Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Varroa 2017-2018-2019

Mesajde jonny_it » 29 Oct 2018, 22:20

yuonyuon scrie:mai bine spunea "a dat la televizor" era mai "autentic" ..

Cine sa zica asta??
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 29 Oct 2018, 22:22

paul scrie:Stiu ca-n prescriptie scrie ca tratamentul cu varachet se repeta la 7 zile . Are ceva daca-l repet la 3-4 zile, in conditiile lipsei totale de puiet ?
Multumesc !

Are, are chiar nasol, paul...
In lipsa TOTALA a puietului, matca nu mai e hranita intens si e foarte sensibila la orice agent agresiv din afara, mai ales amitraz!
ignatov andrei

Mesajde paul » 29 Oct 2018, 22:25

Inseamna ca-i musai sa astept 7 zile ! :(
Nu stiu daca o sa mai am timp si mai ales nu stiu daca o sa mai fie temperaturi propice administrarii tratamentului !
Va multumesc !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 29 Oct 2018, 22:28

jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:Povesti!
Din 1986 fac tratament numai cu Varachet.
Daca nici eu nu mai am familii puternice... atunci nu stiu ce sa mai zic! :lol:
Sa nu incepeti cu chesti de genul: experienta, cunostinte in domeniu... ca astea nu tin loc de platosha de plumb, sau antidot!

Si eu am tratat ani la rand doar cu varachet, apoi cu amitraz apoi amitraz + alte tratamente. Nu am avut niciodata probleme, dar nici culturi stropite cu prea multe prostii nu am avut. Pe vatra din Vaslui stropeau dar nu au fost probleme.
Ei ziceau de combinatia intre amitraz si pesticidele lor ar fi letala.. este pe site-ul lor si ma dispera ca nu gasesc articolul, era o pagina de unde puteai descarca si un PDF cu mai multe amanunte :oops:

Se face prea mult caz cu acest simpatic si micutz "paianjen", de parca ar fi vorba de "vaduva neagra"...! :lol:
Fmiliile sanatoase nu au probleme.
Interesele comerciale sunt muuuuult prea mari in comparatie cu flecushtetzele de albine! :lol:
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 29 Oct 2018, 22:29

paul scrie:Inseamna ca-i musai sa astept 7 zile ! :(
Nu stiu daca o sa mai am timp si mai ales nu stiu daca o sa mai fie temperaturi propice administrarii tratamentului !
Va multumesc !

Musai e sa nu mai faci, daca ai facut cand nu mai aveai puiet capacit!
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 29 Oct 2018, 22:33

daca lazile au gauri . poti face si in fiecare zi , nu sufera decat portofelul...
oare cei cu AV cum fac tratament?

la o lada de 10 r se pun 4 picaturi si cutia trebuie sa fie aproape "etansa, la urdinis se pune burete (sa fi mai sigur)20 min minim. de ce spun asta ? multi mai dau 3 tratamente in lipsa puietului si tot mai cad paduchi ???cum vine asta?
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 29 Oct 2018, 22:47

yuonyuon scrie: oare cei cu AV cum fac tratament?

Trebuie sa fie inchis etans, sau se pune folie, sau polistiren sau .. nimic si trateaza de 5 ori, apoi se lauda pe youtube cate tratamente a facut el si cat de atent este cu albinele :?

yuonyuon scrie:la o lada de 10 r se pun 4 picaturi si cutia trebuie sa fie aproape "etansa, la urdinis se pune burete (sa fi mai sigur)20 min minim. de ce spun asta ? multi mai dau 3 tratamente in lipsa puietului si tot mai cad paduchi ???cum vine asta?

ICDA si Bayer nu trebuie sa manance si ei o paine?? :lol:
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 29 Oct 2018, 23:09

De ce se da din 7 in 7 zile? la stupii normali/puternici. unul din cele 3 tratamente din 7 in 7 zile va prinde mai mult ca sigur(unul din 3) majoritatea paduchilor care isi fac de cap pe marginea cuibului. ( (foarte posibil la unul sau 2 tratamente sa nu cada paduchi), si dati vina pe varachet)
iar la cei slabi "ar trebuii dat in fiecare zi" ca is paduchi peste tot.(tot puietul capacit) (deci o sa cada paduchi mereu si varachetull e foarte bun/calitativ :)) )......deaia apar si depopulari nasive (tratament "fail" ) 7 bucati +anul viitor compromis....

si inca ceva ,tratamentul se face inainte de capacirea puietului care va devenii albina de iernat . adica iulie.....inceputul lui august.

tratamentul cu varachet reprezinta o prevenire /curatare a paduchilor inaintea formarii albinei de iernat . alfel ce tratam?
yuonyuon

Mesajde tiih » 29 Oct 2018, 23:53

yuonyuon scrie:De ce se da din 7 in 7 zile? la stupii normali/puternici. unul din cele 3 tratamente din 7 in 7 zile va prinde mai mult ca sigur(unul din 3) majoritatea paduchilor care isi fac de cap pe marginea cuibului. ( (foarte posibil la unul sau 2 tratamente sa nu cada paduchi), si dati vina pe varachet)
iar la cei slabi "ar trebuii dat in fiecare zi" ca is paduchi peste tot.(tot puietul capacit) (deci o sa cada paduchi mereu si varachetull e foarte bun/calitativ :)) )......deaia apar si depopulari nasive (tratament "fail" ) 7 bucati +anul viitor compromis....

si inca ceva ,tratamentul se face inainte de capacirea puietului care va devenii albina de iernat . adica iulie.....inceputul lui august.

tratamentul cu varachet reprezinta o prevenire /curatare a paduchilor inaintea formarii albinei de iernat . alfel ce tratam?

Chestie de matematica.Se da din 7 in 7zile pentru ca 7x3=21

Tratamentul cu varachet reprezinta o prevenire....cand nu l-ai facut corect toamna anului trecut{obligatoriu 2 tratamente in lipsa puietului capacit}
Eu nu fac mai mult de 3...4 tratamente pe an toamna..dar obligatoriu 2 in lipsa puietului capacit..plus respectarea celorlalte conditii din prospect....doza,temperatura,timp,etansietate..etc
Altfel poti sa faci si 10 pe an cu varachet.....si tot degeaba....
tiih

Mesajde yuonyuon » 30 Oct 2018, 00:30

tiih scrie:
yuonyuon scrie:De ce se da din 7 in 7 zile? la stupii normali/puternici. unul din cele 3 tratamente din 7 in 7 zile va prinde mai mult ca sigur(unul din 3) majoritatea paduchilor care isi fac de cap pe marginea cuibului. ( (foarte posibil la unul sau 2 tratamente sa nu cada paduchi), si dati vina pe varachet)

Tratamentul cu varachet reprezinta o prevenire....cand nu l-ai facut corect toamna anului trecut{obligatoriu 2 tratamente in lipsa puietului capacit}
Eu nu fac mai mult de 3...4 tratamente pe an toamna..dar obligatoriu 2 in lipsa puietului capacit..plus respectarea celorlalte conditii din prospect....doza,temperatura,timp,etansietate..etc
si pe cate rame aveti stupii la aceasta data?
yuonyuon

Mesajde tiih » 30 Oct 2018, 09:28

yuonyuon scrie:
tiih scrie:

si pe cate rame aveti stupii la aceasta data?

La aceasta data am intre 5 si 10 rame 1/1 acoperite compact cu albine...de la 5 rame stupii care au roit si nu au fost stimulati..pana la 10 rame,la roii cu matci de calitate si stupii care nu au roit ,cu matci de calitate peste medie si care deja ierneaza pe 20 rame (10 rame 1/1 plus cat cu 10 rame 1/2 pline cu miere pana la ultima celula de jos din cat....)
Altfel spus intre 1,4 si 2,3 kg albina .Eu puterea stupului la aceasta data o raportez la cantitatea de albina in kg si nu la nr. de rame mai mult sau mai putin acoperite cu albina si stiu spre exemplu ,daca as vedea un stup de-al dumitale,rama cu rama,cate kg de albina are,cu o precizie de max 100...150 grame....!
tiih

Mesajde tiih » 30 Oct 2018, 09:56

PS. Atentie insa,sunt si alti factori mai importanti decat cantitatea de albina de la aceasta data-30 octombrie-
1. Starea de sanatate a albinelor la aceasta data(provine albina asta de la stupi perfect sanatosi in vara sau de la stupi " PISCATI" de ceva nozema,viroze,loca,paduchi ????
2 .Rezerva de corp gras.....despre care am mai vorbit... :idea:

E clar?
PS1.Usor de inteles ,dar al naibii de greu ...de pus in practica.....
tiih

Mesajde yuonyuon » 30 Oct 2018, 10:13

iar am scris (aproape)degeaba .... daca 5 rame e ok .... atunci eu vorbem pentru altfel de apicultori....

Cum sa zici ca is pe 5 pentru ca au roit?? cand au roit in august?
yuonyuon

Mesajde peterneamt » 30 Oct 2018, 10:24

Vaporizator de acid oxalic finalizat

Păstrarea albinelor sănătoase cu tratamente cu acid oxalic pentru a elimina acarienii varroa și pentru a controla gândacii de stup.

peterneamt

Mesajde kovacslg » 31 Oct 2018, 22:29

Reactii virulente fara rost.
Si eu tratez cu varachet.
Dar acele pareri in lumea apicola exista. Eu numai am relatat. Cine e interesat le cauta si se documenteaza.
Cei care dau sfaturi gratuite cu subanteles ca ei sunt niste genii in apicultura, iar pe noi ne paste dezastru sa se linisteasca nitel ca nu din 4-5 apicultori sta stuparitul din Romania.
Experientele impartasite aici ar trebui sa aduca o valoare pentru toti. Poate mai este loc de mai bine.
Sa nu credeti ca 20 de tratamente raman fara efect pe albine.
Si nu degeaba amitrazul este interzis in multe tari.
Pe de alta parte oricand sunt dispus la o evaluare reciproca, adica sa vedem la salcam cine are stupii mai dezvoltati.
Eu voi fi la Valea Lui Mihai. Va astept, cu respect.
kovacslg

Mesajde kovacslg » 31 Oct 2018, 22:31

A, si nu vin cu 30- 40 de stupi.
Anul acesta am fost acolo cu 124 de familii.
kovacslg

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE