paul scrie:kovacslg scrie:
Insa suntbde acord, turta nu are rolul de a fi depozitata.
Ideal e sa fie consumata relativ lent, 1 kg in 2 max zrei sapt.
Draga Kovacs, observ ca te pricepi bine la hranirile, stimularile cu turte.....
jonny_it scrie:In direct si in reluare. Scuzati vocea dar sunt racit. ......]
Shrek scrie:Observ mut de uimire cum se argumentează " științific", administrarea de turte pe timpul iernii, încă de la prima zăpadă și pan' la urzica timpurie. Dacă-mi permiteți doua " concluzii" desprinse din experiența mea scurta cu albinele:
1. Turtele energetice administrate pe timpul iernii, au rolul de a liniști sufletește apicultorul, care nu este sigur dacă albinele au sau nu mâncare . A umbla in cuib in intervalul 1 dec- 20 februarie, este că și cum ai ieși afară în zăpadă în curu' gol, pentru a vedea daca se întărește....( Bărbăția) imunitatea.
2. Administrarea de turte " proteice, in speță cozonac cu rahat( cum plastic spunea și gica.mosu), aiurea și fără minima experiența în cunoașterea calendarului naturii din zona stupinei, presupune și începerea unui program intensiv de antrenament pentru cursa de 1000 m crengi!
Concluziile la concluzii le trageți dumneavoastră!
Shrek scrie:Din câte îmi dau jos sama, îți cam placea sama de pui și de-aia dai zupa la albine, să iasă în primăvara slim! Da' io am văzut tot pe net unu ce hrănea albinele cu pizza , asa ca ești în urmă cu " inovațiile"!
paul scrie:Si ca s-o incheiem ...pe acest topic, inafara de mine care am facut apologia salvarii cu turte iarna a familiilor de albine care stau prost cu rezervele, n-am vazut pe nimeni altcineva care sa argumenteze in vreun fel utilitatea acestora in prima parte a iernii.
in teorie e bine.chiar foarte bine...lafel si cu multe altele...Shrek scrie:Iar pentru nana Yon, cre' ca iarna toți constructorii sunt in șomaj tehnic, așa că n-are cine și nici cu ce? Am zas bine? De nu, mă iartă că am lipsit la ora cu faguri!
paul scrie:Oare Omul acesta stie ce face ? O fi avand ceva expertiza in domeniu ? Nu stiu de ce, dar, eu il cred ...https://www.youtube.com/watch?v=EFjXUJOdmAQ
vicpo scrie:In toate manualele stimularea incepe la inceput de februarie cu turtite cu pastura si nu enargetic .fara pastura stimularea e zero .
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori