Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde Balian » 08 Mar 2020, 18:22

ignatov andrei scrie:
Balian scrie:După experiența ultimilor ani se pare că ar fi mai indicat studierea metodelor de
întreținere a albinelor din sudul Europei decât din arhiva stupăritului din România. :)

Totusi, fa bine si tine minte si intretinerea de prin Siberia, ca nu se stie... :lol: :lol:

Da. Niciodată nu știm ce ne așteaptă?!! Ierni reltiv grele am mai trecut, dar iarna pe care am avut nu prea.
Ghioceii și păpădia a inflorit plapumă în noiembrie. Săptămâna trecută încă o dată. :o
Săracele albine ce or gândi? :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Lukpaugab » 08 Mar 2020, 21:35

ignatov andrei scrie:
Lukpaugab scrie:
ignatov andrei scrie:
Lukpaugab scrie:
Balian scrie:
Lukpaugab scrie:Ce a ajuns si forumul asta.... lectii de apicultura de la,, stupari,, cu 9 familii. Ce invata tinerii apicultori de la unul cu 9 familii?

Oricine are drept la cuvânt. Dacă d-voastră aveți 5 familii puteți învăța de la el.
Dacă aveți 11 dați lecții lui. Dacă credeți că asta așa funcționează... :lol:

Absolut... suntem intr-o tara libera... dar totusi sa tinem cont
si de,,, plapuma,,,.

Daca vrei, iti spun numele unor mari cercetatori, datorita carora am ajuns sa stim multe despre albina, care nu aveau mai mult de 5-10 familii!
Faptul ca esti intr-o tara libera, ascuns sub un "nick-name", nu inseamna ca ai si dreptul sa fii ironic peste anumite limite!

Ok, d
ar cu,, fiti,, era mai bine dacat cu,, fii,,

Din greseala, am 61 ani, dar... m-am obisnuit - de ceva ani - cu adresarile de pe forum!
SCUZE!
FITI, dracului mai putin ironic, ca din ce se vede... ati venit cu furca, la discutii, nu cu palaria in mana, ca orice om care stie sa salute... dand palaria jos!

Drag domn Ignatov, sigur aveti 61 ani, ca din exprimare par a fii doar 16.La,, poarole,, sunteti cam viteaz dar, acest,, dar,, familiile sunt tot asa,, viteaz,,?
Cat despre resspect, inchei aici.
Lukpaugab

Mesajde Shrek » 08 Mar 2020, 21:52

Lukpaugab scrie:...... cu,, fiti,, era mai bine dacat cu,, fii,,

De-o fi una, de-o fi alta, io va zic bun venit!
Acum, io nu stiu ce ati citit pe forum, de ati aflat cam cati stupi au fiecare. Mai ales cei de la care " sperati" sa învățați ceva. Dar nah,fiecare cu...învățăturile lui!
Cât despre domnu' Dan, fiind si pescar, mai exagerează si dumnealui! Si io am făcut două facultăți si una numa am inceput-o, dar nu ma laud! La ultima, am stat până o fo la rosu si dup-aia am plecat, ca aveam de pus un acoperiș!
Cu domnul Andrei, ii cata mai complicat! Spre deosebire de alții, despre dumnealui se spune ca se si pricepe! La albine! Si la altele! Daca dumnealui spune ceva, cam asa " ie"! Bine, nu chiar de ...bubuie, dar p-aproape! Si, în plus, este cam slobod la gura. Lipovean, nah, ce sa-i faci!
In rest, de ce doriti sa ne adresăm cu " fiti"? Sunteti mai multi? Adică Luka, Paul ,Gabi? Sau daca vin ....40 de mucenici, musai sa va vedem dublu? Intreb si io!
Shrek

Mesajde yuonyuon » 08 Mar 2020, 23:10

Deci cum a ramas? Cati stupi trebuie sa avem ca sa ne putem da cu parerea?
Chiar astept raspuns....
yuonyuon

Mesajde tiih » 09 Mar 2020, 00:04

yuonyuon scrie:Deci cum a ramas? Cati stupi trebuie sa avem ca sa ne putem da cu parerea?
Chiar astept raspuns....

Indiferent cati stupi avem si cati ani vechime in domeniu avem..toti ar trebui sa ne putem da cu parere..Unii aici,altii pe topicul "Pagina apicultorului incepator" :lol: ;)
PS.1Minim 50
2.Minim 5 ani
parerea mea... care poate contine o oarecare marja de eroare...!!!!
tiih

Mesajde tiih » 09 Mar 2020, 00:22

ignatov andrei scrie:
Balian scrie:După experiența ultimilor ani se pare că ar fi mai indicat studierea metodelor de
întreținere a albinelor din sudul Europei decât din arhiva stupăritului din România. :)

Totusi, fa bine si tine minte si intretinerea de prin Siberia, ca nu se stie... :lol: :lol: :lol:

LIKE!
De cand astept si eu o iarna din aia...poate mai creste pretul la familia de albine...poate mai creste pretul la miere :roll:
tiih

Mesajde Lukpaugab » 09 Mar 2020, 01:23

tiih scrie:
yuonyuon scrie:Deci cum a ramas? Cati stupi trebuie sa avem ca sa ne putem da cu parerea?
Chiar astept raspuns....

Indiferent cati stupi avem si cati ani vechime in domeniu avem..toti ar trebui sa ne putem da cu parere..Unii aici,altii pe topicul "Pagina apicultorului incepator" :lol: ;)
PS.1Minim 50
2.Minim 5 ani

Da, ca bine le zici, se prea poate ca din graba sa se fii gresit postarea in rubrica de intretinere a albinelor in loc de ceea a incepatorului, cat despre facultati.... cea mai buna pt albine e,,, pastoralul,, dar la zi. In rest, doar de bine si la mai multe familii, doar ca atunci nu prea mai e timp de postari, ca deh, ai de munca.
Lukpaugab

Mesajde Lukpaugab » 09 Mar 2020, 09:19

dan pescarul scrie:
Lukpaugab scrie:
tiih scrie:
Chiar astept raspuns....

PS.1Minim 50
2.Minim 5 ani

Da, ca bine le zici, se prea poate ca din graba sa se fii gresit postarea in rubrica de intretinere a albinelor in loc de ceea a incepatorului, cat despre facultati.... cea mai buna pt albine e,,, pastoralul,, dar la zi. In rest, doar de bine si la mai multe familii, doar ca atunci nu prea mai e timp de postari, ca deh, ai de munca.

Primul pastoral l-am făcut în 1994,cu 24 de stupi.Asta nu-ți scuză modul de exprimare,mai ales,,ce a ajuns si forumul ăsta".Mai ai mult de invățat pînă să poți fi superior membrilor acestui forum,mult ,,pastoral"la cei 7 ani de acasă.Cît despre obiectivul meu,anul viitor vreau să obțin de la 20 de stupi cît obțineam de la 40 acum 20 de ani,minim 1200 de kg.

Din ultima postare am cam inteles,, ideea,, si ma opresc aici, pastoral cu 24 (cred ca am citit corect 24)familii ,si asta in anii de glorie pai despre cine si cu cine sa vb despre albine, scz celorlalti apicultori dar, din nou acelasi,, dar,, va doresc spor la realizari si vise domnule pescar.
Lukpaugab

Mesajde Balian » 09 Mar 2020, 10:43

Pe acest forum și dacă n-ar mai scrie nimeni adună un pachet enorm de cunoștințe.
Glorie celor care au contribuit la realizarea
lui.
Față de membri și pachetul de informare, pe care aveți în față, stimat nou venit ar trebui să aveți respect!
Părerea mea.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde paul » 09 Mar 2020, 20:36

Eu zic sa nu tabaram prea tare pe colegul nou . Un adevar este in ceea ce a spus el. Si mie mi-e dor de o postare a lui Ioan Guist, Adi Blaguescu, Daniel Dila si a multora care au construit vechiul si actualul forum. Asta e ... mergem inainte, care cum suntem ! :(
Regretatul Gica Romanescu avea o vorba pentru care l-am apreciat, spunea ... am acelasi respect si consideratie pentru cel care are sute de stupi cat si pentru cel care are 3,14 ! Este foarte urat sa ajungi ca un incepator sa-ti intoarca spatele ! Am citat din memorie .
Asadar, poate si un coleg cu 3,14 stupi sa-si dea cu parerea pe baza a ceea ce a observat el ! Asta-i pentru colegul tiih ! ;)
Personal, am 9 ani de cand am luat primii stupi, momentan am 32, cel mai mult am avut 68 . O parte mi-au fost furati, o parte s-au depopulat tare primavara trecuta din cauza mierii de mana si a trebuit sa-i unific. Fac pastoral la ... fara frecventa, adica descarc stupii si mai trec pe la ei dupa vreo saptamana sau chiar 10 - 14 zile . Stiu ca nu ma incadrez la dat sfaturi, doar mai cer cate o parere din cand in cand . :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde marius_sl » 19 Mar 2020, 21:05

marius_sl scrie:Astazi am vandut primii stupi. Si cu parere de rau, dar si cu bucurie. Totusi, din toti stupii(circa 40) doar unul nu avea puiet deloc. Cumparatorul a renuntat sa ia acel stup. Matca am vazut-o, mare, frumoasa, din 2018. E de bine sau de rau ca nu a pontat in aceasta perioada?
Fişiere ataşate
20200318_135504_copy_459x816.jpg
20200318_135515_copy_459x816_copy_344x612.jpg
marius_sl

Mesajde marius_sl » 19 Mar 2020, 21:08

Ieri asa arata rama din mijloc. Pe 2 martie am restrans la sange pe 5 mare si am administrat 1,5kg miere la punga. Asta e rezultatul astazi. In poze e rama din mijloc.
marius_sl

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 19 Mar 2020, 22:42

Referitor la regina care nu a pontat pana la aceasta data, daca in acea familie sunt suficiente albine, sunt sanse foarte mari sa nu mai ponteze.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde marius_sl » 20 Mar 2020, 06:14

Posibil La momentul primei verificari era albina suficienta sa acopere 6 rame. Si era multa albina tanara. Probabil matca a facut o pauza dintr-un motiv pe care nu il stiu sigur. Cred ca nici rezervele de miere din stup nu erau pe placul matcii dpdv al cantitatii. Ma bucur ca a reluat ponta, a fost o familie foarte buna anul trecut
marius_sl

Mesajde ignatov andrei » 20 Mar 2020, 08:00

marius_sl scrie: ...a fost o familie foarte buna anul trecut

Mai ales in apicultura, pentru "FOST" nu mai plateste nimeni!
ignatov andrei

Mesajde marius_sl » 20 Mar 2020, 09:19

Asa o fi, numai ca aceasta familie va fi din nou ca anul trecut, dupa ce a reluat cresterea de puiet.
marius_sl

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR