cristi_vidican scrie:kovacslg scrie:Daca ai familii de albine...
Declari albinele la registru agricol in primavara.
Te duci si faci analizele obligatorii, altfel nu iei stampila.pe carnetul de stupina.
Declari albinele la ojz in toamna
Vopsesti numere pe stupi...
Te inscrii la medicul veterinar.
Te duci si te autorizezi la dsv. Acte teren (inchiriere, proprietate)
Te mai duci odata la registrul agricol la.inceput de iulie sa declari miscarile de efective din primele 6 luni. Pierderi iernare, unificari primavara, inmultiri.
Completezi carnetul de stupina cu toate aceste miscari inclusiv miscarea matcilor ( an etc)
Te duci la ojz sa declari miscarile de efectiv
In iulie te duci la primarie sa ceri edeverinta.
Te duci la ojz sa ceri adeverinta
Te duci la medicul veterinar sa stampileze carnetul.de stupina si sa ti dea " reteta la medicamente "
Te duci la finante sa depui declaratia unica.
Completezi arnetul.de stupina cu toate tratamentele ca nu sti cand le cer, au fost ani in care trebuia sa faci copie dupa.toate filele carnetului, si au urmarit cum.ai folosit medicamentele cumparate.
Daca intervin miscari in efectiv, te duci iar la.primarie si la ojz, le declari si ceri alte adeverinte pentru minimis.
Daca mai ai originalele de la pna ( oricum putini ecceseaza) si nu sunt schimbari in stupina le folosesti.
Depui cererile la apia, la cam agr.
Eu sunt la zi cam cu toate actele ce țin de o stupină.
Realitatea e departe de cea descrisă de tine.
Care e birocrația mea într-un an ...
1. Toamna declar stupii la OJZ.
2. Primăvara îi declar iar. Atunci primesc și adeverința pe care o voi folosi la PNA în iulie.
3. Primăvara merg la medicul veterinar cu probele pt analiză. După ce vin probele îmi pune ștampila pe carnetul de stupină.
4. Merg la Primărie să vizeze certificatul de producător.
5. Cumpăr ce trebuie pt PNA și păstrez într-un dosar facturile.
6. Trec pe la Bancă după hârtia cu contul.
7. Nu sunt sigur dacă mai trebuie sau nu adeverința de la primărie pentru PNA???
8. Adun toate actele necesare și depun dosarul pt PNA. (când depun dosarul pt PNA completez și carnetul de stupină ca să fie totul în regulă)
9. Când e minimis adun actele care deja le am. Singurul loc în care a trebuit să merg a fost Banca, pt dovada contului activ.
Unele acte le-am făcut când a fost vremea lor și mă folosesc de ele toată viața: înregistrare DSV, diplomă curs apicol.
În rest nu știu să mai fac altceva.
În cazul meu, la medicul veterinar treaba merge bine, la primărie la fel. Sincer, nu mă simt apăsat de hârțogăraie.
8. La minimis, singurul loc în plus la care
6
Realitatea e, ca nimic din cele enumerate de mine nu se poate neglija, decat nerespectand legislatia, ex omitand de declararea miscarilor de efective in timpul anului.
Sau omitand ca trebuie depus declaratia la finante.
Si da la.pna va trebuie adeverinta de la.primarie.
Si trebuiesc vopsite stupii.
Cu medicul veterinar... Odata mergi la.el.sa faca hartie catre dsv, si cu probele te duci la dvs. Ulterior mergi iar la medicul veterinar pt stampila si nota de comanda pt medicamente
Autorizatia dsv e valabil cu anii, daca nu schimbi vetrele, daca terenul pe care s a autorizat ramane disponibil etc. In rest sunt modificari de facut.
Toamna le declarati la ojz. Ok
In primavara cum ziceti le declarati inca odata.
Dar trebuie sa le declarati in 2 locuri, si la primarie, si la.ojz.
Cu aceasta ocazie se declara nr cu care se intra in anul curent, precum si situatia cu care inchei anul precedent..
La.final.de semestru I, adica dupa 1 iulie se declara modificarile survenite in primele.6 luni ale anului.
Pierderi la iernare, unificari primavara, divizari in mai iunie si eventuale vanzari cumparari.
Sigur poti sa nu declari nimic.
In rest ati repetat cam.aceeasi lucruri...
Referitor la.primarii. De 14 ani plimb adeverinte de la 3-4 primarii la alte institutii.
Eu am stat la rand destul, cu multe ore si zile.pierdute cu hartogarii.
Nu ma plang, dar daca nu esti vip in sat stai la rand. Si la primarie si la apia si la finante, peste tot.