kovacslg scrie:Rostul eliminarii unor rame de puiet este evitarea roirii inainte, sau in timpul salcamului?
kovacslg scrie:Rostul eliminarii unor rame de puiet este evitarea roirii inainte, sau in timpul salcamului?
yuonyuon scrie:kovacslg scrie:Rostul eliminarii unor rame de puiet este evitarea roirii inainte, sau in timpul salcamului?
Structura si evitarea roirii inaintea salcamului ... odata intrat in cules nu mai roieste nimeni.
Balian scrie:kovacslg scrie:Totusi 18 rame in 1 iunie e mai fezabil decat 20 de rame in ultima saptamana din Aprilie, cum se prezinta in graficelesau tabelele anterioare.
20 de rame la sfârșitul lui mai!! Conform tabel. Care merge lejer.
paul scrie:kovacslg scrie:Rostul eliminarii unor rame de puiet este evitarea roirii inainte, sau in timpul salcamului?
Chiar daca intrebarea nu-mi era adresata, risc un raspuns ... eliminarea acelor rame cu puiet are rolul de a inversa raportul dintre albina culegatoare si albina de stup . Totodata se evita si roirea inainte sau chiar in timpul salcamului, asta in subsidiar.
yuonyuon scrie:Daca faceam un tabel cu media apiculturi romanesti(realist) atunci era u dezastru ......defapt este reprezentat cum ar trebuii sa fie normal.
la inceputul salcamului stupii sunt p e 20 de rame garantat
imi pare rau ca nu prea am poze cu niste stupi in cules sau extrageri , doar atat:
kovacslg scrie:yuonyuon scrie:Daca faceam un tabel cu media apiculturi romanesti(realist) atunci era u dezastru ......defapt este reprezentat cum ar trebuii sa fie normal.
la inceputul salcamului stupii sunt p e 20 de rame garantat
imi pare rau ca nu prea am poze cu niste stupi in cules sau extrageri , doar atat:
Normal este cum este in realitate.
Daca povestim cum a fost odata, sau cum ar putea sa fie daca n conditii sunt indeplinite e alta poveste insa nu ne ajuta in rezolvarea problemelor practice.
Respecte
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori