bine ca avem pauza intre salcam si tei.....si asa salcamul e prea devreme pentru unii ....
bineinteles ca trebuie sa ai si niste matci , care trebuie sa faca niste "minuni" in acea perioada
dan pescarul scrie:Iau rame cu miere si polen de la familiile puternice , le plasez pe exteriorul cuibului la roi și nu le dau sirop deocamdată,pentru a nu bloca cuibul.Stupii de la care am luat ramele primesc faguri artificiali, pentru deblocare cuib, se scot la restrângere.
Adrian Galofteanu scrie:Imi place solutia lui Jonny cu cat intre caturi, extragi, sortezi un pic ramele si ai spatiu de ouat suficient. Manopera cam multa dupa cand te apuci de adunat cuibul dar macar ai ce aduna![]()
La mine sunt probleme cu roii care au nevoie de rame, nu mai am cladite, FA nu prea imi vine sa le dau pentru ca, chiar daca ii creste nu oua in ei nici de frica. Aia de i-am facut pe 1-2 rame acum au ajuns la 4 si le-ar mai trebui 2.
Cum gestionati voi o treaba din asta?
yuonyuon scrie:nu se mai pun faguri acum ...mai ales ca sa terminat culesul....
rame crescute la ouat ....selectezi de la extractie....
la mine cladeste mereu ...dar eu nu mai am faguri(defapt nu mai am rame)jonny_it scrie:yuonyuon scrie:nu se mai pun faguri acum ...mai ales ca sa terminat culesul....
rame crescute la ouat ....selectezi de la extractie....
Si acum zici?? Tocmai ce am comandat 16 cutii de faguri sa dau la roi![]()
Si familiile cladesc, mult mai bine fata de mai/iunie, acum ies ramele perfecte, fara celule de trantori, pentru ca au deja trantori.
... depinde si de zona.
yuonyuon scrie:la mine cladeste mereu ...dar eu nu mai am faguri(defapt nu mai am rame).......
roi facuti la 20 iunie ...numa in faguri i am tinut.....
paul scrie:Intrebarea era, ce planta poate sa secrete atata nectar intr-un interval de timp atat de scurt?
Deja, nu avem solutii ... blocajul este total, caturi nu, rame nu, nectarul este ca apa ? Ce-i de facut ?
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori