yuonyuon scrie:nu am gasit matci spanzurate ..pana acum....
yuonyuon scrie:de ce nu folositi gratia haneman ca sa treceti de pe un sistem pe altu (de pe un tip de rama pe alta)
irina scrie:yuonyuon scrie:de ce nu folositi gratia haneman ca sa treceti de pe un sistem pe altu (de pe un tip de rama pe alta)
Am folosit Haneman peste cuib la Dadant si reginele mele au circulat nestingherite intre cat si cuib. Gratie metalica, fara rama laterala, care vine direct pe rame. Si aici trebuie sa gasesc o solutie.
mausica scrie:irina scrie:yuonyuon scrie:de ce nu folositi gratia haneman ca sa treceti de pe un sistem pe altu (de pe un tip de rama pe alta)
Am folosit Haneman peste cuib la Dadant si reginele mele au circulat nestingherite intre cat si cuib. Gratie metalica, fara rama laterala, care vine direct pe rame. Si aici trebuie sa gasesc o solutie.
Asa ceva nu e normal.
E o greseala,ori e gratia mai mica decat cuibul. In mod normal la gratiile metalice nu se intampla erori
irina scrie:Cristi,
Hai ca incepem sa ne intelegem, e semn bun!![]()
In C2 pun 7 rame pline cu miere .Ramele negre pe care zici sa le ridic din C1 sunt cu miere, da? Daca nu sunt, ne ingrijim sa le umplem.
In C1, 1-2 rame cu miere lateral, de o parte si de alta a cuibului?
Ca ghemul sa se formeze intre corpuri, in C2 ramele din centru ar trebui sa aiba cateva randuri de celule goale iar in C1, simetric, ramele sa fie fara coronite?
Inca mai fac prostii, le lasam sa se adune, sa radem cu pofta. La iarna!
irina scrie:Am folosit Haneman peste cuib la Dadant si reginele mele au circulat nestingherite intre cat si cuib. Gratie metalica, fara rama laterala, care vine direct pe rame. Si aici trebuie sa gasesc o solutie.
irina scrie:Nu am reusit sa am caturi cu miere asa cum mi-as fi dorit pentru Merii pe care vreau sa-i iernez, in sensul ca ramele nu-s toate pline. Am de ales intre a lasa cele 10 rame cu miere in C2 ( sa-i iernez pe 10 rame cu 10 rame) sau mai putine si sa descapacesc ramele pe care le scot ca sa mute mierea pe cele care raman.Ar ramane 7-8 rame pline in C2 in acest caz si as ierna pe 8 cu 8. Cum e mai bine?
cristi_vidican scrie:Foarte rar se întâmplă să mai urce câte o regină în etaj la gratiile pe care le folosesc. Anul acest n-am găsit niciuna.
Și la mine gratiile stau pe rame.
Folosesc gratii metalice
paul scrie:O varianta de organizare ...https://www.youtube.com/watch?v=e0B-yyCpxOo
In fond e vorba de aceeasi Marie, difera doar ... palaria .
irina scrie:Am vazut nucleele lui DM. Cam sus stacheta, nu crezi ?
cristi_vidican scrie:După salcâm am găsit un stup cu botci. Ca să scap mai ușor, l-am rupt în 12![]()
Și ute-așa am avut 12 nuclee și pe locul stupului s-a adunat albina culegătoare care ocupa 1 cat de 1/2. A rămas acolo regina bătrână. La ora asta nu mai știu care e acel stup, că arată ca toți ceilalți.
jonny_it scrie:La anul putin probabil, dar in anul urmator o sa ai 12 cu botci, si atunci faci din fiecare cate 12 si ies 144 in total. Si uite asa ajunge Romania la 2 milioane de familii![]()
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori