ptr.dl jonny_it
Problema locatiei este foarte importanta,si aceasta implica existenta culesului de FS si iernarea pe miere de FS ptr a demonstra superioritatea rasei autohtone selectectate la aceste conditii zeci de ani,in lupta cu o alta rasa de pe alte meleaguri....in fond
o treime din mierea produsa in romania e miere de floarea soarelui..nu trebuie sa ignoram acest adevar....
Ptr vatra mai negociem....poate fi si vatra mea...un satuc izolat de alte stupine din toate directiile,aflat in nordul judetului Galati...la granita cu judetul Vaslui... (familii perfect sanatoase) intr-o livada intinsa cel putin pe un sfert de hectar unde nu e nici o problema sa mai vina 5...10...20 familii de albine...cu o foarte buna baza melifera primavara..aluni,viorele,plop alb,salcii..pomi fructiferi..cu un cules slabut de salcam...dar cu sute de hectare de rapita si floarea soarelui de jur imprejur....in care pentru mine totul e ok,,daca nu exista tratanente foliare in special la FS...
Ar putea sa se inscrie si alti concurenti,,,ar putea sa formam un fond de premiere ptr castigatori...ar putea sa filmam tehnica de lucru iar filmul castigator ar da clasa la multe filmulete de pe youtoube despre albine...

.
In adevar cheltuielile sunt foarte mari pentru cei care joaca " in deplasare" tinand cont ca concursul dureaza un an....(inainte de inceperea culesului de FS....sfarsitul culesului de FS de anul urmator....incluzind...culesul de FS propiu zis,pregatirea ptr iernare,,iernarea,,pregatirea ptr culesul la rapita si salcam de anul viitor...
Ptr un timp mai scurt...concursul nu e RELEVANT din punctul meu de vedere.(vezi concursul propus de dl jennese acum 6...7 ani si care dura doar cateva zile)....si imi scad sansele de a-l castiga 100% indiferent daca ati folositi matci BK aduse de oriunde si care ar valora mii de euro....
Mai discutam..eventual la un telefon.....