Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: GEORGEANELKA/INCEPATOR

Mesajde georgeanelka » 11 Ian 2012, 06:09

Pe 05.12.11 si 08.01.12 înpreuna cu fratele meu si ajutati de temperaturile acelor zile am reusit sa ridicam capacele pentru un control de rutina.Din fericire sant bine si linistite cu o mortalitate minima, dar ce ne bucura cel mai mult este pozitia famililor pe rame si anume sant in partea din fata a stupului si inca nu au ajuns sus (privita de sus familia mai are deasupra ei cel putin 3-4cm miere capacita). Probleme au aparut la capace, care acoperite cu tabla tipografica cate 4 foi, a trecut apa printre ele pe la inbinari si a udat materialul izolator din podisor la 3 stupi.Am izolat cu silicon inbinarile, am schimbat paturile ude si ziarele si am adaugat cate un carton in genul celor in care se ambaleaza frigiderul, pentru o mai buna izolare termica. Tinand cont ca au prins si cel putin 2 ferestre de zbor de curatire asteptam increzatori primavara.Iernare usoara si dumneavoastra! :)
Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim!
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 11 Ian 2012, 06:39

Minuni face si roiul scos din teava de trolebuz, se prezinta excelent in raport cu situatia lui initiala, linistit, mortalitate minima, nu a ajuns sus pe rama cu haleala si cel mai inportant nu are condens in pereti aceia inprovizati din poliestiren.Vom vedea cum se va comporta la temperaturi mai scazute(daca vom mai avea iarna aceasta astfel de temperaturi). :P
Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim!
georgeanelka

Mesajde Badea. claudian » 11 Ian 2012, 11:56

Gorgica de dragu lor nu ai nici somn!!... vad ca te framanta tare situatia lor !!! :lol: :lol: bravo implicate !
Badea. claudian

Mesajde georgeanelka » 11 Ian 2012, 22:34

Badea. claudian scrie:Gorgica de dragu lor nu ai nici somn!!... vad ca te framanta tare situatia lor !!! bravo implicate !

Sa traiti domnule Badea, nu am somn din cauza patronului care ma cheama la munca de noapte, iar el doarme linistit in patul sau. :lol: :lol: :lol: Asa ca mi am permis si eu sa rup 2 ore din program pentru pasiunea mea.Sanatate si iernare usoara :)
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 11 Ian 2012, 22:37

Pozitionarea stupilor in urma mutari din toamna
Fişiere ataşate
301020111151.jpg
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 11 Ian 2012, 22:42

Paravanul inpotriva vantului puternic, confectionat cam rudimentar din trestie, asa cum neam priceput eu si fratele meu
Fişiere ataşate
131120111156.jpg
cam inalt, speram sa nul tranteasca vantul. anul asta sper sa ne mai perfectionam
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 12 Ian 2012, 00:28

Asa arata asezarea roiului din 16.10.2011, in interiorul unui stup orizontal am inprovizat din poliestiren o cutie in care sa intre ramele in pat cald, iar deasupra podisor ,ziar, patura si carton de cutii.Este ghemul pe 3 intervale.
Fişiere ataşate
051120111152.jpg
poza la roiul din teava
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 20 Ian 2012, 00:33

Prima si poate ultima zapada din iarna aceasta. Nici nu mai stiu ce sa fac cu o iarna ca asta: sa ma bucur sau sa ma intristez.O singura repriza de 30 de minute pe 7.01.2012, parca prea putin pentru o luna si jumate de iarna.Sa aveti o iarna pe placul dumneavoastra.Numai bine!
Fişiere ataşate
070120121182.jpg
ninsoare ca in povesti
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 29 Feb 2012, 12:01

georgeanelka scrie:Prima si poate ultima zapada din iarna aceasta. Nici nu mai stiu ce sa fac cu o iarna ca asta: sa ma bucur sau sa ma intristez.O singura repriza de 30 de minute pe 7.01.2012, parca prea putin pentru o luna si jumate de iarna.Sa aveti o iarna pe placul dumneavoastra.Numai bine!

Cuvintele de mai sus le scriam pe 20.01.12 si iata ca vremea intre timp ma ascultat, dar nici asa nu afost tocmai bine, caci incepatorul din mine a tremurat de emotii cand a vazut temperaturi de -19/-20 grade noaptea iar ziua nu urca mai sus de -10 grade, asa ca in ani ce vor veni (sper eu cat mai multii)promit sa fiu mai rezervat cand va fi vorba de cea ce imi doresc de la vreme, caci am vazut cat de usor se pot da calculele peste cap in urma unor temperaturi mai neasteptate in 2-3 saptamani.
Ultima oară modificat de georgeanelka pe 29 Feb 2012, 12:11, modificat 1 dată în total.
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 29 Feb 2012, 12:09

Cred ca temperaturile nu au fost tocmai iesite din comun , dar venite dupa valul de temperatiri ridicate din decembrie/ianuarie nu au picat tocmai bine pentru albine
Fişiere ataşate
110220121200.jpg
zapada care ma facut sa tremur si la propriu si la figurat
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 29 Feb 2012, 12:31

Desi la controalele auditive saptamanale pareau ca sant bine,familile riscau sa moara de foame cu mierea pe ramele alaturate, daca temperaturile sacazute mai continuau, caci pe ramele unde erau ghemurile rezervele de hrana erau pe sfarsite(cantitati reduse de miere pe capetele ramelor).Temperaturile in crestere de saptamana trecuta a permis sa inceapa zborurile de curatire si am intervenit cu turte deasupra ghemului, desi nu cred ca mai era necesar deoarece ghemul de iernare deja se afanase si se puteau deplasa dupa hrana pe ramele alaturate.Daca am invatat ceva de la aceasta iarna?Da, am invatat ca ramele din cuib trebuiesc sa fie cat mai pline posibil cu miere in momentul formari ghemului!
PS: sau poate ma insel eu caz in care astept sa ma corectati dumneavoastra,multumesc.
Ultima oară modificat de georgeanelka pe 29 Feb 2012, 14:53, modificat 1 dată în total.
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 29 Feb 2012, 12:37

Aici in asteptarea unui zbor de curatire mai puternic an pus paie in fata stupilor pentru a nu ramane pe zapada albinele iesite la curatire.
Fişiere ataşate
250220121223.jpg
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 15 Apr 2012, 07:55

Fie ca Lumina Sfanta a acestei mari sarbatori sa-ti calauzeasca pasii, sa iti aduca sanatate si fericire care sa dainuie vesnic in preajma ta! Un Paste fericit alaturi de cei dragi! HRISTOS A INVIAT!!!
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 15 Apr 2012, 08:52

Salutare,iata ca am ajuns cu stupi in mijlocul primaveri dupa iarna aceasta destul de grea in a doua ei parte.am intrat in iarna cu 5 stupi si un roi de care vam scris ceva mai sus(roiul luat din teva de trolebuz), am iesit din iarna fara nici o pierdere, dar cu o mortalitate ceva mai mare in interiorul coloniilor fata de ani trecuti.La una din famili nu am mai gasit matca dar avea puiet capacit la 11.03.12 iar la o saptamana nevazand regina si nici oua sau larve, plus ca se simtea si o agitatie mai mare fata de alte familii, am bagat o rama cu oua de la alta familie iar ele au tras botcii.La un control pe 31.03.12 am gasit si regina ecluzionata,dar cu un handicap, nu avea o aripa, astfel ca mia picat ca o manusa roiul din teava de trolebuz care are o regina viguroasa. am unificat familia cu roiul, a reusit operatia iar acum familia are 5 rame cu puiet in diferite stadii. :)
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 15 Apr 2012, 09:15

Pentru ca in ani trecuti ma chinuiam inpreuna cu fratele meu sa facem cutiile cu drujba, flexul, fierastraul si alte scule nu tocmai optime pentru aceasta operatie, am hotarat in aceasta iarna sa confectionam un circular de banc.Si am trecut la treaba, eu am facut rost de ax cu rulmenti, lagare si fulie iar fratele a adus motorul plus scheletul bancului.A iesit un banc robust, bine incheiat cu reglaje pe verticala si orizontala, acum ramane de vazut cat de fiabila este masinuta asta si cred ca este, pentru ca am facut o cutie de proba iar calitatea este ok si timpul de lucru la ea mult micsorat.Acum urmeaza sa prinda contur o centrifuga.Sanatate va doresc! :)
georgeanelka

Mesajde georgeanelka » 15 Apr 2012, 09:37

Si pentru ca stupari au caracter si sant oameni de cuvint, au inceput sa soseasca premiile din cadrul sponsorizari din partea forumului, sponsorizare ce poarta numele regretatului GICA ROMANESCU, DUMNEZEU SA L IERTE!
Am primit ramele oferite de catre domnul Adrian Chiorean( Bee Happy) urmand ca in zilele urmatoare sa intru si in posesia familiei de albine oferita de catre domnul Valter. Tuturor va doresc sanatate, bucurii si realizari in sanul familiei!HRISTOS A INVIAT!!!
georgeanelka

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?