Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum dezvoltam si pregatim stupii pentru culesul de salca

Mesajde yuonyuon » 01 Apr 2019, 21:45

calculul e simplu o rama de puiet capacit = + 2 rame de albina peste 2 saptamani .....deaia am si facut tabelul sa vedeti cata RISIPA!!!! :lol:

Dupa valul de frig am auzit pe multi ca puietul larvar a fost eliminat DAR puietul capacit este "acolo" ;) 8-) ....sigur ca daa!!
ecluzioneaza si cade pe fundu stupului , dupa care este sacos la 10 metrii de alta albina...."dar a ecluzionat ca se vede clar" ...dar la socoteala da cu virgula.....

Sa vedeti , apicultorii mentionati de Paul vor avea pierderi in aprile (depopulari) ...nea ilie nu prea cred ...dar ceilalti "au calcat matza pe coada...."
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 01 Apr 2019, 21:51

jonny_it scrie:
paul scrie:Care din cei trei credeti ca procedeaza bine in vederea dezvoltarii familiilor pentru culesul de salcam ?

Am iernat la munte in interior acum cativa ani. Familiile au iesit bine, au consumat mai putin. Dar pe termen lung dezvoltarea lor a fost mai lenta, chiar daca primavara aveau mai mult puiet. Parerea mea este ca tinand cont de clima de la noi nu prea are sens sa iernam la interior. Moare 1-2-3-10 = selectie naturala.

Asta se traduce in pierede de puiet (eliminat/racit/mort) nu ?
yuonyuon

Mesajde ignatov andrei » 01 Apr 2019, 22:22

paul scrie:Eu cred ca am o mare problema ... nu ma duce capul si pace ! ;)
Omul asta o iernat pe toate ramele din lada. Liga campionilor ! ;)
Aratati-mi si mie, unde-i puietul care va fi culegatoare la salcam ??? 8-)
https://www.youtube.com/watch?v=laRnsxre-Sg
Jenica o da in americanisme si canadiisme,facand pe-a profesorul, acuzand pe cei care strang cuiburi,pe cei care ierneaza la interior,dar nu arata puietul, banuiesc ca nu-i departe de ce arata Midrigan...https://www.youtube.com/watch?v=fjOoUQf4T48
Nea Ilie, modest, da clasa in materie de puiet la vremea asta, asa pe aratura cum ii catalogheaza Jenica pe cei care fac altfel ( restrang, ierneaza la interior) ....https://www.youtube.com/watch?v=wPNEg3Mi1bA
Care din cei trei credeti ca procedeaza bine in vederea dezvoltarii familiilor pentru culesul de salcam ?

Paul, uita-te la minutul 6:37 si vei vedea pe tata mincinosilor (unde dracu' vede puiet capacit???)...
Despre ceilalti... ma leshi...?!?

Ultima oară modificat de ignatov andrei pe 01 Apr 2019, 22:25, modificat 1 dată în total.
ignatov andrei

Mesajde paul » 01 Apr 2019, 22:24

O mica analiza ... primul stup deschis de nea Ilie era pe 7 rame si avea puiet mai putin decat cel de-al doilea care era pe 6 rame :!:
Gheorghe Midrigan a iernat pe toate ramele ! La prima verificare a redus la 8 rame. La ultima verificare a redus la 6 cu toate ca dupa capul meu mai mult de 4 rame cu albina nu avea in niciuna dintre cele 2 familii. Puiet abia daca avea, adunat, o jumatate de rama . Despre ce vorbim ? :shock:
Poate mi s-o parut, dar parca ... s-au inmultit roii in stupina lui Jenica ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 01 Apr 2019, 22:27

ignatov andrei scrie:
Paul, uita-te la minutul 6:37 si vei vedea pe tata mincinosilor (unde dracu' vede puiet capacit???)...

Erau vreo 3 celule ... :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 01 Apr 2019, 22:28

paul scrie:O mica analiza ... primul stup deschis de nea Ilie era pe 7 rame si avea puiet mai putin decat cel de-al doilea care era pe 6 rame :!:
Gheorghe Midrigan a iernat pe toate ramele ! La prima verificare a redus la 8 rame. La ultima verificare a redus la 6 cu toate ca dupa capul meu mai mult de 4 rame cu albina nu avea in niciuna dintre cele 2 familii. Puiet abia daca avea, adunat, o jumatate de rama . Despre ce vorbim ? :shock:

Sunt idolii vostri... noua generatie de "profesori"...
Nene tiih, n-ai nimic de zis... is mai profesori astia ca matale...?!?
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 01 Apr 2019, 22:32

paul scrie:
ignatov andrei scrie:

Erau vreo 3 celule ... :)

Tehnicianul sef (in anii 1970-1989 sectia apicola a Inspectoratului Silvic Iasi) a dat de pamant cu Iacomi la targul de la Iasi!
Are stupina la Ruseni, acolo unde o are si Iacomi. I-a zis: ce tot prostesti lumea, mai mincinosule!
Ma cunosc bine cu el (tehnicianul). Eram acolo!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 01 Apr 2019, 22:43

yuonyuon scrie:calculul e simplu o rama de puiet capacit = + 2 rame de albina peste 2 saptamani

Cam greu cu aritmetica... ori albina lu' matale e mai mica... ;)

nea ilie nu prea cred ...dar ceilalti "au calcat matza pe coada...."

Daca e si idolul lu' matale... nu ma mai bag!
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 01 Apr 2019, 22:55

ignatov andrei scrie:
yuonyuon scrie:calculul e simplu o rama de puiet capacit = + 2 rame de albina peste 2 saptamani

Cam greu cu aritmetica... ori albina lu' matale e mai mica... ;)

nea ilie nu prea cred ...dar ceilalti "au calcat matza pe coada...."

Daca e si idolul lu' matale... nu ma mai bag!

pai dintr o rama de capacit ecluzioneaza doua acoperitoare .....nu? aproximativ
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 01 Apr 2019, 23:31

yuonyuon scrie:pai dintr o rama de capacit ecluzioneaza doua acoperitoare .....nu? aproximativ

Cate celule are 1 rama? :D
jonny_it

Mesajde luci.pasca » 02 Apr 2019, 03:42

mi-ar placea sa vad filmulete pe youtube facute de stupari valorosi. De la nea Ilie Iacomi am invatat multe, de la Jenica am vazut ca e bine sa ai albine multe in stup. E usor a spune: e gresit cum face cutare. Pune in loc modul corect de lucru. Peste ani mii de stupari iti vor multumi chiar daca numai in gand.
luci.pasca

Mesajde paul » 02 Apr 2019, 06:26

luci.pasca scrie:mi-ar placea sa vad filmulete pe youtube facute de stupari valorosi. De la nea Ilie Iacomi am invatat multe, de la Jenica am vazut ca e bine sa ai albine multe in stup. E usor a spune: e gresit cum face cutare. Pune in loc modul corect de lucru. Peste ani mii de stupari iti vor multumi chiar daca numai in gand.

Uite, un stupar valoros ! Urmareste-l pe youtube.
Asta-i modul corect de lucru ! Chiar daca nu foloseste autostrada si a ales calea cea stramta si cu chinuri a apiculturii ;) ...https://www.youtube.com/watch?v=mRWA2XAy7m4
paul

Mesajde tiih » 02 Apr 2019, 07:28

jonny_it scrie:
yuonyuon scrie:pai dintr o rama de capacit ecluzioneaza doua acoperitoare .....nu? aproximativ

Bibliografie:Revista Romana apicola nr 3 din martie 2019,de la sediile ACA,nu costa mai mult 6...7 lei.Plus alte informatii cel putin interesante,despre depopulari...de la adevarati stupari!
tiih

Mesajde tiih » 02 Apr 2019, 08:42

ignatov andrei scrie:
paul scrie:O mica analiza ... primul stup deschis de nea Ilie era pe 7 rame si avea puiet mai putin decat cel de-al doilea care era pe 6 rame :!:

Sunt idolii vostri... noua generatie de "profesori"...
Nene tiih, n-ai nimic de zis... is mai profesori astia ca matale...?!?

Dl Ignatov,nu prea ma urmariti cu atentie..Am zis de cateva ori ca multi din cei care posteaza pe You Tube sunt in primul rand " mari comercianti" isi promoveaza in primul rand marfa,(matci ,roiuri ,familii de albine...miere...suptil,totul numai de bine...) firma...Bravo lor..asa as face si eu daca as avea mai mult timp ptr apicultura,dotarea video corespunzatoare..ajutoare...etc
In al doilea rand nu sunt profesor..din contra sunt primul pe forum care recunoate ca nu m-am inscris pentru a promova propiile mele tehnici de lucru sau "mici secrete"(ma intereseaza lupta comuna impotriva prigoriilor,viespilor,stropirilor,diminuarii bazei melifere....)
Dar cand vad ca uneori cineva "sare calul" intervin..fie el si dl IGNATOV!!!
Clar?
tiih

Mesajde jonny_it » 02 Apr 2019, 08:57

tiih scrie:
jonny_it scrie:

Bibliografie:Revista Romana apicola nr 3 din martie 2019,de la sediile ACA,nu costa mai mult 6...7 lei.Plus alte informatii cel putin interesante,despre depopulari...de la adevarati stupari!

Intrebarea era pentru yuonyuon.

Dar daca tot mi-ati raspuns: cum recunoastem un "stupar adevarat" ? :)
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 02 Apr 2019, 09:20

jonny_it scrie:
tiih scrie:
jonny_it scrie:

Intrebarea era pentru yuonyuon.

Dar daca tot mi-ati raspuns: cum recunoastem un "stupar adevarat" ? :)
stii foarte bine ca nu are legatura numarul de celule....de ce intrebi?
yuonyuon

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR