Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Românii erau numiți Cumanii Negri

Mesajde profapis » 07 Ian 2012, 22:24

M-ai inainte Ruben s-a exprimat '' dacii vostri '' este clar, nu merita nici o atentie , ma abtin cu greu a-i m-ai adresa si cateva urari....cu ocazia sarbatorilor trecute.
profapis

Mesajde profapis » 07 Ian 2012, 22:33

Scuze ''dacii tai '' nu am inteles bine contextul te refereai la ''dacii lui '' adica vazuti in poza cu mormantul imparatesei Elena.Inca odata scuze .Imparateasa Elena am citit ca era originala de undeva din oltenia imparatul sa nascut undeva in sudul Dunari.
profapis

Mesajde kiloz » 07 Ian 2012, 22:41

[b]Sarcofagul Impaeratesei Elena,mama lui Constantin,ce se afla la ...
ro.netlog.com/marianpios/photo/photoid=19721503
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Ruben » 07 Ian 2012, 22:48

:) E ok, profapis.

Inca odata:

1.Sunt român(din toate punctele de vedere) si tin la poporul meu.
2.Imi respect stramosii.
3.Nu vad nici o legatura intre teoria genezei poporului român la sud de Dunăre(sau teoria mixtă sud-nord) si revendicarile revizionistilor maghiari.
4.Ardealu-i a nost.
5.Ce scriu aici consider ca fiind probabil, nu sigur, nu batut in cuie.
6.Nu atac pe nimeni personal gratuit. Celor care se simt lezati, considerand ca am lezat imaginea stramosilor NOȘTRI le cer scuze.
7.Respect jertfa celor care au luptat pentru libertatea poporului român din Ardeal.

Numai bine!
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde profapis » 07 Ian 2012, 23:09

Multumesc ptr intelegere ,stramosi nostri au stapanit candva si sudul Dunari ca nu degeaba a facut Burebista podul peste Dunare, pod incendiat de catre Decebal ptr a incetini lacomia romana si reconditionat de romani dupa ce au trecut pe pod
de vase.Ptr Ardeal s-au jertfit in ultimul secol peste un milion de romani.
profapis

Mesajde Ruben » 07 Ian 2012, 23:28

Ultima oară modificat de Ruben pe 07 Ian 2012, 23:50, modificat de 2 ori în total.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 07 Ian 2012, 23:43

(Admin, se pot uploada fotografii direct de pe calculator?)
Ultima oară modificat de Ruben pe 07 Ian 2012, 23:48, modificat de 2 ori în total.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde proapis13 » 07 Ian 2012, 23:43

profapis scrie:Multumesc ptr intelegere ,stramosi nostri au stapanit candva si sudul Dunari ca nu degeaba a facut Burebista podul peste Dunare, pod incendiat de catre Decebal ptr a incetini lacomia romana si reconditionat de romani dupa ce au trecut pe pod
de vase.Ptr Ardeal s-au jertfit in ultimul secol peste un milion de romani.

Esti primul Roman care are curajul sa scrie despre POD
De retinut ca au fost 3 poduri peste Dunare
Licentiatii in Istoria Romanilor vad ca se abtin...pentru cat timp oare :?:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Ruben » 07 Ian 2012, 23:52

Nu tineti secrete si voi...

Unde gasim informatii despre pod?
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde profapis » 08 Ian 2012, 00:10

Probabil le este deocamdata frica de agresori acestei tari , imi pare rau dar nu am o sursa cu prea multe informati, cei care stiu cate ceva sunt rugati sa aduca informati suplimentare.
profapis

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2012, 00:19

Ruben scrie:Nu tineti secrete si voi...

Unde gasim informatii despre pod?

http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=d ... kFDBv6o6bQ
Asta-i una dar inca mai sunt
Am inteles ca unele documente sunt inca la muzeul din Severin
Restul sunt la ......Vatican :shock:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde patrascu » 08 Ian 2012, 01:00

Fratilor cred ca cercetati aiurea nu va suparati pe mine dar nu cred in posibilitatea ca dacii sa fi fost asa inaintati din punct de vedere tehnic incat sa poata construi podul. Am citit articolul postat de proapis dar nu are nici o sustinere istorica. Pe Columna lui Traian apare un pod de vase folosit in razboiul din 101 102. Iimediat dupa ce se incheie pacea sau chiar din timpul primului razboi romanii incep construirea podului. Drept dovada este un sestert roman care se bate pana in 111 pe care apare podul aparat la cele doua capete de castrele Drobeta si Pontes.
Dio Cassius spune urmatoarele"Traian construi peste Dunare pod de piatra, pentru care nu stiu cum sa-l admir indeajuns. Minunate sunt si celelalte constructii ale lui Traian, dar acesta este mai presus de toate acele" Citatul este mult mai lung si face o intreaga descriere a podului cu elemente tehnice.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 08 Ian 2012, 01:36

alt stupar scrie: " Istoria Romanilor" de Constantin C. Giurescu
Interesant de citit penru subiectul in cauza, incepand de pe la pag. 240.

- Adi, alo...păi ce faci dom'le ? După ce mă înfierbânți mă lași așa...neterminat ? :lol:

Tastează, fă o poză la pagină, spune-ne rezumatul...Fă ceva...Orice...Da' nu ne lăsa așa, că ne umpli de sechele pe viață și ș-așa avem destule... :D
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 08 Ian 2012, 02:45

- Nu mai găsesc pasajul în care v-ați contrazis vizavi de originea și apariția secuilor (cred că ați șters între timp postarea)...

Pe vremea când mă documentam pt ca să scriu pamfletul "Gelula și Romanii", la 'dosarul' secui, printre altele, am dat peste acest articol pe care îl găsesc destul de pertinent și credibil :

http://www.dacoromania-alba.ro/nr54/sec ... _furat.htm

și un altul ca o completare :

http://atitudini.com/romani-secui-si-un ... ea-a-ii-a/
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Ruben » 08 Ian 2012, 10:03

Ruben scrie:
Mai cred, cu riscul sa primesc bobarnacele de rigoare :) , ca cei mai vechi in Ardeal nu sunt nici romanii, nici magiarii. Sunt secuii.

Uite aici, Lupule, nu am sters-o. Dar inca nu am documentat nimic. :)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2012, 11:16

Ruben scrie:Uite aici, Lupule, nu am sters-o. Dar inca nu am documentat nimic. :)

Inseamna ca nu ai citit ce a scris LUP aici;
http://www.dacoromania-alba.ro/nr54/sec ... _furat.htm
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE