yuonyuon scrie:inseamna ca eu tre sa le omor pe toatetiih scrie:Raspunsul la intrebare este corect...
.la 20 grade celsius e nevoie de minim 4 ore..
.deci extrapoland.....
In rest astept titul cartii seriaoase.....
Ptr.ca in procesul de selectie personala eu nu doresc sa am puiet capacit mai devreme de 23...25 februarie!caci altfel tuturor matcilor care au intrat "in calduri" mai devreme,le sucesc gatul pana la vara.....
Intrebare.Poti sa ati dai seama cu o precizie de 85..90 % care matci au inceput ponta inainte de 15 februarie,bineinteles fara sa ridici capacul??![]()
eu le omor pe alea rosii. rele sau care incep ponta in decembrie....
la mine cam intre 20 ian - si 10 februarie au inceput ponta....la data asta sunt 3 rame de puiet .nu vad nimic grav atat timp cat devoltarea este exponentiala . sa speram ca nu vine -20 la sfarsit de martie...
vicpo scrie:Tiih sint de acord cu yuon in ce priveste ponta in ianuarie adica si la mine e la fel poate na eclozionat o rama in 15 -20 februarie dar e clar ca o generatie de puiet a iesit si ies continu, in atare sitiatie nui vorba de restrins .Dacs e asigurat pastura pt generatiile noi totul e ok.
Ai onoarea.....tiih scrie:Raspunsul la intrebare este corect...
.la 20 grade celsius e nevoie de minim 4 ore..
.deci extrapoland.....
In rest astept titul cartii seriaoase.....
Ptr.ca in procesul de selectie personala eu nu doresc sa am puiet capacit mai devreme de 23...25 februarie!caci altfel tuturor matcilor care au intrat "in calduri" mai devreme,le sucesc gatul pana la vara.....
Intrebare.Poti sa ati dai seama cu o precizie de 85..90 % care matci au inceput ponta inainte de 15 februarie,bineinteles fara sa ridici capacul??
mersii!!!tiih scrie:1.zumzetul familie de albine pe care al auzi la urdinis,folosind stetoscop ,furtun,auz fin...si min 5 ani experenta...si exersari...
2.Zumzetul familie de albine pe care il auzi la urdinis,dupa ce ai ciocanit de 2...3 ori in peretel stupului.....intensitatre ,durata...
3.Foaia de control,pusa pe fundul stupului dadant la inceputul iernarii...eu am numai stupi cu fund fix....reprezinta un fel de oglinda a iernarii in fiecare luna,daca stii sa citesti in ea
4.Temperatura din interiorul cuibului,masurata cu termometru special, prin urdinis....
5...........
daffid mihailov scrie:Uneori dam vina pe regine. Dar albinele nu sunt chiar asa destepte cum credem. Daca da putin soarele ele zic, hai ca a venit primavara. Daca ii impachetam prea mult, la fel vor incepe ponta aiurea. Daca dam un oxalic in decembrie cu mult zahar, stimulare. Daca sunt spre sud. De ce reginele spre nord nu incep ponta? In aceeasi vatra, aceeasi rasa. Si da, e contraproductiv ss ai puiet in ianuarie. Chiar si inceput de februarie.
vicpo scrie:daffid mihailov scrie:Uneori dam vina pe regine. Dar albinele nu sunt chiar asa destepte cum credem. Daca da putin soarele ele zic, hai ca a venit primavara. Daca ii impachetam prea mult, la fel vor incepe ponta aiurea. Daca dam un oxalic in decembrie cu mult zahar, stimulare. Daca sunt spre sud. De ce reginele spre nord nu incep ponta? In aceeasi vatra, aceeasi rasa. Si da, e contraproductiv ss ai puiet in ianuarie. Chiar si inceput de februarie.
Oare? Am fund cu sita (o rama de 6cm si in rest sita)nu folosesc sibar niciodata , sint mai la nord decit tine si matcole oua din ianuarie in ciuda faptului ca primul zbor a fost pe 17 februarie, energetic poate de acum incolo, deci asavor ele e treaba lor.
Balian scrie:Dacă am lăsa să facă albinele ce vor să facă cu ideea de știu ele mai bine ce au de făcut, atuci pe noi nu ne am chema stupari ci spectatori.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 72 vizitatori