yuonyuon scrie:mai bine spunea "a dat la televizor" era mai "autentic" ..
Cine sa zica asta??
yuonyuon scrie:mai bine spunea "a dat la televizor" era mai "autentic" ..
paul scrie:Stiu ca-n prescriptie scrie ca tratamentul cu varachet se repeta la 7 zile . Are ceva daca-l repet la 3-4 zile, in conditiile lipsei totale de puiet ?
Multumesc !
jonny_it scrie:ignatov andrei scrie:Povesti!
Din 1986 fac tratament numai cu Varachet.
Daca nici eu nu mai am familii puternice... atunci nu stiu ce sa mai zic!![]()
Sa nu incepeti cu chesti de genul: experienta, cunostinte in domeniu... ca astea nu tin loc de platosha de plumb, sau antidot!
Si eu am tratat ani la rand doar cu varachet, apoi cu amitraz apoi amitraz + alte tratamente. Nu am avut niciodata probleme, dar nici culturi stropite cu prea multe prostii nu am avut. Pe vatra din Vaslui stropeau dar nu au fost probleme.
Ei ziceau de combinatia intre amitraz si pesticidele lor ar fi letala.. este pe site-ul lor si ma dispera ca nu gasesc articolul, era o pagina de unde puteai descarca si un PDF cu mai multe amanunte
paul scrie:Inseamna ca-i musai sa astept 7 zile !![]()
Nu stiu daca o sa mai am timp si mai ales nu stiu daca o sa mai fie temperaturi propice administrarii tratamentului !
Va multumesc !
yuonyuon scrie: oare cei cu AV cum fac tratament?
yuonyuon scrie:la o lada de 10 r se pun 4 picaturi si cutia trebuie sa fie aproape "etansa, la urdinis se pune burete (sa fi mai sigur)20 min minim. de ce spun asta ? multi mai dau 3 tratamente in lipsa puietului si tot mai cad paduchi ???cum vine asta?
yuonyuon scrie:De ce se da din 7 in 7 zile? la stupii normali/puternici. unul din cele 3 tratamente din 7 in 7 zile va prinde mai mult ca sigur(unul din 3) majoritatea paduchilor care isi fac de cap pe marginea cuibului. ( (foarte posibil la unul sau 2 tratamente sa nu cada paduchi), si dati vina pe varachet)
iar la cei slabi "ar trebuii dat in fiecare zi" ca is paduchi peste tot.(tot puietul capacit) (deci o sa cada paduchi mereu si varachetull e foarte bun/calitativ) )......deaia apar si depopulari nasive (tratament "fail" ) 7 bucati +anul viitor compromis....
si inca ceva ,tratamentul se face inainte de capacirea puietului care va devenii albina de iernat . adica iulie.....inceputul lui august.
tratamentul cu varachet reprezinta o prevenire /curatare a paduchilor inaintea formarii albinei de iernat . alfel ce tratam?
si pe cate rame aveti stupii la aceasta data?tiih scrie:yuonyuon scrie:De ce se da din 7 in 7 zile? la stupii normali/puternici. unul din cele 3 tratamente din 7 in 7 zile va prinde mai mult ca sigur(unul din 3) majoritatea paduchilor care isi fac de cap pe marginea cuibului. ( (foarte posibil la unul sau 2 tratamente sa nu cada paduchi), si dati vina pe varachet)
iar la cei slabi "ar trebuii dat in fiecare zi" ca is paduchi peste tot.(tot puietul capacit) (deci o sa cada paduchi mereu si varachetull e foarte bun/calitativ) )......deaia apar si depopulari nasive (tratament "fail" ) 7 bucati +anul viitor compromis....
si inca ceva ,tratamentul se face inainte de capacirea puietului care va devenii albina de iernat . adica iulie.....inceputul lui august.
tratamentul cu varachet reprezinta o prevenire /curatare a paduchilor inaintea formarii albinei de iernat . alfel ce tratam?
Chestie de matematica.Se da din 7 in 7zile pentru ca 7x3=21
Tratamentul cu varachet reprezinta o prevenire....cand nu l-ai facut corect toamna anului trecut{obligatoriu 2 tratamente in lipsa puietului capacit}
Eu nu fac mai mult de 3...4 tratamente pe an toamna..dar obligatoriu 2 in lipsa puietului capacit..plus respectarea celorlalte conditii din prospect....doza,temperatura,timp,etansietate..etc
Altfel poti sa faci si 10 pe an cu varachet.....si tot degeaba....
yuonyuon scrie:si pe cate rame aveti stupii la aceasta data?tiih scrie:yuonyuon scrie:De ce se da din 7 in 7 zile? la stupii normali/puternici. unul din cele 3 tratamente din 7 in 7 zile va prinde mai mult ca sigur(unul din 3) majoritatea paduchilor care isi fac de cap pe marginea cuibului. ( (foarte posibil la unul sau 2 tratamente sa nu cada paduchi), si dati vina pe varachet)
Chestie de matematica.Se da din 7 in 7zile pentru ca 7x3=21
Tratamentul cu varachet reprezinta o prevenire....cand nu l-ai facut corect toamna anului trecut{obligatoriu 2 tratamente in lipsa puietului capacit}
Eu nu fac mai mult de 3...4 tratamente pe an toamna..dar obligatoriu 2 in lipsa puietului capacit..plus respectarea celorlalte conditii din prospect....doza,temperatura,timp,etansietate..etc
Altfel poti sa faci si 10 pe an cu varachet.....si tot degeaba....
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori