze.
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 27 Feb 2018, 16:02

jonny_it scrie:10 in 1. :)
Merg foarte bine, dar trebuie atentie sa nu se suprapopuleze.

N-am fost departe.
Dacă dau pe afară cu albina, pui un hanneman și 2-3 etaje ca la nea Andrei la Tei (atunci demult) - mă refer la etaje, nu la nuclee. :lol:

P.S. Vă dați seama ce ar ieși dacă cei care mai cunosc ceva apicultură ar colabora și fiecare ar aduce ce știe el mai bine?
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 27 Feb 2018, 16:21

cristi_vidican scrie:P.S. Vă dați seama ce ar ieși dacă cei care mai cunosc ceva apicultură ar colabora și fiecare ar aduce ce știe el mai bine?

Colaboreaza, dar in cercuri restranse si doar pe anumite domenii(valorificare productie, imperechere regine)
Pe dl Ignatov l-am ivitat de vre-o 3-4 ori pana acum la o cafea si ma tot amana. Nu-l mai invit, chiar daca suntem foarte aproape. Cred ca nu vrea sa fie intepat de BK-uri si sa devina fan BK :lol:
jonny_it

Mesajde ovidiu8403 » 27 Feb 2018, 17:51

Aviz profesorului "Dl. Gica" si academicianului Ion alias Jony va rog sa nu va mai umflati atata in aripi ca de aia au abandonat multi acest forum (stim bine cine ...) Bv voua ca sunteti "the man" , da mai lasati din impresii pe aici ... Azi maine il intreceti pe shreck nebunu !
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde jonny_it » 27 Feb 2018, 18:38

ovidiu8403 scrie:Aviz profesorului "Dl. Gica" si academicianului Ion alias Jony va rog sa nu va mai umflati atata in aripi ca de aia au abandonat multi acest forum (stim bine cine ...) Bv voua ca sunteti "the man" , da mai lasati din impresii pe aici ... Azi maine il intreceti pe shreck nebunu !

Eu aveam treaba cu dl Ignatov, vrea neaparat sa ne luam la tranta. :)
Daca deranjeaza nu o sa mai continui si de acum postez doar pe pagina personala .. asa din cand in cand. Nu o sa mai intru in alte discutii.
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 27 Feb 2018, 20:24

pvc scrie:
Acum o săptămână buckfastii nu aveau puiet.

Daca ai desfacut cuibul si te-ai uitat, te cred!
Daca ai urmarit doar temperatura si condensul, poti gresi in interpretare, deoarece familia doar cu "puiet alb" pe timpul iernii nu va ridica temperatura pana la 35 de grade!
ignatov andrei

Mesajde kiloz » 27 Feb 2018, 20:39

Alo .
Voi n-aveti de lucru, ca toate ziua stati pe net?
La ora actuala toate fam. trebuie sa aiba puiet! Si asta indiferent de rasa si temperatura de afara. Numai cantitatea si capacitatea de a acoperi a familiei face diferenta.
Daca ai intervenit prin oricare din modalitatile sau mijloace considerate de tine oportune sau de mine "nu",pot sa dai peste cap instinctul de supravietuire al familiei de albine.
Masa asigurata cand trebuie, înseamna familii supravietuite.
Punct.
Toate manevrele de primâvară sunt numai inventiile stuparilor care se plictisesc!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde ignatov andrei » 27 Feb 2018, 20:52

jonny_it scrie:Pe dl Ignatov l-am ivitat de vre-o 3-4 ori pana acum la o cafea si ma tot amana. Nu-l mai invit, chiar daca suntem foarte aproape.

jonny_it scrie:La Iasi am avut ocazia sa schimb pareri doar cu dl ing Balteanu, nu a fost prima data cand am stat la discutii, dumneavoastra erati in discutii cu alti apicultori si nu imi place sa ma bag in seama.

Vezi tu, jonny, cam cum stam cu invitatiile neonorate, in conditiile in care esti doar un nickname caruia nu i-am vazut figura...?!?
ignatov andrei

Mesajde gica.mosu » 27 Feb 2018, 20:56

FFFFFF....C.O.R.E.C.TTTT-D-le Kiloz...,pana la .(PUNCT)...VIRGULA,e parerea D-TA...dar nu toate's din plictisala' :shock: ...sunt si de necesitate unele.....pe care le stim cu totii...,si nu tb sa fii PROFESOR(multumec Ovidiu 8403 pt titlu :P)...ci, doar o privire spre urdinisul unei fam -stup i-ti spune daca-i "scroafa moarta" acolosa.... :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR