Dupa cum scrieti asigurarea plus impozit plus rovigneta pe 6 luni egal cca 1700 ron.
Plus motorina, minim 3000 ron.
Calculati cu 2.5 ron pe km distantele si vedeti cu cat iesiti mai ieftin sau mai scump daca calculam si costul masinii.
kovacslg scrie:Ca v ar taxa de a ti vorbi singur, e ceva subiectiv.
kovacslg scrie:un filtru vertical de capacitate
kovacslg scrie:Dupa cum scrieti asigurarea plus impozit plus rovigneta pe 6 luni egal cca 1700 ron.
Plus motorina, minim 3000 ron.
Calculati cu 2.5 ron pe km distantele si vedeti cu cat iesiti mai ieftin sau mai scump daca calculam si costul masinii.
kovacslg scrie:S-a pus la punct iar e ceva f relativ. Costuri achizitie, raparatii initiale etc nespecificate.
Oricum doar confirmati in mare parte ce am mai relatat.
kovacslg scrie:Daca dvs stati din aprilie pana in august exclusiv cu albinele in camp, atunci poate la 900 si ceva de km consumati motorina de 550 ron.
Insa, daca lasati albinele la locul de cules, mergeti acasa cu masina goala, ca nu transportati mobila de la pastoral, atunci trebuie socotit km la dublu la consum.
Ori daca aveti 150 de familii de dus si pe masina incap 60, atunci trebuiesc facuti trei drumuri, iar la intoarcere masina este goala dar tot consuma motorina, exact ca masina inchiriata, deci km trebuie calculati dublu.
Inca odata, eu nu sustin ca masina proprie la transport este alegerea nefericita.
Am adus cateva argumente in favoarea masinii inchiriate, asteptand de la dvs argumente in fav. masinii proprii.
''Cine poate, felicitari!''
Noi nu suntem faza de etalare de masini, ca am trecut de varsta aia, eventual impartasim experiente in dezvoltarea stupinelor si a micii afaceri pe care l avem cu ele.
Respecte
kovacslg scrie:
Insa, daca lasati albinele la locul de cules, mergeti acasa cu masina goala, ca nu transportati mobila de la pastoral, atunci trebuie socotit km la dublu la consum.ĺ
Respecte
kovacslg scrie:Cand spuneti ca 200 de km ca costa 150 ron, cum ati calculat?.
mausica scrie:kovacslg scrie:Cand spuneti ca 200 de km ca costa 150 ron, cum ati calculat?.
Cum am calculat ?? Nici macar atat nu costa dar am rotunjit eu.
Pai masina(utilitara) consuma 9,5 ..sau daca leg si remorca dupa ea 10-11 %
Fa calculele tu cat costa motorina. Iau cu 4,5ron /litru
Inca un aspect: vrei sa faci o mutare scurta ....de 10-30km de la un cules la altu(de la un lan la altu),cine vine cu masina te taxeaza de unde pleaca pana la revenire. Oricum ai face sau ai calcula nu iesi mai bine de nici o culoare.
Spor in alegeri cumpatate si calculate !!!
Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori