Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde tiih » 13 Noi 2019, 12:12

Da,sunt in stationar si cu nici o stupina in jur pe o distanta de 3..5 km.
Dar a face doua tratamente in lipsa puietului capacit la toti stupii,si a avea o rasa de albine a caror matci seamana la culoare mai mult cu niste "radaste" decat cu niste "blonde" consider ca e esential...

PSDupa ani si ani de observatie am ajuns la concluzia ca un tratament cu varachet aplicat tarziu in noiembrie.isi pierde cel putin 25% din eficacitate comparativ cu unul din septembrie-inceput de octombrie....!
Stie cineva ,DE CE?
tiih

Mesajde Balian » 13 Noi 2019, 14:20

tiih scrie:.....PSDupa ani si ani de observatie am ajuns la concluzia ca un tratament cu varachet aplicat tarziu in noiembrie.isi pierde cel putin 25% din eficacitate comparativ cu unul din septembrie-inceput de octombrie....!
Stie cineva ,DE CE?

Cum știu, în afară de acizi organici care au o acțiune total diferită, orice substanță
activă de tratament antivarroa pierde din eficacitate cu scăderea tamperaturii.
DE CE? Nu cred că e treaba noastră să știm. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 13 Noi 2019, 20:53

cornelioandanciu scrie: au cules în octombrie, cred că mana de conifere,nu stiu

Mare atentie ca poti ramane fara albine din cauza mierii de mana.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 13 Noi 2019, 21:23

cornelioandanciu scrie:Stiu, în fiecare iarna am iernat pe așa ceva, doar in 2016 am avut probleme, am pus pe seama varroua, dacă iernarea este mai lungă apar ceva pete de diaree la zborul de curățire, se rezolva cu protofil. Mana de la conifere nu este asa de periculoasă ca și cea de la foioase, nu știu de ce, că tot aceleași gângănii sînt implicate. Eu m-am bucurat când am ridicat capacul și am văzut ceara galbenă și am ridicat stupii și erau grei. Doamne ajuta, să putem ieși cu bine în primăvara.

La mine daca nu am grija mor de foame cu mierea in rame. Mierea de pe pin in special este atat de dura incat albinele nu o pot consuma iarna. Primavara albinele elimina din stup cristalele mai mari. Nu am vazut prea des pete de diaree din cauza mierii de mana dar am vazut familii moarte de foame.
jonny_it

Mesajde marius_sl » 01 Mar 2020, 23:57

Astazi am vandut primii stupi. Si cu parere de rau, dar si cu bucurie. Totusi, din toti stupii(circa 40) doar unul nu avea puiet deloc. Cumparatorul a renuntat sa ia acel stup. Matca am vazut-o, mare, frumoasa, din 2018. E de bine sau de rau ca nu a pontat in aceasta perioada?
marius_sl

Mesajde Closcutz » 02 Mar 2020, 15:39

Trebuie sa o urmărești. Daca in 3 săptămâni nu pontează e clar că nu mai este bună, dar până atunci mai ai răbdare!
Closcutz

Mesajde kiloz » 02 Mar 2020, 19:16

Daca în căteva zile (max 5) nu apare puiet de nici un fel trebuie eliminat. Se înbătrânesc albinele, ca si familie e pierdută, si eventual la tei sau floare o sa mai fie bun la ceva.
De acum inainte fiecare zii conteaza.
Puietul de acum, o sa ingrijeasca genaratia culegatorilor de la salcâm.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 08 Mar 2020, 13:27

Nu trebuie sa facem planuri si sa spunem cum va fi anul de la inceputul lui martie. Acest lucru depinde de foarte multe variabile si in primul rand de vreme. Referitor la puiet, nu cred ca albinele s-au adaptat asa de repede la conditiile climatice. Acest an este o exceptie si puietul este mai avansat deoarece putem spune ca nu am avut iarna.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 08 Mar 2020, 13:48

După experiența ultimilor ani se pare că ar fi mai indicat studierea metodelor de
întreținere a albinelor din sudul Europei decât din arhiva stupăritului din România. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Lukpaugab » 08 Mar 2020, 17:13

Ce a ajuns si forumul asta.... lectii de apicultura de la,, stupari,, cu 9 familii. Ce invata tinerii apicultori de la unul cu 9 familii?
Lukpaugab

Mesajde Balian » 08 Mar 2020, 17:38

Lukpaugab scrie:Ce a ajuns si forumul asta.... lectii de apicultura de la,, stupari,, cu 9 familii. Ce invata tinerii apicultori de la unul cu 9 familii?

Oricine are drept la cuvânt. Dacă d-voastră aveți 5 familii puteți învăța de la el.
Dacă aveți 11 dați lecții lui. Dacă credeți că asta așa funcționează... :lol:
Balian

Mesajde Lukpaugab » 08 Mar 2020, 17:55

Balian scrie:
Lukpaugab scrie:Ce a ajuns si forumul asta.... lectii de apicultura de la,, stupari,, cu 9 familii. Ce invata tinerii apicultori de la unul cu 9 familii?

Oricine are drept la cuvânt. Dacă d-voastră aveți 5 familii puteți învăța de la el.

Absolut... suntem intr-o tara libera... dar totusi sa tinem cont
si de,,, plapuma,,,.
Lukpaugab

Mesajde ignatov andrei » 08 Mar 2020, 18:03

Lukpaugab scrie:
Balian scrie:

si de,,, plapuma,,,.

Daca vrei, iti spun numele unor mari cercetatori, datorita carora am ajuns sa stim multe despre albina, care nu aveau mai mult de 5-10 familii!
Faptul ca esti intr-o tara libera, ascuns sub un "nick-name", nu inseamna ca ai si dreptul sa fii ironic peste anumite limite!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 08 Mar 2020, 18:04

Balian scrie:După experiența ultimilor ani se pare că ar fi mai indicat studierea metodelor de
întreținere a albinelor din sudul Europei decât din arhiva stupăritului din România. :)

Totusi, fa bine si tine minte si intretinerea de prin Siberia, ca nu se stie... :lol: :lol: :lol:
ignatov andrei

Mesajde Lukpaugab » 08 Mar 2020, 18:11

ignatov andrei scrie:
Lukpaugab scrie:
Balian scrie:

si de,,, plapuma,,,.

Daca vrei, iti spun numele unor mari cercetatori, datorita carora am ajuns sa stim multe despre albina, care nu aveau mai mult de 5-10 familii!
Faptul ca esti intr-o tara libera, ascuns sub un "nick-name", nu inseamna ca ai si dreptul sa fii ironic peste anumite limite!

Ok, d
ar cu,, fiti,, era mai bine dacat cu,, fii,,
Lukpaugab

Mesajde ignatov andrei » 08 Mar 2020, 18:16

Lukpaugab scrie:
ignatov andrei scrie:
Lukpaugab scrie:
Balian scrie:

si de,,, plapuma,,,.

Ok, d
ar cu,, fiti,, era mai bine dacat cu,, fii,,

Din greseala, am 61 ani, dar... m-am obisnuit - de ceva ani - cu adresarile de pe forum!
SCUZE!
FITI, dracului mai putin ironic, ca din ce se vede... ati venit cu furca, la discutii, nu cu palaria in mana, ca orice om care stie sa salute... dand palaria jos!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR