Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fagurii

Mesajde alt stupar » 10 Ian 2012, 00:15

Hei, intr-o incapere bine incalzita fagurii pot fi manevrati si lipiti chiar si ACUM dar obligatoriu ramele rezultate vor fi stivuite in plan vertical (ideal in caturi goale) si vor ramane nemiscate pana in primavara_vara.

@DaniRadu - pune mana si citeste Manualul Apicultorului, e ciudat ca te-ai pus sa dai banii pe faguri inainte de a sti ca un fagure artificial casant = un fagure de calitate.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde gica » 10 Ian 2012, 00:43

alt stupar scrie:@DaniRadu - pune mana si citeste Manualul Apicultorului, e ciudat ca te-ai pus sa dai banii pe faguri inainte de a sti ca un fagure artificial casant = un fagure de calitate.

FA se obtin prin doua procedee:
- laminare coala urmata de imprimare
- prin turnare directa.Acestia la rece se sparg ca sticla
Cei laminati nu sunt casanti.
Cei turnati sunt casanti,abia dupa un an de pastrare devin mai putin casanti.Proaspeti la indoire se rup.Daca sunt traficati se indoaie apoi se rup si raman albi la ruptura.Exact ca parafina.
Cunosc un coleg care a patit la fel.Se rupeau fagurii cand voia sa-i lipeasca.I-am zis sa-i puna putin la soare si gata.Si-a revenit dupa ce a tras un tir de injuraturi.
gica

Mesajde paul » 10 Ian 2012, 18:40

Domnilor colegi ... eu am folosit faguri italienesti ... pe care mi i-a adus fratele meu din Italia . Intr-un pachet de 5 kg. au intrat ... 47 ! Eu am fost foarte multumit de ei . Pretul ... cam marisor ... 53 Eu !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde DaniRadu » 11 Ian 2012, 23:09

Nu ştiu dacă chiar merit aprecierile făcute de dumneavoastră şi trimiterea la carte.Cred că manualul apicultorului ar trebui citit sau recitit de către fiecare din când în când.Recunosc că eu îl mai răsfoiesc din când în cînd şi nu pentru că aş fi începător.
Să revenim la faguri artificiali. Acei faguri chiar mi s-au părut foarte fragili şi spun asta cunoscând proprietăţile cerii de albine. Ţinându-i de la un capăt în plan orizontal între mâini se rupeau din greutatea proprie. Am lucrat destul de greu cu ei, în luna mai, la o temperatură de 18-20 grade C. Am menţionat că au fost lucraţi destul de bine de albine în condiţii nu foarte favorabile producerii de ceară. Următorul pachet de faguri de la Apisrom au fost mai puţin fragili deşi am lucrat în acelaş timp cu ei. Un pachet l-am luat de la Câmpina şi unul de la Făgăraş. Din păcate nu ştiu care şi de unde a fost luat. În continuare am lucrat cu faguri de la ACA pe care îi ştim cu toţii cum sunt.
DaniRadu

Mesajde gica » 12 Ian 2012, 00:05

Domnule,
De la acelasi producator iau si eu de 2 ani.Nu am avut probleme.Anul trecut in aprilie am fost la fabrica respectiva.Omul nu face rabat la calitate.Fagurii sunt turnati asa ca sunt casanti.Dar pusi putin la soare inainte de lipire se rezolva problema.Deschid pachetul si ii pun la soare.Dupa doua minute iau primul fagure sa-l lipesc,in timpul acesta soarele incalzeste pe urmatorul s.a.m.d.
Faguri crescuti asa bine nu am mai vazut de cand eram copil.
gica

Mesajde popik50 » 12 Ian 2012, 10:44

gica scrie:Domnule,
De la acelasi producator iau si eu de 2 ani.Nu am avut probleme.Anul trecut in aprilie am fost la fabrica respectiva.Omul nu face rabat la calitate.Fagurii sunt turnati asa ca sunt casanti.Dar pusi putin la soare inainte de lipire se rezolva problema.Deschid pachetul si ii pun la soare.Dupa doua minute iau primul fagure sa-l lipesc,in timpul acesta soarele incalzeste pe urmatorul s.a.m.d.
Faguri crescuti asa bine nu am mai vazut de cand eram copil.

Deci domnule Gica dumneavoastra lucrati cu faguri de la Apisrom ?
popik50

Mesajde gica » 12 Ian 2012, 11:02

popik50 scrie:Deci domnule Gica dumneavoastra lucrati cu faguri de la Apisrom ?

Deci da.Numai cu din astia de 2 ani.
gica

Mesajde LUCIAN AVRAM » 12 Ian 2012, 21:13

noi folosim de 3 ani FA de la APISROM , sunt f buni
sper sa nu fie considerata reclama !
LUCIAN AVRAM

Mesajde gica » 12 Ian 2012, 21:35

Nu mai are nevoie de reclama.
gica

Mesajde popik50 » 13 Ian 2012, 00:07

Mai erau niste faguri adusi din bulgaria si intrau cam 14 foite /kg . Intrebarea mea este : a probat cineva asa ceva? Sunt de calitate? :?:
popik50

Mesajde alx1978 » 13 Ian 2012, 21:46

Salut, stie cineva daca exista un magazin apicol in orasul Silistra-Bulgaria. Am inteles din postarile anterioare ca faguri bulgaresti ar fi mai ieftini. Merita achizitionarea de astfel de faguri?
alx1978

Mesajde oltenasu » 16 Ian 2012, 15:27

Salut,

Da, exista magazin apicol la Silistra. Se afla pe langa piata agro-alimentara. Pretul la FA pentru anul acesta nu il stiu, dar si eu doresc sa ajung cat de curand, mai ales ca s-a redeschis bacul.
oltenasu

Mesajde nellu.ar » 17 Ian 2012, 00:57

Cei mai buni FA sunt aceia produsi din propria ceara!!! Daca este doar de capacele si mai perfect.E greu sa aduni cantitatea de 300 kg singur,dar cu cativa prieteni apicultori e posibil. Asa am ajuns la Etta pentru prima oara,am platit manopera si am adus acasa FA fara egal pe piata! Este nevoie de un efort financiar foarte mare pentru un asemenea stoc,dar merita,rezultatele sunt deosebite.
nellu.ar

Mesajde cidaniel » 17 Ian 2012, 11:06

popik50 scrie:Mai erau niste faguri adusi din bulgaria si intrau cam 14 foite /kg . Intrebarea mea este : a probat cineva asa ceva? Sunt de calitate? :?:

am folosit în 2010 în 2011 am topit mai mult de jumate din ei anu ăsta o să topesc și restu au prea multe celule de trântor
cidaniel

Mesajde proapis13 » 17 Ian 2012, 16:26

cidaniel scrie:am folosit în 2010 în 2011 am topit mai mult de jumate din ei anu ăsta o să topesc și restu au prea multe celule de trântor

Esti sigur ca vina le apartine in totalitate fagurilor :?: ...
Sau a mai contat si factorul uman si perioada introducerii foitelor la construit :?
Poate ca la tine la munte a fost mai frig decat de obicei,mai stii.....
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde popik50 » 17 Ian 2012, 17:41

proapis13 scrie:
cidaniel scrie:am folosit în 2010 în 2011 am topit mai mult de jumate din ei anu ăsta o să topesc și restu au prea multe celule de trântor

Esti sigur ca vina le apartine in totalitate fagurilor :?: ...
Sau a mai contat si factorul uman si perioada introducerii foitelor la construit :?
Poate ca la tine la munte a fost mai frig decat de obicei,mai stii.....
salve :D

E o anume perioada cand se introduc FA la crescut ca sa nu faca celule de trantori?
popik50

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE