Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde Arhivistu » 26 Mar 2018, 11:03

Nici eu nu am mai vz puiet larvar,doar capacit si ceva oua.majoritatea au puiet pe 2 3 rame,la unii mai pline ramele cu puiet la altii mai putin.
Stupii sunt mai slabi ca in alti ani,cred ca o sa trebuiasca ceva unificari pt un cules la salcam ca altfel e cam greu sa se dezvolte toti pana in 15 20 mai (sau daca nu unificari macar ajutati cu cate o rama de puiet familiile pe care ne bazam la salcam)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde gica.mosu » 26 Mar 2018, 19:37

ASADAAAAR :shock: ...,cine nu are fam ajutatoare,s-au" doi in unu"+DF cu sita'ntre ei(ca G.M)...,sa-si faca...creasca ,daca vrea sa "CULEGE" miere la rapita-salcam 1.. :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde cristi82 » 26 Mar 2018, 20:25

Îi bine . Am verificat și eu stupi azi , cam pe 3-4 rame cu puiet în toate stadiile . Polen baga la greu . Nu e așa de rău de cum pare .
cristi82

Mesajde Arhivistu » 27 Mar 2018, 11:03

Depinde si de zona cristi 82,la mine inca nu prea este polen
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde daffid mihailov » 27 Mar 2018, 14:14

Arhivistu scrie:Nici eu nu am mai vz puiet larvar,doar capacit si ceva oua.majoritatea au puiet pe 2 3 rame,la unii mai pline ramele cu puiet la altii mai putin.

Cam asa se prezinta situatia.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde vicpo » 27 Mar 2018, 16:44

acolo unde a fost proteina matca nu a redus ponta ,lipsa larvarului arata lipsa pastura
vicpo

Mesajde cristi82 » 27 Mar 2018, 20:13

Arhivistu scrie:Depinde si de zona cristi 82,la mine inca nu prea este polen

Cel puțin în zona mea este polen din belșug, numai sa ne lase vremea.
cristi82

Mesajde Thewatcher » 28 Mar 2018, 20:17

Cam mult prea mare e linistea pe aici nici nu prea avem cu ce ne lauda cred ca e la nivel national poate sunt si zone unde a fost polen inainte insa aici in zona ardeal e subtire treaba.Personal nu am avut asa stupi slab dezvoltati in aceasta perioada si nici nu m-a prins aceasta data fara sa nu fi avut polen insa anul acesta e total aiuria.de obicei incepeam cu largitul insa anul acesta teama imi e sa nu stramtorez daca mai joaca vremea feste,la stupi slabi deja incepe sa scada albina neavand puiet suficient care sa inlocuiasca albina batrana care se incapatineaza sa zboare la temp.mici dupa apa sau in cautare de polen multe namaiîntorcanduse.De maine se anunta temp.ridicate sper sa isi mai revina ca de recuperat nu prea mai e timp oricat de bun ar fi stupul.sper sa nu inghete salcamul cum a facuto in ultimi 2 ani la noi si sa facem salcam 2 ca rapita si salc.1 nu prea e cu ce,sau luam rame de la saraci si dami la bogati si facem ceva
Thewatcher

Mesajde jonny_it » 28 Mar 2018, 20:25

Thewatcher scrie:Cam mult prea mare e linistea pe aici nici nu prea avem cu ce ne lauda cred ca e la nivel national poate sunt si zone unde a fost polen inainte insa aici in zona ardeal e subtire treaba.Personal nu am avut asa stupi slab dezvoltati in aceasta perioada si nici nu m-a prins aceasta data fara sa nu fi avut polen insa anul acesta e total aiuria.de obicei incepeam cu largitul insa anul acesta teama imi e sa nu stramtorez daca mai joaca vremea feste,la stupi slabi deja incepe sa scada albina neavand puiet suficient care sa inlocuiasca albina batrana care se incapatineaza sa zboare la temp.mici dupa apa sau in cautare de polen multe namaiîntorcanduse.De maine se anunta temp.ridicate sper sa isi mai revina ca de recuperat nu prea mai e timp oricat de bun ar fi stupul.sper sa nu inghete salcamul cum a facuto in ultimi 2 ani la noi si sa facem salcam 2 ca rapita si salc.1 nu prea e cu ce,sau luam rame de la saraci si dami la bogati si facem ceva

O sa-si revina. Se anunta temperaturi destul de ridicate.
Dupa ce iese prima generatie de albine putem incepe cu stimularea.
jonny_it

Mesajde tiih » 28 Mar 2018, 21:42

Thewatcher scrie:.de obicei incepeam cu largitul insa anul acesta teama imi e sa nu stramtorez daca mai joaca vremea feste,la stupi slabi deja incepe sa scada albina neavand puiet suficient care sa inlocuiasca albina batrana care se incapatineaza sa zboare la temp.mici dupa apa sau in cautare de polen multe namaiîntorcanduse.

Subscriu la cele scrise de dvs....si as mai face o precizare....
La stupii slabi incepe deja sa-si faca prezenta...doamna nozema...incetul ,pe furis...discret...mai ales daca s-a manifestat si in anii anteriori iar apicultorul stie... "sa descifreze" bolile albinelor
Conditiile meteo din ultimele 10...11 zile sant favorabile evolutiei bolii in multe regiuni din tara.... :!:
tiih

Mesajde Donbazil » 28 Mar 2018, 22:05

Salut!

Am facut control sumar la cateva familii....Hrana mai au. Puiet pe 3 r elipse de 15 - 18 cm. Exista albina tanara multa, se cara polen - atat din cel dat in cutii ( inlocuitori) cat si natural. De maine dau sirop. Vedem cum o fi si vremea...
Stau mult mai bine ca anul trecut.....
Donbazil

Mesajde yuonyuon » 30 Mar 2018, 11:38

A ecluzionat o rama full la momentul de fata .
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 30 Mar 2018, 11:53

Ieri au iesit afara(zic de Iasi), inca nu aduceau polen. La munte au adus si polen.
La Iasi puiet pe 2 - 5 rame, unele mai pline, altele mai goale. Mai bine de jumatate este larvar.
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 30 Mar 2018, 16:55

jonny_it scrie:Ieri au iesit afara(zic de Iasi), inca nu aduceau polen. La munte au adus si polen.
La Iasi puiet pe 2 - 5 rame, unele mai pline, altele mai goale. Mai bine de jumatate este larvar.
2 table , una ecluzionata si una larvar, deci 4 .stupi pe 6 rame.
au plecat mai tarziu anul asta si florile/temperatura is decalate cu 2 saptamani , dar recupereaza.
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 30 Mar 2018, 17:17

yuonyuon scrie:
jonny_it scrie:Ieri au iesit afara(zic de Iasi), inca nu aduceau polen. La munte au adus si polen.
2 table , una ecluzionata si una larvar, deci 4 .stupi pe 6 rame.
au plecat mai tarziu anul asta si florile/temperatura is decalate cu 2 saptamani , dar recupereaza.

Da, cele mai puternice sunt la munte, la Iasi am doar roi. Alea 4 rame la unii sunt defapt 3 rame pline. :)
Vremea este pe dos, anul acesta au fost temperaturi mai ridicate la munte fata de Iasi si Vaslui. Cand la Iasi erau minus 18 la munte erau minus 12, tot timpul 3-6 grade in plus la munte. Zona este destul de ferita de curenti de aer, deci temperatura resimtita era aproape de cea din termometre, in schimb la Iasi temperatura resimtita sigur era mult mai jos.

La Iasi ziceam ca nu aduc polen si la munte da, corectez, aduc si la Iasi, un polen violet inchis, aproape negru, probabil de la viorele. La munte aduc de la alun si arin.

A venit primavara!!! :lol: :lol: :lol:
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 30 Mar 2018, 19:09

Azi aduceau polen foarte bine de la salcie.
Stropea nectar din ramă.
Când e cald, salcia căprească dă f mult nectar.
În C2, puiet pe 4 rame. Cam toată rama. 70% căpăcit.
În pauza de frig, stupii au dat înainte cu puietul.
Din unii stupi trebuie să scot mierea de peste iarnă. Prea multă acolo și nu mai e loc pt polen și puiet. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR