cristi_vidican scrie:.....
Uită-te la Ioan Guist, Patrol, camion cu macara, adică exact ce are nevoie.
Dar, pt cine încă încearcă cu degetul mare de la picior să vadă cât de rece e apa, problema se pune altfel......
Atunci când lucrurile merg bine, omul are tendinta sa se extindă. De cele mai multe ori, mai mult decât este plapuma.
Am un prieten care a început de " de jos". Sofer de microbuz ro-au. Înțelegând cum " merg lucrurile" , a intrat si el in afaceri. La început cu un microbuz. Apoi, fiind " pe felie" si-a facut o firma de intermediere locuri de munca! Afacerea mergea atat de bine ca in trei ani de la un microbuz, a ajuns la 10. Fiindcă i se părea că plătește prea mult pentru întreținerea mașinilor, si-a deschis si un service auto. Apoi, pentru ca masinile trebuiau spălate si aspirate după fiecare cursa, si-a deschis si o spălătorie auto. Cu utilaje specializate pentru spălatul covoarelor. Tot timpul era pe fuga. Tot timpul era stresat. Avea destul de multi angajati pentru salariile cărora se stresa in fiecare luna. Dar, la momentul de apogeu, se cara cu masini scumpe, avea " menajera", casa in oras, casa de vacanta, prieteni foarte mulți....Pana intr-o zi cand s-a produs nenorocirea: AVC la 42 ani! Cu toți bani si cunoștințele nu si-a mai revenit niciodata. Se deplasează greu si vorbește si mai greu. Afacerile s-au dus toate de râpă. Singura care mai merge fiind agenția de intermediere dar la capacitate de minimă si asta doar pentru că angajatorul din au este un neamt care nu l-a abandonat. Soția l-a părăsit pentru un sofer mai ....tânăr și s-a mutat în au. Fiul, s-a stabilit si el tot in au. Prieteni, nu prea mai are. Cand ne întâlnim, il intreb daca s-a meritat sa isi consume toata tinerețea încercând să facă bani. Foarte multi bani. Nu-mi răspunde niciodată. Doar ochii i se umezesc. Dar mai speră ca intr-o zi o va lua de la capat. Incerc intotdeauna sa il incurajez. Dar amândoi stim ca este o speranta deșartă. De multe ori si eu, privind în urmă ma intreb: se merita toate sacrificiile din tinerețepentru a avea bani multi? Inca nu am un raspuns....
PS. Fiecare poate trage concluzia care îi convine. Este doar o poveste!