peterneamt scrie:Un exemplu de urmat :
peterneamt scrie:11. Cel mai bun medicament împotriva nosemelor este schimbarea cât mai rapidă a generațiilor de albine ( astfel un cules puternic slăbește familia cu 1-2 kg de albine, dar familia de albine, scapă de toate băbăciunile cu potențial infecțios !
Ai dreptate , și eu am spus același lucru ( cules puternic = cules de producție ).....jonny_it scrie:peterneamt scrie:11. Cel mai bun medicament împotriva nosemelor este schimbarea cât mai rapidă a generațiilor de albine ( astfel un cules puternic slăbește familia cu 1-2 kg de albine, dar familia de albine, scapă de toate băbăciunile cu potențial infecțios !
Daca puietul este facut pe baza rezervelor din stup da, daca este facut cu turte iti spun din proprie experienta ca se intampla invers.
Si sa nu uitam numaratoarea inversa .... tic tac ..
Si dace "turta " e din polen si miere , intra la categoria "turte" ?daffid mihailov scrie:Interesant. Imi place ce s-a zis...turta nu poate sustine mai mult de 2 saptamani puietul, si nu poate inlocui polenul. De multe ori nu e nevoie de turte, doar daca e un Martie capricios, ca se duc rezervele. Nu stiu cat de viabil e puietul crescut pe turte, dar amnimpresia ca e mai de ajutor la albina batrana decat la puiet. Sa mentina corpul gras. Trantorii (lipsa) pot fi o dovada de carenta de proteina, dar cel mai simplu se vede in cantitatea de laptisor.
De ce nu dau nimic pana in Martie? nu ma intereseaza cantitatea de puiet. Vreau sa creasca putin si de calitate. O albina hranita bine face cat trei anemice.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori