Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dulcofruct

Mesajde Dragos2006 » 11 Ian 2012, 10:03

Cand gunernul Nastase a negociat intrarea Romaniei in UE "a uitat" ca Romania sa detina macar o fabrica de abtinerea glucozei si fructozei din porumb . Asa se face ca o tara ca Romania care are una dintre cele mai mari productii de porum din lume nu detine nici o fabrica de acest gen. In consecinta aducem fructoza din Bulgaria si din Ungaria . Acum ca suntem membri UE nu mai este nici o problema deoarece este un simplu act comercial intracomunitar.
Deci NU este import , trebuie sa intelegeti ca acum suntem parte integranta in Europa.
Oricum cel mai castigat este statul roman care incaseaza TVA.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde gica » 11 Ian 2012, 13:46

Dragos2006 scrie:Cand gunernul Nastase a negociat intrarea Romaniei in UE "a uitat" ...........

Cum sa interpretez cele scrise de tine:
Reclama desantata la o facatura la care nu se prezinta nimic?
Interes personal?
Nestiinta?
Intoxicare?
In tara sunt doua fabrici de hidrolizat de porumb.De astea stiu eu.
Astept un raspuns inainte de a apasa butonul reclama nepermisa.Topicul prea seamana a Caritas sau FNI.
Atentie,butonul rosu clipeste.
gica

Mesajde Dragos2006 » 11 Ian 2012, 15:02

pana sa apesi pe buton prezinta cele doua fabrici din ROMANIA unde se obtine fructoza ! stii matale ceva dar nu mai esti in actualitate . Mai bine baga tare si fa-mi un colector de venin !
Dragos2006

Mesajde Ruben » 11 Ian 2012, 23:47

Dragos frate,

In vara cand am sunat eu la Agrana mi-au zis ca produc sirop din porumb, dar ca il vand prin unicul lor distribuitor pe care il stim cu totii.

Pe site-ul lor scrie ca produc:

http://www.agrana.ro/produse/amidon/

Daca tu sti ca nu mai produc, te rugam frumos sa ne spui si noua. Sunt convins ca esti mai in tema decat mine in ce priveste culisele acestei industrii. Sa fii iubit!
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde proapis13 » 12 Ian 2012, 00:56

Cea mai apropiata fabrica de mine e Amidonul Calafat;Alta :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 12 Ian 2012, 09:41

De la amidon la fructoza mai e cale lunga ...
Sunt destui care au luat tzeapa cu Calafatul si Tandareiul , au luat o zeama dulce si ieftina care are un miros oribil . O mananca albinele dar mai cu sughituri.
Si acum pentru ca imi sunteti simpatici sa va spun si smenul : daca folositi meclem din Romania si dati mierea la procesator imediat va depista in ea amidon si in consecinta ...
Dragos2006

Mesajde horia_ch » 12 Ian 2012, 09:59

Scopul stuparului corect nu ar trebui să fie obţinerea mierii în care nu se pot depista "măgării", ci obţinerea mierii în care NU EXISTĂ acestea. Cred eu... în inocenţa mea...
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Ruben » 12 Ian 2012, 11:15

Dragos2006 scrie:De la amidon la fructoza mai e cale lunga ...
Sunt destui care au luat tzeapa cu Calafatul si Tandareiul , au luat o zeama dulce si ieftina care are un miros oribil . O mananca albinele dar mai cu sughituri.
Si acum pentru ca imi sunteti simpatici sa va spun si smenul : daca folositi meclem din Romania si dati mierea la procesator imediat va depista in ea amidon si in consecinta ...

Acum ai intors-o. Ca sunt totusi fabrici, dar nu au calitate ca a zamei bulgaresti, care, auzi, nu are OMG-uri.

Fa domnia ta o analiza a siropului bulgaresc, mai detaliata, nu cu procente de fructoza. Detaliata...cu urmele de pesticide, HMF,si altele, si dupa aia hai si spune-ne ca e mai bun.

Ca si noi suntem buni si te credem. Baiu-i ca nimeni nu da o analiza din aia pe mana stuparilor.

In fine, nu pricep de ce avem topicuri aici despre ”Apiinvert”, ”Dulcofruct”, ”Saratofruct”.

Puteam avea un topic: ”Sirop din zahar partial invertit” si altul ”Sirop fructoza glucoza din malai”.

Nu?
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 12 Ian 2012, 11:23

La siropul bulgaresc s-au facut analize in detaliu si totul este OK. Chiar eu am cerut sa se faca analiza la HMF.

Horia daca in primavara stimulezi familiile cu zeama plina de amidon iti va contamina si mirea buna ! Iar tu ca un stupar cinstit care stii ca in timpul culesului nu ai dat nici un sirop la albine te vei lua la cearta cu procesatorul cand el iti va spune ca a gasit amidon in miere...
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 12 Ian 2012, 11:27

Dragos2006 scrie:La siropul bulgaresc s-au facut analize in detaliu si totul este OK. Chiar eu am cerut sa se faca analiza la HMF.

...

esti dragut sa postezi (nu aici ca e alt produs) buletinele de analize .... asa o sa vedem cu toti ce analize au fost facute .... si ce rezultate sunt

Fara suparare .... dar cel putin pentru mine esti unul dintre oamenii care vorbeste mult si .... din pacate nu intodeauna ceea ce spui e si conform cu realitatea.

Multumesc in numere tuturor apicultorilor
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 12 Ian 2012, 11:36, modificat 1 dată în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Ruben » 12 Ian 2012, 11:31

Cristian, o sa ne invartim si aici in jurul cozii, ca la Apiinvert, unde Dumitriu ne posta la un moment dat poze de la ...Sudzucker.

Dar putem astepta totusi schimbarea naravului lupului.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde gica » 12 Ian 2012, 11:32

Dragos,las-o moarta.
1.Facatura careia ii faci reclama desantata din motive pecuniare are 5 roabe de hibe.
2.Lasat deschis in doua saptamani trece in votca cu foarte mult alcool metilic.
3.Are 5-10% din compozitie substanta nedigerabila de catre albine.
4.E mai scump cu 50% decat zaharul.
Sa mai continui?
Oricum,diseara se va trage oblonul aici.
gica

Mesajde Cristian IONITA » 12 Ian 2012, 11:37

Ruben scrie:Cristian, o sa ne invartim si aici in jurul cozii, ca la Apiinvert, unde Dumitriu ne posta la un moment dat poze de la ...Sudzucker.

Dar putem astepta totusi schimbarea naravului lupului.

haidi bre .... pai ce Dragos e de mamaliga cum a fost Dl Dumitriu ... sa-i fie jena sa intrebe ... sau sa ceara ceea ce e la bunul simt a fi prezentat?
Dragos este un om vertical .... el nu e coada de topor .... si va face totul ca lucrurile sa fie clare si fara echivoc.
Cristian IONITA

Mesajde Ruben » 12 Ian 2012, 11:48

gica scrie:Dragos,las-o moarta.
1.Facatura careia ii faci reclama desantata din motive pecuniare are 5 roabe de hibe.
2.Lasat deschis in doua saptamani trece in votca cu foarte mult alcool metilic.
3.Are 5-10% din compozitie substanta nedigerabila de catre albine.
4.E mai scump cu 50% decat zaharul.
Sa mai continui?
Oricum,diseara se va trage oblonul aici.

Nea Gica, explica te rog, un pic, punctele 2 si 3. Suntem totusi cativa pe forum care cumparam facaturi din astea si am vrea sa stim ce e cu ele.
Eu personal am luat prima data facatura de la un reprezentant Fileomera care spunea ca vinde Apiinvert. Ei, am aflat ca nu-i Apiinvert dupa aceea, dar am iernat cu ea.

Ce am observat, e ca le place albinelor. Au golit cu viteza 5 kile din hranitor. Stau ca vacile la adapat. Ca atunci cand picuri miere pe faguri.

Dar asta nu inseamna ca nu or fi si rele. Tot timpul sunt si rele. Fii bun si spune-ne.

To rog.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde gica » 12 Ian 2012, 11:54

Rabdare Ruben.Se incepe cu hartuieli,se continua cu atacuri scurte,se face putina diversiune si apoi se scot asii.
Asta-i regula jocului.De moment domnul Dragos joaca la cacialma.
gica

Mesajde Cristian IONITA » 12 Ian 2012, 11:59

gica scrie: ... De moment domnul Dragos joaca la cacialma ....

:lol:

de parca ar fi capabil sa joace si altfel
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA