Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ajutorul de minimis

Mesajde jonny_it » 20 Dec 2019, 17:08

Vasile_Bucovineanu scrie:Bun. Dar ce face apicultorul daca e un an slsb si nu extrage nici 10 kg de familie, cumpara miere de la chinezi si o vinde la intermediarii nostri? Daca esti obligat sa vinzi 40kg de familie cu un euro/kg, mai bine te apuci de crescut capre. Directiva europeana in acest sens nu doreste sa stimuleze cresterea productiei de miere, si asa se spune ca e supraproductie, ci vrea sa protejeze polenizatorii pentru a mentine biodiversitatea si a mari productia agricola la plantele care au nevoie de polenizarea albinelor. Ori polenizare fac si albinele care dau 50 kg de miere si cele care dau 10 kg.

Face foamea .. pardon, o sa primeasca doar o parte din subventie.
Nu obliga nimeni pe apicultor sa vanda cu un euro, poate sa vanda si in piata, cu factura/bon fiscal.

La polenizare aveti dreptate si probabil asa gandesc si cei de la UE, dar la noi se pot imparti si in alte moduri, ca nu este matusa UE chiar atat de nasoala. Daca la altii in UE se poate de ce sa nu se poata si la noi.
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 20 Dec 2019, 18:29

Vasile_Bucovineanu scrie:
jonny_it scrie:Eu as creste cantitatea aia de la 10 la 40 sau chiar si mai mult. Sa ai dovada ca ai vandut 40 kg de miere de la fiecare familie, ca ai dat la procesator, supermarket, etc, nu conteaza, sa fii producator si sa vinzi. Asa cei care fac performanta iau bani, restul sa faca alta meserie. Ce ziceti de ideea mea?

Bun. Dar ce face apicultorul daca e un an slsb si nu extrage nici 10 kg de familie, cumpara miere de la chinezi si o vinde la intermediarii nostri? Daca esti obligat sa vinzi 40kg de familie cu un euro/kg, mai bine te apuci de crescut capre. Directiva europeana in acest sens nu doreste sa stimuleze cresterea productiei de miere, si asa se spune ca e supraproductie, ci vrea sa protejeze polenizatorii pentru a mentine biodiversitatea si a mari productia agricola la plantele care au nevoie de polenizarea albinelor. Ori polenizare fac si albinele care dau 50 kg de miere si cele care dau 10 kg.
Sa apuca si invata apicultura cum trebuie si face peste 50 de kg indiferent de an....daca nu sa se apuce de vandut ciuperci...

orcum multi care scoteau cate 7 kg pe an sau reprofilat...si mai sunt destui...
yuonyuon

Mesajde Closcutz » 20 Dec 2019, 18:42

Cei care susțineți sa se predea x cantitate de miere la samsari pentru acordarea subvenției nu mai puteți de grija lor sa nu cumva sa nu dea faliment sau sunteți pe sistemul sa moara capra vecinului și să primesc subvenție doar eu? Sau va place versetul ,,că tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are și ce are i se va lua!"
Closcutz

Mesajde jonny_it » 20 Dec 2019, 18:47

Closcutz scrie:Cei care susțineți sa se predea x cantitate de miere la samsari pentru acordarea subvenției nu mai puteți de grija lor sa nu cumva sa nu dea faliment sau sunteți pe sistemul sa moara capra vecinului și să primesc subvenție doar eu? Sau va place versetul ,,că tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are și ce are i se va lua!"

Cine a zis de samasari? Stiti ce este ciudat? Multi la "samsari" o dau cu 7 lei dar in piata este 30 lei. Nu ar fi mai corect sa o vindem la borcan la un pret mai acceptabil si asa nu am mai fi nevoiti sa dam la samsari? ;)
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 20 Dec 2019, 18:58

jonny_it scrie:
Closcutz scrie:Cei care susțineți sa se predea x cantitate de miere la samsari pentru acordarea subvenției nu mai puteți de grija lor sa nu cumva sa nu dea faliment sau sunteți pe sistemul sa moara capra vecinului și să primesc subvenție doar eu? Sau va place versetul ,,că tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are și ce are i se va lua!"

Cine a zis de samasari? Stiti ce este ciudat? Multi la "samsari" o dau cu 7 lei dar in piata este 30 lei. Nu ar fi mai corect sa o vindem la borcan la un pret mai acceptabil si asa nu am mai fi nevoiti sa dam la samsari? ;)
jony acum 3-4 ani cand pretu se prezenta intre 10-12 lei la poliflora(floare) ..stiu multi care o dadeau cu 8.5lei ca sa scape de ea ...asa ca .....
multi din ei sau lasat acum in ultimi 2-3 ani...iar cei ramasi mai cu capul pe umeri ....si pretentii la pret(cea ce e bine)
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 20 Dec 2019, 19:45

yuonyuon scrie:
jonny_it scrie:

jony acum 3-4 ani cand pretu se prezenta intre 10-12 lei la poliflora(floare) ..stiu multi care o dadeau cu 8.5lei ca sa scape de ea ...asa ca .....
multi din ei sau lasat acum in ultimi 2-3 ani...iar cei ramasi mai cu capul pe umeri ....si pretentii la pret(cea ce e bine)

Corect! Totusi diferenta intre pretul de la procesator si pretul cu care apicultorul o vinde la borcan este foarte mare.
jonny_it

Mesajde Balian » 20 Dec 2019, 19:55

jonny_it scrie: Corect! Totusi diferenta intre pretul de la procesator si pretul cu care apicultorul o vinde la borcan este foarte mare.

Bine că avem această oportunitate. Chiar asta ar trebui să ne mobilizeze
să facem tot ce e în puterea noastră să vindem cât mai mult la borcan.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 20 Dec 2019, 20:06

jonny_it scrie:

Oricum am intoarce-o nu se poate vinde la borcan de catre apicultori toata cantitatea de miere care se produce in tara, asa ca tot la samsari se ajunge. Eu cunosc un caz in care apicultorul a dat mierea anul trecut si nu a primit nici acum decat a parte mica din bani.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 20 Dec 2019, 20:25

Vasile_Bucovineanu scrie:
jonny_it scrie:

Oricum am intoarce-o nu se poate vinde la borcan de catre apicultori toata cantitatea de miere care se produce in tara, asa ca tot la samsari se ajunge. Eu cunosc un caz in care apicultorul a dat mierea anul trecut si nu a primit nici acum decat a parte mica din bani.

Pericolul să calculezi cu un efectiv de albine a cărei producție să-ți depășească capacitatea ta de vânzare există.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde kiloz » 21 Dec 2019, 00:26

Hai că teorie prea multă. Daca pisica nu s-ar căca s-ar plezni!
Dar de cele 1.800.000 de familii raportate la doamna ue. ce ziceti?
1.800.000×(...)ar iesii o sumă frumusica. Trebuie anuntate baietii destepti sa pregareasca bucsa.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Apilex » 16 Ian 2020, 18:10

kiloz scrie:Hai că teorie prea multă. Daca pisica nu s-ar căca s-ar plezni!
Dar de cele 1.800.000 de familii raportate la doamna ue. ce ziceti?
1.800.000×(...)ar iesii o sumă frumusica. Trebuie anuntate baietii destepti sa pregareasca bucsa.

Posibil să fie numărul de familii înregistrate la ANZ ;)
Călător prin viață!
Apilex

Mesajde Apilex » 16 Ian 2020, 18:23

sapstel scrie:Ieri, un prieten si-a autorizat stupina . A trecut si pe la A.N.A R.Z. sa dea declaratia cu numarul de stupi intrati la iernat. Cel de la registratura i-a spus ca au primit zilele trecute o circulară in care se preciza ca in următorii 3 ani se va aloca , anual, un ajutor de minimis in valoare de 20 lei pentru fiecare stup. Aveti cunostinta de aceasta circulara?

Asta ar înseamnă că deja știm cum va fi vremea în următorii ani, pentru că ajutorul este strict pentru ”compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie - mai 2019 asupra sectorului apicol".

Eu n-aș vrea să fie chiar atât de rea :shock:
Călător prin viață!
Apilex

Mesajde Neafiliatul » 13 Iun 2020, 01:44

Se solicită ajutor minimis 10 euro/familia de albine.

http://www.aca.org.ro/adresa-195-din-12-06-2020-minimis-pentru-sectorul-apicol/
Neafiliatul

Mesajde cristi_vidican » 13 Iun 2020, 08:05

Neafiliatul scrie:Se solicită ajutor minimis 10 euro/familia de albine.

http://www.aca.org.ro/adresa-195-din-12-06-2020-minimis-pentru-sectorul-apicol/

E an electoral și s-ar putea să ne ajute puțin asta.
Dar, faptul că s-a dat anul trecut, s-ar putea să nu ne ajute.
Oricum, e un an slab. Eu am făcut rapiță, dar salcâmul a fost puțin.
Iar acum stupii sunt goi de miere.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde kiloz » 13 Iun 2020, 18:55

Dar brigadierul şef al romapisului ce a mai făcut?
Iar asteptă sa fie scoase castanul din foc de altii?
Ar avea poftă de mâncare ?
Pe urmă vine si se laudă cu marile realizări ale lui?
:mrgreen:
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde cristi_vidican » 13 Iun 2020, 21:02

kiloz scrie:Dar brigadierul şef al romapisului ce a mai făcut?
Iar asteptă sa fie scoase castanul din foc de altii?
Ar avea poftă de mâncare ?
Pe urmă vine si se laudă cu marile realizări ale lui?
:mrgreen:

Din câte îmi aduc eu aminte, Romapis nu prea a cerut ajutoare de minimis. Romapis are alte lupte de dus.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA