Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum dezvoltam si pregatim stupii pentru culesul de salca

Mesajde yuonyuon » 08 Mar 2019, 23:30

paul scrie:
yuonyuon scrie:
Nu sunt deacord cu stimularile in martie , daca ai fi avut si 2 stupi "nestimulati" ne puteai spune diferentele..... dar nu lihniti de foame.

Fiecare cum considera. Eu a trebuit sa iau masuri drastice in situatia limita, pe principiul ... ori la bal ori la spital. ;)
Sper ca toamna asta sa-mi fac temele cum trebuie si sa nu-mi mai dau corigenta in ... ianuarie ! :lol:
defapt eu sunt deacord cu ce ai facut ....
yuonyuon

Mesajde kiloz » 08 Mar 2019, 23:56

Salcâm.
La ce sa te astepti.
Fişiere ataşate
received_2286706981656073.jpeg
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Balian » 09 Mar 2019, 07:37

paul scrie:.......Apropos, toate diafragmele mele sunt roase,ce zic roase, au transee prin ele, nu le pot folosi decat maximum 2 sezoane. :) Folosesc polistiren extrudat de 2,5.

https://lajumate.ro/folie-termocontract ... 83413.html
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde ignatov andrei » 09 Mar 2019, 08:06

paul scrie:Sunt absolut convins ca toate aceste elemente - strans la chinga, izolatie buna,turte si sirop - au dus la cantitatea aceasta de puiet. Cand spun puiet ma refer de la stadiul de ou, ca sa fim intelesi. Sa nu-si imagineze cineva ca am atata puiet capacit la ora asta!

Si familiile de tarani saraci si betivi, tigani romanizati, cat si alte categorii sociale "deosebite" dau nastere la zeci de copii...
Ai pe ce te baza la vot...!!! :lol: :lol:
ignatov andrei

Mesajde Cristi Ciocoiu » 09 Mar 2019, 08:28

jonny_it scrie:Daca nu au matci se vede si fara sa ridici rame.

Te rog daca se poate sa dai ceva detalii. Pentru un incepator ca mine ar ajuta. Multumesc!
Cristi Ciocoiu

Mesajde yuonyuon » 09 Mar 2019, 08:41

ignatov andrei scrie:
paul scrie:Sunt absolut convins ca toate aceste elemente - strans la chinga, izolatie buna,turte si sirop - au dus la cantitatea aceasta de puiet. Cand spun puiet ma refer de la stadiul de ou, ca sa fim intelesi. Sa nu-si imagineze cineva ca am atata puiet capacit la ora asta!

Si familiile de tarani saraci si betivi, tigani romanizati, cat si alte categorii sociale "deosebite" dau nastere la zeci de copii...

tocmai vroiam sa explic de ce nu e bine sa stimulam in luna martie , dar a venit Paul cu "hoardele" de puiet, si mi a luat mau' :lol:
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 09 Mar 2019, 12:00

yuonyuon scrie:
paul scrie:
yuonyuon scrie:
Nu sunt deacord cu stimularile in martie , daca ai fi avut si 2 stupi "nestimulati" ne puteai spune diferentele..... dar nu lihniti de foame.

Fiecare cum considera.Eu a trebuit sa iau masuri drastice in situatia limita, pe principiul ... ori la bal ori la spital. ;)
Sper ca toamna asta sa-mi fac temele cum trebuie si sa nu-mi mai dau corigenta in ... ianuarie ! :lol:
defapt eu sunt deacord cu ce ai facut ....
ma refeream ca i ai strans ...si sper ca ai vrut sa zici in vara nu toamna?!
yuonyuon

Mesajde ignatov andrei » 09 Mar 2019, 21:45

Cristi Ciocoiu scrie:
jonny_it scrie:Daca nu au matci se vede si fara sa ridici rame.

Te rog daca se poate sa dai ceva detalii. Pentru un incepator ca mine ar ajuta. Multumesc!

Ce surpriza, domnule...!!!
Mai traiesti...?!?
Daca DA, atunci de ce nu dai un telefon...?!?
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 09 Mar 2019, 21:51

yuonyuon scrie:
ignatov andrei scrie:

tocmai vroiam sa explic de ce nu e bine sa stimulam in luna martie , dar a venit Paul cu "hoardele" de puiet, si mi a luat mau' :lol:

Pai, nu scrie la Biblia apicola ca numai familiile sanatoase si puternice roiesc...?!?
DA!
Scrie undeva ca familia cu albina prost crescuta, datorita "pomparilor" si suprafetelor de puiet, in neconcordanta cu vremea, este prima care roieste...?!?
NU!
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 09 Mar 2019, 23:50

daca vreti din "Blibie" numa ca nu e scris destul de accentuat..

omu(Miloiu) zice ca se uzeaza albina de iarna (un pic) da stupul da inainte (lada)
Fişiere ataşate
bl.jpg
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 10 Mar 2019, 00:08

pe parcursul unui an apicol avem de facut 3 dezvoltari:
de primavara , de toamna(albinei de iernat, incepand din vara) si dezvoltarea roilor ...toate sunt lafel si ar trebuii abordate asemanator ......ce este interesant ca nu le facem noi...ci albina :lol:

noi doar trebuie sa asiguram resursele initiale dupa care sa ne vedem de treaba.......in alta parte..deci fara stimulari/zahar/inlocuitori///...

interventiile astea "alopatice in stupina sunt devastatoare ....sincer nu stiu cum sa explic ...doar incurajez sa se faca teste ("si alfel decat toata lumea") pe loturi de cativa stupi , convingerea de sine e mai puternica decat ascultarea ideilor unui ametit pe forum... :D
yuonyuon

Mesajde paul » 10 Mar 2019, 08:20

Inteleg, eu dezvolt puiet mult si lipsit de calitate ! ;)
Atat stiu, atat fac. Nu indemn pe nimeni sa faca asa cum fac eu !!! In aceasta discutie am expus o situatie critica si am aratat cum am procedat ca s-o depasesc. Atat !!!
LE ... Yuoane, vezi ca circula mai multe variante de Biblii. ;)
V-am salutat !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 10 Mar 2019, 08:45

paul scrie:Inteleg, eu dezvolt puiet mult si lipsit de calitate ! ;)
Atat stiu, atat fac. Nu indemn pe nimeni sa faca asa cum fac eu !!! In aceasta discutie am expus o situatie critica si am aratat cum am procedat ca s-o depasesc. Atat !!!
LE ... Yuoane, vezi ca circula mai multe variante de Biblii. ;)
V-am salutat !
sper sa ne mai povestesti daca ai facut si bine. altfel discutiile au fost cam in zadar.....
si cred ca nu am scris nimic nashpa ...mai mult de faptul ca nu sunt deacord cu unelele chestii...cea ce am dreptul. :D
yuonyuon

Mesajde vicpo » 10 Mar 2019, 09:09

Yuoane revenind la titlu sustii ca raportul de 7/3 e cel optim dar ma intreb 7/3 din cit? .Pt ca una e 7/3din 4kg si alta din 6kg, conteaza si populatia sau doar raportul?
vicpo

Mesajde yuonyuon » 10 Mar 2019, 09:29

vicpo scrie:Yuoane revenind la titlu sustii ca raportul de 7/3 e cel optim dar ma intreb 7/3 din cit? .Pt ca una e 7/3din 4kg si alta din 6kg, conteaza si populatia sau doar raportul?
pai...e optim in toate cazurile..... si cu un stup sub 10 rame(7-8) ...odata intrat in cules se poate scoate un cat(1/1) de miere , daca raportul e ok.

imagineazati un stup pe 20 de rame cu rapor de 7/3 , ce poate face? ....

mai nimeni in perioada salcamului nu are rapotu asta .pentru el este creat artificial ..sau in rare cazuri se "aliniaza planetele" pe cale naturala , ca sa "iti pice fisa"

exemplu la mine la Dunare pica un cules abundent de polen(se blocheaza cuibul) exact dupa ce ecluziona culegatoarea pentru floarea soarelui , cand se intampla chestia asta "era lovitura" ...dar foarte putini au observat si de ce....
yuonyuon

Mesajde vicpo » 10 Mar 2019, 09:40

Titlu e cum valorificam culesul adica la maxim nu sa ma multumesc cu un cat dadant care plin are spre 30 kg din care marfa ...Intreb altfel: un stup cu 20 rame aprx 5, kg albina va aduna mai mult decit unul cu 10 rame aprx 3 kg? Presupunind ca raportul 7/3corespunde ambele variante
vicpo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR