Moare pe albine: Sunt aceste otrăvuri de vină?
După glifosat, pesticidele sunt din nou sub control cu neonicotinoidele.
ps. folosiți traducerea automată din setări, alegând subtitrarea în limba Română !
kovacslg scrie:Da, nu e nici o indoiala ca aceste substante ne otravesc, pe noi, dar sunt adevarate dezastre pt fauna si flora.
Practic consumam planeta, se spune ca suntem martorii unei extinctii generale.
Pe pamant au fost identificate 5 extinctii in masa cand peste 75 % din specii au disparut, acum se petrece cea de a sasea.
Diferenta e in viteza, exceptand ultima, provocata de impactul unui meteorit, celelalte 4 s au petrecut in perioade lungi de timp, extinctia realizanduse in mii si zeci de mii de ani, chiar sute de mii.
In ultumul secol insa, rata de extinctie a speciilor releva cel mai rapid fenomen de disparitie din istoria cunoscuta.
Mai mult, este prima care nu este provocat de fenomene naturale, si nu se stie planeta cum va reactiona, capacitatea de regenerare e incerta.
Un lucru este clar, disparitia speciilor este influentat major de necesitatea hranirii populatiei planetei cu costuri minime, si implicit de solutiile gasite la aceasta problema.
Adica, modul in care facem agricultuda, monoculturile ocupand spatiile care au asigurat biodiversitatea, disparand in prima faza flora, hrana, mai apoi fauna, fermele zootehnice in continua expansiune, practic ocupand habitatul speciilor salbatice, pescuitul industrial etc
In acest ritm vom ramane rapid, doar noi si hrana noastra, fabricata in sistem industrial, restul se sacrifica.
oamenii sunt naturakovacslg scrie:Inevitabil.
Atata vreme cat in 200 de ani am reusit sa ne inmultim de la 1 mld la aproape 8 miliarde, si atata vreme cat noi nu observam ca noi nu am devenit o specie de succes, ci una invaziva, deznodamantul e previzibil.
Asta daca natura nu rezolva problema omenirii mai repede, decat am putea distruge noi natura pana la punctul ireversibil. (Atins deja dupa multe pareri)
Amenințarea la adresa biodiversității
S. întrucât tiacloprid poate fi toxic pentru albinele melifere, ca și imidaclopridul și tiametoxamul
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori