Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura la distanta - Dan Margarit

Mesajde Cristian IONITA » 28 Aug 2018, 17:00

mhaaa .... tu iar te lauzi .... nu e 6 in loc de 9 .... ci 66 in loc de 99 ... adica ai suta de nuclee

oricum de apreciat ca nu ai avut probleme cu 666 in loc de 999 :)

iar eu uite nici dupa atati ani nu am primit de la tine reginele antamate .... acelea ptr care ai scaldato ca ti-a crapat telefonu, ca ai pierdut agenta ca etc .... salba de scuze jalnice facute de catre oameni certati cu seriozitatea

serios acum ... cat a durat pana te-ai prins de greseala?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cristi_vidican » 28 Aug 2018, 17:30

Ionut, fa-i si lui CI o surpriza cum mi-ai facut mie.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 28 Aug 2018, 17:54

Cristian IONITA scrie:mhaaa .... tu iar te lauzi .... nu e 6 in loc de 9 .... ci 66 in loc de 99 ... adica ai suta de nuclee

oricum de apreciat ca nu ai avut probleme cu 666 in loc de 999 :)

iar eu uite nici dupa atati ani nu am primit de la tine reginele antamate .... acelea ptr care ai scaldato ca ti-a crapat telefonu, ca ai pierdut agenta ca etc .... salba de scuze jalnice facute de catre oameni certati cu seriozitatea

serios acum ... cat a durat pana te-ai prins de greseala?

600 sunt doar aici in poza. Mai am de alea de plastic, din lemn pe jumatate de rama ME si mai fac si pe rama mare.
Intre timp cele din poza au fost vopsite si am pus niste despartitoare intre urdinise, migrau albinele prea usor.

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 28 Aug 2018, 18:02

cristi_vidican scrie:Ionut, fa-i si lui CI o surpriza cum mi-ai facut mie.

O sa-i fac si lui surpriza, este pe lista dar o sa-l pun la sfarsit :lol:
Cand nu imi mai scoate ochii CI ca nu i-am trimis reginele stii ca am terminat lista.
Aprox 60-70% din cei care au avut comenzi atunci au primit in ultimii 2 ani. Sper sa rezolv in 2019 si cu restul.
jonny_it

Mesajde csaa » 28 Aug 2018, 22:13

Nu sunt 600 ci 350. Pe mine m-ar interesa doua cutii din alea (eventual schema si explicatii privind confectionarea si utilizarea).
Alea sunt nuclee de imperechere, nu?
csaa

Mesajde ignatov andrei » 28 Aug 2018, 22:26

csaa scrie:Nu sunt 600 ci 350. Pe mine m-ar interesa doua cutii din alea (eventual schema si explicatii privind confectionarea si utilizarea).

Da, sunt nuclee foarte mici, de imperechere!
Depinde ce vrei sa faci:
- matci de selectie si(sau) de productie!
ignatov andrei

Mesajde csaa » 28 Aug 2018, 22:33

Productie - adica productie de matci pentru vanzare?
Selectie - adica matci bune capabile sa ”umple lada”?
csaa

Mesajde jonny_it » 29 Aug 2018, 13:12

csaa scrie:Nu sunt 600 ci 350. Pe mine m-ar interesa doua cutii din alea (eventual schema si explicatii privind confectionarea si utilizarea).

60 cutii x 10 nuclee in fiecare = 600.
Si mai am :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 29 Aug 2018, 13:16

ignatov andrei scrie:Da, sunt nuclee foarte mici, de imperechere!
Depinde ce vrei sa faci:

3 rame de aproximativ 1 dm patrat incap.
Cat timp reginele nu stau foarte mult in ele nu sunt afectate. Regine crescute in ultimii ani in ele au umplut multe caturi de miere. Nu am vazut diferente intre ele si cele imperecheate pe rama normala.
Reginele stau pana apare primul puiet capacit, asa am albine si pentru urmatoarea generatie de regine, nu mai trebuie repopulate.
Singura lor problema este ca fara discul de la intrare cand il deschizi unele regine au tendinta sa plece. :)
Cele inseminate stau pe rama normala sau 3-4 rame mai mari putin(jumatate dintr-o rama ME).
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 29 Aug 2018, 14:25

jonny_it scrie:
cristi_vidican scrie:Ionut, fa-i si lui CI o surpriza cum mi-ai facut mie.

O sa-i fac si lui surpriza, este pe lista dar o sa-l pun la sfarsit :lol:
Cand nu imi mai scoate ochii CI ca nu i-am trimis reginele stii ca am terminat lista.
Aprox 60-70% din cei care au avut comenzi atunci au primit in ultimii 2 ani. Sper sa rezolv in 2019 si cu restul.

Stimabile ... nu faptul ca nu ai trimis reginele a fost deranjant ... ci ca nu ai raspuns la tel, si apoi ai venit cu explicatii jalnice ... , nu era nici o pba daca spuneai ... dlor imi pare rau, am depasit plapuma ... sau ce probleme ai avut ... dar tu ai ales sa fugi de responsabilitate si ... ai pierdut telefonul :mrgreen: :)
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 29 Aug 2018, 14:32

Cristian IONITA scrie:Stimabile ... nu faptul ca nu ai trimis reginele a fost deranjant ... ci ca nu ai raspuns la tel, si apoi ai venit cu explicatii jalnice ... , nu era nici o pba daca spuneai ... dlor imi pare rau, am depasit plapuma ... sau ce probleme ai avut ... dar tu ai ales sa fugi de responsabilitate si ... ai pierdut telefonul :mrgreen: :)

Ti-am mai explicat de cel putin .... 5-6 ori. :lol:
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 29 Aug 2018, 14:36

jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:Da, sunt nuclee foarte mici, de imperechere!
Depinde ce vrei sa faci:

3 rame de aproximativ 1 dm patrat incap.
Cat timp reginele nu stau foarte mult in ele nu sunt afectate. Regine crescute in ultimii ani in ele au umplut multe caturi de miere. Nu am vazut diferente intre ele si cele imperecheate pe rama normala.
Reginele stau pana apare primul puiet capacit, asa am albine si pentru urmatoarea generatie de regine, nu mai trebuie repopulate.
Singura lor problema este ca fara discul de la intrare cand il deschizi unele regine au tendinta sa plece. :)
Cele inseminate stau pe rama normala sau 3-4 rame mai mari putin(jumatate dintr-o rama ME).

nu ai si pbe de depopulare - adica albinele sa traga doar la cateva compartimente ? ... eu am renuntat sa folosesc quadruchii (tip EWK) - care au macar urdinisele impartite in punctele cardinale ... nu vreau sa ma gandesc cum este la tine cu 5 pe acceasi latura, albinele suprapopulau 1 sau 2 din casete si lasau celelalte - chiar nu tin minte sa fi reusit macar o data sa imperechez toate 4 regine din aceeasi cutie ... chestia curioasa ca nu am remarcat sa existe o anumita ordine, populau casete alaturate, sau pe extreme, etc ....
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 29 Aug 2018, 14:37

jonny_it scrie:
Cristian IONITA scrie:Stimabile ... nu faptul ca nu ai trimis reginele a fost deranjant ... ci ca nu ai raspuns la tel, si apoi ai venit cu explicatii jalnice ... , nu era nici o pba daca spuneai ... dlor imi pare rau, am depasit plapuma ... sau ce probleme ai avut ... dar tu ai ales sa fugi de responsabilitate si ... ai pierdut telefonul :mrgreen: :)

Ti-am mai explicat de cel putin .... 5-6 ori. :lol:

asa este .... ai "explicat" ... jalnic si fara responsabilitate
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 29 Aug 2018, 15:24

Cristian IONITA scrie:nu ai si pbe de depopulare - adica albinele sa traga doar la cateva compartimente ? ... eu am renuntat sa folosesc quadruchii (tip EWK) - care au macar urdinisele impartite in punctele cardinale ... nu vreau sa ma gandesc cum este la tine cu 5 pe acceasi latura, albinele suprapopulau 1 sau 2 din casete si lasau celelalte - chiar nu tin minte sa fi reusit macar o data sa imperechez toate 4 regine din aceeasi cutie ... chestia curioasa ca nu am remarcat sa existe o anumita ordine, populau casete alaturate, sau pe extreme, etc ....

Inainte sa pun despartitoarele despre care am scris mai sus unde aveam regine lipsa ramaneam fara albine. Dupa foarte rar am depopulari.
Oricum nucleele stau o perioada la racoare, apoi sunt puse la locul lor.
In primul an cand am testat acest tip de nucleu am avut doua, in unul s-au imperecheat 9 din 10 si in celalalt 4 din 10. In seriile urmatoare rezultatele au fost mai bune, in special pentru ca am pus despartitoarele si am pus mai putine albine si hrana solida(apifonda).
Principala mea grija era ratacirea albinelor si in special a reginelor, dar se pare ca sunt mai inteligente decat credem. Am avut cazuri cand in nucleele care au doate discurile albastre sa se imperecheze 10 din 10. Am ajuns la concluzia ca se ratacesc mai usor cand sunt puse aproape cutiile si mai rar intre compartimentele nucleului. De aceea las distanta intre ele si le pun pe sub pomi sau alte repere.
3 nuclee + timp liber sunt suficiente pentru a schimba reginele dintr-o stupina cu 70 - 100 de familii. :)
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 29 Aug 2018, 15:28

csaa scrie:Nu sunt 600 ci 350. ...

dumneavoastra la ce anume nu va descurcati? la numarat sau la inmultit ... sau poate ca ambele :)
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 29 Aug 2018, 16:47

Inginere de cand ai trecut la # ai uitat matematica simpla. Hai ne porcaim pe alt topic. Pe asta ai decenta sa nu-l spurci.
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII