Tinand cont de faptul ca nimeni nu se grabeste sa inunde sectiunile tehnice ale forumului pentru ca barul sa ramana nepopulat, ma gandesc sa mai bat putin apa in piua pe marginea acestui subiect si sa va frec la ridiche, si voi oricum nu mai vorbiti cu mine...astia care protestati cu #rezist pe Stuparitul, facand foamea de la scris si stranutand cafea amara.
Ma gandeam asa ca stangismul si comunismul sunt de pe la Hristos incoace, sau chiar mai dinainte, si ca logica i'a fost data omului ca sa poata sa desparta diverse chestiuni pe caprarii. Cum ar fi ideologiile vs crimele organizate...sau neorganizate (adica spontane - Vlad Tepes?!).
Si, ma rog, filosofia nu e pentru oricine. Ca daca era, nu mai exista o facultate despre asta. Omul nu este facut si sa traiasca, si sa faca filosofie. Se stie (desi unii inca nu stiu) ca cine traieste nu filosofeaza (sau daca crede ca filosofeaza, de fapt bate campii) si cine filosofeaza nu traieste prea intens viata. Filosofia nu e asa...ceva ca un lirism romantic, nu poti sa vorbesti cu pasarelele din copaci, cu porcii si cu caprele din cotet...sau la stele. Sunt oameni care chiar cred ca poti sa faci filosofie si cu cainii de pe strada, sau sub cerul liber, dar presupun ca au o parere foarte proasta despre ei insisi, din moment ce nu'si pot asuma un auditoriu si se rezuma la a fi ascultati de potai. (sa luam de exemplu pe Plesu, care nu este filosof, doar aspirant; este doar un facator de showuri de TV care s'a murdarit de ceva politica si apoi a vrut sa se spele, iaca nu se mai poate; dar este hazliu si mai uman decat Liiceanu - care este partial filosof, dar calitatea vietii lui este una indoielnica, cine nu crede asta ar trebui sa ii studieze um'pic mai bine privirea, caci dincolo de discursurile lui academice, este mai ciufut ca o baba rea...)
Eu am vazut oricum ca la filosofie nu va pricepeti, dar unii dintre voi scrieti chiar frumos. Si nu doar asta, dar si cu logica este mai greu. Nu ca eu as fi absolvit aceasta facultate (am frecventat alte doua, una doar in regim de vizite). Si vreau sa mai zic doar ceva, repede, si anume ca am constiinta valorii de sine, mircea, DA?