Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Nedumerire

Mesajde solokatana » 07 Ian 2012, 18:03

La Multi ANi dragi stupari, nu ne-am mai auzit de mult.

de curand am inspectat putin stupii, sa-i ascult, etc; la unul dintre ei, pe fund, am descoperit larve-nimfe moarte, toate fara cap,si nu stiu ce ar putea fi, ma puteti lamuri cumva?
multumesc,
mentionez ca acel stup a intrat la iernare pe 10 rame si full de miere, tratamente la timp....dar nu stiu de unde au aparut larvele.....
solokatana

Re: Nedumerire

Mesajde alt stupar » 07 Ian 2012, 18:48

sigur larve/nimfe ?
sau un soricel micut prin lada ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde solokatana » 07 Ian 2012, 19:32

alt stupar scrie:sigur larve/nimfe ?
sau un soricel micut prin lada ???

am gratie antisoareci,nu cred sa fie soricel; ce m-a frapat erau larvele, albe, capul ros(fara cap), vreo-20-30.
solokatana

Mesajde nae » 07 Ian 2012, 20:15

Larva de gaselnita ?, cam mare s-o confunzi .
nae

Mesajde Bee Happy » 07 Ian 2012, 20:53

Am intalnit si eu astfel de nimfe roase. De fapt doar capul era ros, si acela la magoritatea doar partial.
Primavara devreme s-a intamplat. Stiu doar ca era opera albinelor, altceva nimic.
Inca un comportament al albinelor nestudiat.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde nae » 07 Ian 2012, 21:13

Bee Happy scrie:Am intalnit si eu astfel de nimfe roase. De fapt doar capul era ros, si acela la magoritatea doar partial.
Primavara devreme s-a intamplat. Stiu doar ca era opera albinelor, altceva nimic.
Inca un comportament al albinelor nestudiat.

Din lipsa de hrana /colegul a specificat ca are mancare . Cele doua larve nu seamana - am zis si eu !?
nae

Mesajde ilalexandru » 07 Ian 2012, 23:36

S-ar putea sa fie nimfe de albina....numai ca nu prea se justifica in perioada asta. Matca a ouat pe rame, a venit frigul si albina nu a putut sa mai acopere respectivul puiet capacit. Cand a dat putin de caldura, ghemul s-a desfacut si albina a fost nevoita sa curete celulele respective. Si cum putea sa scoata o albina in stabiu de nimfa din celula decat rozand la ea. E explicatia mea...nu stiu cat de buna insa
ilalexandru

Mesajde DaniV » 11 Ian 2012, 18:40

Tind sa cred ca nu au mancare.
De obicei cand nu au mancare albina omoara puietul.
De pontat se poate sa fi inceput pt ca a fost foarte cald.
QBEE
DaniV

Mesajde nae » 11 Ian 2012, 19:24

nae scrie:Larva de gaselnita ?, cam mare s-o confunzi .

Va rog sa ignorati ! Inainte sa postez am vazut in "pagini personale " un subar cu rosatura si gaselnita + cuibul pe 10 r ... Am recitit :..."larve ,ninfe " ,deci n-a confundat .Scuze ! In primavara cind ponteaza peste puterea de acoperire si raceste puietul /sau nu este ''viabil'' din cauza varroa il scoate intreg (nu pot sa jur ) .Daca il canibalizeaza il ''suge '' ______ dar stupul e full ...
nae

Mesajde martanul » 11 Ian 2012, 20:08

matca tanara,decembrie calduros,matca ponteaza, vine frig,pentru a mentine temperatura necesara cresteri puietului creste consumul ,ghemul se strange pe puiet posibil nu mai are contact cu rezerva . maninca puietul ,trebuie neaparat vazut cauza si rearanjata rezerva .aceasta poate fi cauza.stupii pot muri de foame si full de miere
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !
martanul

Mesajde solokatana » 12 Ian 2012, 00:30

inclin sa cred ultima varianta; o sa-l verific cat mai curand; va multumesc
solokatana

Mesajde balanciprian » 05 Feb 2012, 20:14

salut! vreau sa cumpar 30 de cutii si am gasit pe net uni de la Targu Secuiesc undeva la 80 ron,sunt cu cat de 1/1.stiti cum sunt,are cineva,este in regula cat 1/1?MERITA sau arunc banii? multam
balanciprian

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR