Vasile_Bucovineanu scrie:Imi pare bine ca nu sunt singurul aici care militeaza pentru pastrarea carpatinei asa hulita cum e.
Si eu sunt pentru pastrarea carpatinei si in special imbunatatirea ei. Dar sa o faca cei care trebuie, sau unii apicultori sa fie incurajati(platiti) sa pastreze si sa inmulteasca controlat carpatina.
In rest cei care vor sa faca productie sa fie lasati in pace.
Stiti care este problema reala cu rasele acum? Si de ce este zarva mare? La multi crescatori de regine s-au imputinat clientii si este normal sa apara dispute.
Crescatorul de carpatina o sa dea vina pe cei care cresc BK sau carnica pentru ca nu mai au clienti. Ei o sa spuna ca se aduc regine aiurea, dar durerea este lipsa clientilor, nu le mai cumpara nici naiba o regina carpatina(imperecheata cine stie pe unde prin pastoral) pe care nu s-a facut nici un fel de selectie si care la prima pauza de cules este in pom.
Sunt si crescatori de carpatina care au facut selectie, atat cat s-a facut, dar carpatina aia arata altfel. Pe ei nu o sa-i vedeti niciodata ca fac mare galagie, au clienti multumiti, treaba merge in continuare. Nu prea se streseaza ca am adus eu sau altcineva BK sau carnica. L-ati auzit pe nea Andrei plangandu-se ca s-au adus regine aiurea, eu nu.