Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde ignatov andrei » 25 Mar 2020, 23:17

jonny_it scrie:
marius_sl scrie:Chiar astazi am vb cu un prieten care mi-a spus ca a pierdut deja 3 familii in aceasta perioada. Va astept pe topicul "Bilant/pierderi" pe care nu s-a mai postat de peste un an

Cati crezi ca o sa recunoasca? :lol:

:lol: :lol:
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 26 Mar 2020, 00:02

ignatov andrei scrie:
marius_sl scrie:Am inceput discutia despre "plapuma" cu scopul de a atrage atentia celor care in ultimele 2 saptamani s-au laudat cu cate rame au largit cuibul. Si pe mine m-a mancat rau sa adaug rame in cuib, ba chiar sa dau rame la crescut. Mi-a trecut mancarimea uitandu-ma pe.prognoza meteo si ramele respective le-am descapacit si le-am pus dupa diafragma, ca o zona de tampon pt albinele care pareau ca nu mai au loc in cuib dar si ca stimulent pt ponta matcii. In ultima zi cu vreme buna, adica sambata le-am pus si cate 800gr de miere la punga.

Bine ca te-ai tratat de mancarime!
N-am facut decat sa pun foliile si sa scot pernele de papura, atat! Au intrat pe 8 rame, pe 8 rame sunt si acum!
Bubuie de hrana si de puiet, fara sa le fac nimic, doar ce i-a dus capul!
matale ai facut ca pacientu ce sa vindecat de gripa....
cu medicamente sa vindecat intr o saptamana ......iar fara in 3 zile......
yuonyuon

Mesajde marius_sl » 26 Mar 2020, 08:00

Depinde si ce "medicamente" iei. Daca faci precum cei doi soti americani care au incercat o solutie de curatat acvarii, te vindeci te tot! La fel si cu albinele...
marius_sl

Mesajde ignatov andrei » 26 Mar 2020, 08:47

yuonyuon scrie:
ignatov andrei scrie:
marius_sl scrie:Am inceput discutia despre "plapuma" cu scopul de a atrage atentia celor care in ultimele 2 saptamani s-au laudat cu cate rame au largit cuibul. Si pe mine m-a mancat rau sa adaug rame in cuib, ba chiar sa dau rame la crescut. Mi-a trecut mancarimea uitandu-ma pe.prognoza meteo si ramele respective le-am descapacit si le-am pus dupa diafragma, ca o zona de tampon pt albinele care pareau ca nu mai au loc in cuib dar si ca stimulent pt ponta matcii. In ultima zi cu vreme buna, adica sambata le-am pus si cate 800gr de miere la punga.

Bine ca te-ai tratat de mancarime!
N-am facut decat sa pun foliile si sa scot pernele de papura, atat! Au intrat pe 8 rame, pe 8 rame sunt si acum!
Bubuie de hrana si de puiet, fara sa le fac nimic, doar ce i-a dus capul!
matale ai facut ca pacientu ce sa vindecat de gripa....
cu medicamente sa vindecat intr o saptamana ......iar fara in 3 zile......

:lol:
Degeaba mananci usturoi si ceapa, cand esti racit!
Daca nu mananci cand esti sanatos...
Daca nu pregatesti din timp rame cu polen, ca apoi sa le dai familiilor sa-l faca pastura si s-o capaceasca cu miere, daca nu lasi macar 20 kg miere capacita, in octombrie...
ignatov andrei

Mesajde cristi_vidican » 26 Mar 2020, 12:04

tiih scrie:Ptr dl cristiPS2.Acest lucru l-am consemnat dupa mai bine de 20 ani de observatii..pe mai mult de 100 stupi in fiecare an!....
...

Nu vă contrazic. Sigur că un spațiu protejat și izolat e mai bun decât unul larg și neprotejat.
Dar și eu mi-am făcut stilul de lucru pe mâna mea și după posibilitățile pe care le am.
Nu restrâng cuiburile toamna, iar dacă-i las de capul lor, în rapiță intră în friguri. Deci, au albină cât cuprinde.

Unul dintre lucrurile pe care le urmăresc este să lucrez cât mai puțin. De aceea am metodele mele care mă ajută - albină sănătoasă, hrană din belșug când au nevoie și albină suficientă.
Dacă astea sunt, muncești mai puțin când nu trebuie.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde yuonyuon » 26 Mar 2020, 13:05

marius_sl scrie:Depinde si ce "medicamente" iei. Daca faci precum cei doi soti americani care au incercat o solutie de curatat acvarii, te vindeci te tot! La fel si cu albinele...
ma refeream la medicamente fara ghilimele....
yuonyuon

Mesajde csaa » 30 Mar 2020, 22:25

jonny_it scrie:
marius_sl scrie:Chiar astazi am vb cu un prieten care mi-a spus ca a pierdut deja 3 familii in aceasta perioada. Va astept pe topicul "Bilant/pierderi" pe care nu s-a mai postat de peste un an

Cati crezi ca o sa recunoasca? :lol:

Am verificat ieri. Ramele descapacite bagate la ouat erau insamantate iar familiile sunt puternice fara probleme.
csaa

Mesajde marius_sl » 30 Mar 2020, 22:31

Astazi am avut o surpriza...o familie pe 7 rame intre 2 diafragme de polistiren si 2 rame dupa diafragma. Am scos ramele de dupa diafragma sa pot verifica prima rama din cuib si vad ca are puiet capacit. Bag in cuib una din cele doua rame de dupa diafragma si iau si cealalta rama sa o pun inapoi dupa diafragma. In timp ce o lasam usor in stup, ce credeti ca vad pe o parte? PUIET LARVAR!!! Am bagat-o si pe aceea in cuib si am inchis stupul. Oare cate rame cu puiet o avea?
marius_sl

Mesajde tiih » 31 Mar 2020, 07:31

Si eu am avut o surpriza duminica.Am inceput sa le largesc cuibul la o parte din stupi(la multi e prima data cand ridic diafragma dupa octombrie..nu au fost monitorizati decat prin activitatea la urdinis.)La doi din ei..unul care a roit anul trecut, pe 6 rame si altul pe 8 rame 1/1 cand am ridicat diafragma, crescuse o gramada de fagurasi pe diafragma iar albinele se tineau lant intre diafragma si ultima rama!(Cred ca e prima data cand imi cladeste pe diafragma ..in martie!)
Reversul meldaliei..un stup care stagna in dezvoltare ,cand l-am deschis,avea matca trantorita...si 5 oua intr-o celula...la gazare cu el!
Dupa aceasta iarna foarte blanda dar avand inainte un sfarsit de august si inceput de toamna secetos(nefavorabil acumularii de corp gras si unei ponte puternice in perioada respectiva) sunt stupine intre stupine.La unii le-au murit pe capete sau au fost nevoiti sa unifice in nestire(desi nu vor recunoaste la rubrica "Bilant ,pierderi mortalitati....)Sunt si stupine care pregatite corespunzator anul trecut,lipsite de boli,virusi..arata foarte bine si sunt capabile sa valorifice cu succes culeasul de la salcam...daca vom avea floare multa,incarcatura optima de albine per hectar..vreo 5...7 zile favorabile zboruli si secretiei de nectar.... :idea:
tiih

Mesajde kiloz » 31 Mar 2020, 07:51

Temperatura -3. C°
Simtită -7 C°
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde tiih » 31 Mar 2020, 07:58

Apropo..o intrebare pentru incepatori si nu numai!
Indiferent de structura ,izolarea matcii si alte teorii....Care e cantitatea de albina minima in kg care trebuie sa o avem in stup la aparitia primelor flori de salcam...ptr a spera, ca in conditii favorabile de cules, sa extragem minim 12...15 kg miere????
tiih

Mesajde tiih » 31 Mar 2020, 08:15

kiloz scrie:Temperatura -3. C°
Simtită -7 C°

Nu conteaza pentru culesul de salcam daca nu au fost afectati mugurii , dar conteaza in dezvoltarea ulterioara a familiilor de albine mai "nacajite"!!!....E ca si virusul ala....ataca in primul rand organismele slabite,bonlave.... :lol:
tiih

Mesajde Balian » 31 Mar 2020, 08:19

tiih scrie:Apropo..o intrebare pentru incepatori si nu numai!
Indiferent de structura ,izolarea matcii si alte teorii....Care e cantitatea de albina minima in kg care trebuie sa o avem in stup la aparitia primelor flori de salcam...ptr a spera, ca in conditii favorabile de cules, sa extragem minim 12...15 kg miere????

În condiții nefavorabile de cules să extragi 12-15kg este un rezultat perfect.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde tiih » 31 Mar 2020, 08:32

Nu zau, chiar asa!!!??...de asta vad prin rafturile magazinelor miere de salcam de culoare galbena cand ar fi trebuit sa fie alba,cu o aroma specifica si inconfundabila...care mai si cristalizeaza dupa cateva luni...iar adevarata miere de salcam e singura care are pret bun??? :?
tiih

Mesajde ignatov andrei » 31 Mar 2020, 08:49

tiih scrie:Nu zau, chiar asa!!!??...de asta vad prin rafturile magazinelor miere de salcam de culoare galbena cand ar fi trebuit sa fie alba,cu o aroma specifica si inconfundabila...care mai si cristalizeaza dupa cateva luni...iar adevarata miere de salcam e singura care are pret bun??? :?

De la salcamul galben... :lol:
ignatov andrei

Mesajde tiih » 31 Mar 2020, 08:57

Corect! LIKE!!!! :lol:
tiih

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR