Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan Club ME

Mesajde stefanbad » 20 Feb 2020, 10:13

E frumos tabloul asta: totala harababura!
Au "disparut" vreo 30% din apicultori, dar au ramas pe hartie numarul de familii.
Statul habar nu are cati apicultori sunt si ce anume fac. Banii se dau aiurea, fara sa se urmareasca vreo strategie pe mai multi ani.
Pe de alta parte te mai gandesti si ca in SUA nu ii intereseaza cine cati stupi are, ce face cu ei sau sa le dea vreun ajutor... si totusi o pot duce bine!
stefanbad

Mesajde Balian » 20 Feb 2020, 11:54

stefanbad scrie:E frumos tabloul asta: totala harababura!
Au "disparut" vreo 30% din apicultori, dar au ramas pe hartie numarul de familii.
Statul habar nu are cati apicultori sunt si ce anume fac. Banii se dau aiurea, fara sa se urmareasca vreo strategie pe mai multi ani.
Pe de alta parte te mai gandesti si ca in SUA nu ii intereseaza cine cati stupi are, ce face cu ei sau sa le dea vreun ajutor... si totusi o pot duce bine!

Credeți că nu s-ar putea face ordinre în sector? :)--------- Nu-i interes. :(
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde stefanbad » 20 Feb 2020, 16:01

Exista interes, dar ca sa fie dezordine.
Cand e dezordine se poate fura mai usor!
stefanbad

Mesajde tiih » 21 Feb 2020, 11:24

stefanbad scrie:Pe de alta parte te mai gandesti si ca in SUA nu ii intereseaza cine cati stupi are, ce face cu ei sau sa le dea vreun ajutor... si totusi o pot duce bine!

Intre SUA si noi e o diferenta imensa si in apicultura....Acolo sunt stupari specializati in cresterea matcilor,stupari specializati in vanzarea roilor la pachet,stupari specializati in producerea multor tone de miere si stupari axati pe asigurarea polenizarilor (cu cat ai stupi mai puternici cu atat esti platiit mai bine!!!)..la migdal,plante furajere,plante medicinale... si care traiesc foarte bine..
Ma intreb cand se va ajunge si in Romania sa traiesti foarte bine din asigurarea polenizarilor... :roll:
tiih

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 21 Feb 2020, 11:42

Am mai spus lucrul acesta. Atata timp cat apicultorii merg si se roaga de fermieri sa-i primeasca cu stupii langa culturile lor nu va plati nimeni pentru polenizare. Imi aduc aminte ca liderul apicultorilor, acel Baciu spunea intr-o emisiune tv ca fermierii nu au nevoie de albine sa le polenizeze culturile.Zicea ca el a avut o cultura de rapita la care nu au fost stupi si recolta nu s-a diminuat. Atata timp cat avem fermieri care gandesc asa, iar guvernantii nu fac nimic pentru a ajuta apicultura nimeni nu va primi nimic pentru polenizare.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 21 Feb 2020, 11:49

Ne place sau nu plantele cu autopolenizare ne suflă în ceafă.
Până ajungem în urmă SUA :roll: cred că această tehnologie
va fi de largă utilizare:
https://playtech.ro/2018/albine-roboti- ... e-walmart/
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde stefanbad » 21 Feb 2020, 12:53

tiih scrie:Intre SUA si noi e o diferenta imensa si in apicultura....Acolo sunt stupari specializati in cresterea matcilor,stupari specializati in vanzarea roilor la pachet,stupari specializati in producerea multor tone de miere si stupari axati pe asigurarea polenizarilor (cu cat ai stupi mai puternici cu atat esti platiit mai bine!!!)..la migdal,plante furajere,plante medicinale... si care traiesc foarte bine..
Ma intreb cand se va ajunge si in Romania sa traiesti foarte bine din asigurarea polenizarilor... :roll:

Va contrazic, avand in minte doar exemplele unor romani care lucreaza in SUA si Canada: cei cu mii de stupi, nu cumpara roiuri, nu cumpara matci (poate cumpara un numar dar nu la nivelul de mii de matci) ci se ocupa tot ei de aceste lucruri.
Eu cred ca fermierii "destupati" la minte stiu avantajele polenizarii, fie ca este cultura de plante sau livezi. Dar cei cu culturile accesibile, nu se plang de vizitatori, si atunci de ce sa ii platesti cand ai poate mai multi stupi decat ar fi necesar?
Nu am cautat, dar nu mi-a sarit in ochi niciun anunt de cerere polenizare. Pe partea cealalta am vazut o singura oferta de polenizare: 170 lei/stup !
stefanbad

Mesajde Balian » 21 Feb 2020, 12:59

Suntem prea mulți. Dar vedeți că piața se reglează singur.
Tot mai mulți se intorc la meseriile pe care și o cunosc. :?:
Balian

Mesajde stefanbad » 21 Feb 2020, 13:04

Balian scrie:Ne place sau nu plantele cu autopolenizare ne suflă în ceafă.

SF-uri din astea or sa tot apara. Suntem prea mici si incapabili sa intelegem Natura in asa fel incat sa o controlam si sa stabilim noi alt echilibru (bun). Cum poate bate un robot stiinta albinei care stie ce floare si cand sa o viziteze? Credem noi ca e vorba doar de scuturat si amestecat polenul?
Suntem loviti in cap de niste principii gresite si distrugatoare: ne inconjuram de cat mai multe lucruri inutile care necesita resurse... pana si faptul ca suntem asa multi pe Pamant vine dintr-o lipsa de gandire: am cu ce sa intretin un copil, il fac...
stefanbad

Mesajde Balian » 21 Feb 2020, 13:27

Noi nici nu ne închipuim câtă resurse
sunt și apar când vine vorba de profit.
Balian

Mesajde yuonyuon » 21 Feb 2020, 14:36

nu se astepta Einstein la asa ceva.....
yuonyuon

Mesajde Balian » 21 Feb 2020, 14:49

Einstein habar nu avea de stupărit. :lol:
Balian

Mesajde yuonyuon » 21 Feb 2020, 14:50

stefanbad scrie:

SF-uri din astea or sa tot apara. Suntem prea mici si incapabili sa intelegem Natura in asa fel incat sa o controlam si sa stabilim noi alt echilibru (bun). Cum poate bate un robot stiinta albinei care stie ce floare si cand sa o viziteze? Credem noi ca e vorba doar de scuturat si amestecat polenul?
Suntem loviti in cap de niste principii gresite si distrugatoare: ne inconjuram de cat mai multe lucruri inutile care necesita resurse... pana si faptul ca suntem asa multi pe Pamant vine dintr-o lipsa de gandire: am cu ce sa intretin un copil, il fac...
cum ar fi un echilibru *bun ) in natura???
yuonyuon

Mesajde stefanbad » 21 Feb 2020, 16:22

La echilibrul bun ma gandeam la echilibrul natural, cu o interventie minima din partea omului: fara mega cariere de carbune, diamante etc, fara mega constructii generatoare de energie si poluare, fara mega ferme intensive, fara mega consumatorism
Ce tinta si-a pus omenirea? Ce vrea sa depaseasca, cu cine e in competitie?
stefanbad

Mesajde Balian » 21 Feb 2020, 17:22

stefanbad scrie:La echilibrul bun ma gandeam la echilibrul natural, cu o interventie minima din partea omului: fara mega cariere de carbune, diamante etc, fara mega constructii generatoare de energie si poluare, fara mega ferme intensive, fara mega consumatorism
Ce tinta si-a pus omenirea? Ce vrea sa depaseasca, cu cine e in competitie?

Cu suprapopularea.
Balian

Mesajde marco68 » 21 Feb 2020, 18:28

Nu e suprapopulare, e doar o proasta impartire, adica e impartirea capitalista....mult pentru unii si putin pentru ceilalti
Fii ca apa, prietene!
marco68

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR