Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde Balian » 31 Mar 2020, 08:58

tiih scrie:Nu zau, chiar asa!!!??...de asta vad prin rafturile magazinelor miere de salcam de culoare galbena cand ar fi trebuit sa fie alba,cu o aroma specifica si inconfundabila...care mai si cristalizeaza dupa cateva luni...iar adevarata miere de salcam e singura care are pret bun??? :?

Nu am probleme cu vânzarea. Cumpăr miere. :D
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde tiih » 31 Mar 2020, 09:06

Voi vinde miere alba(de salcam ?!) in mai.....Nu conteaza ca incepe sa cristalizeze ,de nu o apuca toamna si pe linga niste palcuri de salcam am si cateva sute de hectare de rapita care se suprapun la inflorire.!!!! ;)
...
tiih

Mesajde Balian » 31 Mar 2020, 09:21

Mierea de rapiță este f sănătoasă. Chiar este indicat de doctori. :D
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 31 Mar 2020, 09:23

Balian scrie:
tiih scrie:Apropo..o intrebare pentru incepatori si nu numai!
Indiferent de structura ,izolarea matcii si alte teorii....Care e cantitatea de albina minima in kg care trebuie sa o avem in stup la aparitia primelor flori de salcam...ptr a spera, ca in conditii favorabile de cules, sa extragem minim 12...15 kg miere????

În condiții nefavorabile de cules să extragi 12-15kg este un rezultat perfect.
cantitatea sau calitatea? pentru ca diferente sunt pre mari sa luam doar cantitatea....cand vorbim de productii...
alte doua lucruri de luat in seama mai sunt si structura si spatiu(care nu sunt teorii)....care bate la orce ora cantitatea....
yuonyuon

Mesajde tiih » 31 Mar 2020, 09:32

Balian scrie:
tiih scrie:Apropo..o intrebare pentru incepatori si nu numai!
Indiferent de structura ,izolarea matcii si alte teorii....Care e cantitatea de albina minima in kg care trebuie sa o avem in stup la aparitia primelor flori de salcam...ptr a spera, ca in conditii favorabile de cules, sa extragem minim 12...15 kg miere????

În condiții nefavorabile de cules să extragi 12-15kg este un rezultat perfect.

Si eu am extras in conditii nefavorabile...12-15 kg..dar era amestec de rapita plus salcam ,miere alba care urma sa cristalizeze pana in septembrie...Cand spun miere de salcam spun in primul rand calitate..indice polenic....La cat se taie in ultimii ani padurile tarii..mierea de salcam o sa devina mai rara ca ..mierea de manuka!
tiih

Mesajde Balian » 31 Mar 2020, 09:39

Mierea cu cât este mai polifloră conține mai multe substanțe necesară organismului.
Clientul depinde de unde se informează. Dacă întreabă care este mierea pe care o
recomand îi răspund cu convingere că poliflora. Salcâmul având reclamă din toată
sursele trece și așa. Numai o părere. :)
(Altfel mă concentrez pe producția de miere pe sortimente. MER-ul permite)
Balian

Mesajde unincepator » 31 Mar 2020, 11:08

bunaziua,stiu ca nu aici este locul pentu intrebarea mea,dar va rog sa-mi spuneti unde as putea gasi medicamentul care il folosesc in afectiune de inimachinidina arena 200mlg,care se fabrica in bucuresti si se elibereaza din farmacii si fara reteta.Va rog daca cineva ma poate ajuta contra cost cu cel putin 6 cutii asta este necesar pentru 2 luni.MultumescFoarte greu si pina acum o gaseam.Acest medicament imi este prescris de doctor cardiolog din mures.
unincepator

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 31 Mar 2020, 12:25

Balian scrie:Mierea cu cât este mai polifloră conține mai multe substanțe necesară organismului.
Clientul depinde de unde se informează. Dacă întreabă care este mierea pe care o
recomand îi răspund cu convingere că poliflora. Salcâmul având reclamă din toată
sursele trece și așa. Numai o părere. :)
(Altfel mă concentrez pe producția de miere pe sortimente. MER-ul permite)

Cu ceva timp in urma in piata la Suceava il intreb pe un vanzator care avea de vandut miere poliflora, daca nu are de floarea soarelui. Foarte bucuros imi arata borcanele in care zicea ca are poliflora: -Asta e de floarea soarelui.
Atunci il intreb de ce spune ca e poliflora, pentru ca e stransa de mai multe flori de floarea soarelui? Mi-a aruncat o privire care simteam ca e gata sa treaca prin mine. :)
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 31 Mar 2020, 14:03

Vasile_Bucovineanu scrie:Cu ceva timp in urma in piata la Suceava il intreb pe un vanzator care avea de vandut miere poliflora, daca nu are de floarea soarelui. Foarte bucuros imi arata borcanele in care zicea ca are poliflora: -Asta e de floarea soarelui.
Atunci il intreb de ce spune ca e poliflora, pentru ca e stransa de mai multe flori de floarea soarelui? Mi-a aruncat o privire care simteam ca e gata sa treaca prin mine. :)

Vând miere de pe masa mea de birou. Pe masă am un microscop. Cine este așa insistent ca d-voastră arăt care este diferența
dintre mierea de polifloră și de fs. Asta ca să prind încredere între clienți.
(Cum am spus sunt interesat de producere de miere pe sortimente.) :D
Balian

Mesajde jonny_it » 31 Mar 2020, 15:03

Nu mai produc miere de floarea soarelui de ceva timp, dar si la Vaslui poliflora nu se asemana cu floarea soarelui, ce poliflora faceti pe acolo de exista sanse sa se incurce clientul. :lol:
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 31 Mar 2020, 21:11

Vasile_Bucovineanu scrie:Cu ceva timp in urma in piata la Suceava il intreb pe un vanzator care avea de vandut miere poliflora, daca nu are de floarea soarelui. Foarte bucuros imi arata borcanele in care zicea ca are poliflora: -Asta e de floarea soarelui.

Unul, in piata la "Spiridon", vindea fasii, late de 1 cm, de faguri artificiali (din aia de la Complexul apicol, din care trebuia sa tai cam 1 cm) si spunea ca sunt buni pentru stomac!
Cand i-am zis ca e escroc... au aparut trei insi si au sarit sa ma bata!

E off-topic, dar...
Ma duc cu sotia sa cumpar rasad de ardei. Sotia se duce si-l intreaba pe un precupet ce ardei are: aici e gogosar, dar cam putin, aici e Kapia, iar aici e ardei gras.
Vin eu si cer 500 fire gogosar... Tot rasadul de pe masa era gogosar! :lol:
Am semanat in rasadnita 7 specii de ardei. Doar eu stiam cum le-am semanat.
Intrebam: te pricepi la rasad de ardei?
NIMENI, dar NIMENI nu a nimerit macar o specie... toti fiind "cunoscatori" in ale rasadurilor!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 31 Mar 2020, 21:18

ignatov andrei scrie:NIMENI, dar NIMENI nu a nimerit macar o specie... toti fiind "cunoscatori" in ale rasadurilor!

Am cumparat si eu rasad de conopida si era varza :lol:
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 02 Apr 2020, 15:19

la mine de vreo 3 ani mierea de floarea soarelui are culoare rosiatica...
imi aduc aminte ca pe vremuri era galbena ca aurul.....
|"cineva" a umblat ca pigenti .... :lol:
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 02 Apr 2020, 16:24

yuonyuon scrie:la mine de vreo 3 ani mierea de floarea soarelui are culoare rosiatica...
imi aduc aminte ca pe vremuri era galbena ca aurul.....
|"cineva" a umblat ca pigenti .... :lol:

La mine poliflora iese mai inchisa la culoare fata de acum cativa ani, se pare ca au aparut/disparut unele plante din flora spontana, nu stiu daca este bine sau rau ...
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 02 Apr 2020, 16:53

poliflora înseamnă mai multe flori ...deci daca amesteci floarea soarelui cu tei înseamnă poliflora....??? :D

nu prea am avut ocazii sa fac poliflora de deal(sau munte)......dar am avut destule sortimente din lunca dunarii......
amorfa...menta...scaieti...trifoi...etc
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 02 Apr 2020, 17:04

yuonyuon scrie:poliflora înseamnă mai multe flori ...deci daca amesteci floarea soarelui cu tei înseamnă poliflora....??? :D

Nu prea :lol:

yuonyuon scrie:nu prea am avut ocazii sa fac poliflora de deal(sau munte)......dar am avut destule sortimente din lunca dunarii......
amorfa...menta...scaieti...trifoi...etc

Aia de scaieti este cea mai gustoasa miere. O produc si eu la munte inaintea mierii de mana si daca o extrag inainte sa apara mana iese aprox 75% scaieti si in rest bostan, trifoi. Asa a iesit la analize.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR