Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tratament Varoza metode si metode

Mesajde Balian » 13 Apr 2020, 08:48

:shock: Asta-i bună! :lol:
Mă gândesc la cei care nu numai câteva familii au.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Neafiliatul » 13 Apr 2020, 08:53

La care se adaugă riscurile pentru apicultor,plus cele pentru puietul gata de eclozionare...Probabil vor vinde ei produsul la preț ...:mrgreen:
Neafiliatul

Mesajde Balian » 13 Apr 2020, 11:03

Neafiliatul scrie:La care se adaugă riscurile pentru apicultor,plus cele pentru puietul gata de eclozionare...Probabil vor vinde ei produsul la preț ...:mrgreen:

Risc există cu orice tratament. Inclusiv cu Varachet. Încă mai mare. Sunt care nu-și dau seama de acest lucru. Pentru apicultor, masca ar rezolva pe toate. :D
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 13 Apr 2020, 11:09

Sunt mai multe de discutat in legatura cu aceasta metoda de tratament. Poate fi aplicata la un numar mic de familii, dar si in acest caz e greoi de aplicat si in plus trebuie bine analizat cat din puietul capacit sau mai ales necapacit este afectat. Intr-o familie e greu de gasit rame care sa aiba numai puiet capacit, mai ales primavara. In toamna e mai simplu de izolat regina la 20 august pentru a face dupa 21 de zile 1-2 tratamente in lipsa puietului. Chiar si asa exista paraziti care se afla intre inelele albinelor care nu vor fi afectati. Iar ca sa prezinti acel varojet ca o noutate, dupa ce exista pe piata de mai multi ani mi se pare un lucru total nepotrivit.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde yuonyuon » 13 Apr 2020, 13:41

Sa nu va mai plangeti ca agricultori stropesc culturile cu tot felu de porcarii..cand si noi suntem de aceiasi parte....
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 13 Apr 2020, 13:59

cand sa vorbeste 90 % despre tratamente si 10 % despre prevenire..poti sa fugi ....cineva vrea sa iti vanda gogosi....

ce mai buna prevenire este "sistemul imunitar" al coloniei (nu al individului).a familie de albine..coieziune .temperatura si hrana de calitate tin cam 99% din boli la distanța ....deși aceste boli sunt prezente peste tot(bacterii ,paraziti).colonia fiind sanatoasa nu este afectată....!!!!
bacteriile si parazitii nu se dezvolta pe familii sănătoase ...mai intodeauna (mereu) cele slabe au de suferit...
CHIAR SI CU TRATAMENT TOT SLABE RAMAN ....ele sunt mediu propice aparitie acestor boli......
vrajeala asta cu tratamente merge dar la cei ce pun botu si celor care sparg cuburi ..fara sa inteleaga un gram de biologie....

Sunt doua moduri de gandire : cum sa tratezi si cum sa faci familii puternice...daca gandesti la tratamente sigur vei avea ce trata.....pentru ca automat neglijezi cealata parte care este cu adevarat importanata....
daca iti focusezi energia pe familii sanatose si cum sa le mentii in forta poti se uiti de tratamente....imunitatea /taria familie de albine se va ocupa de toti daunatorii
ca doar nu lucram la azil de handicapati.....deja devine ridocol chestia asta cu tratatu ...
yuonyuon

Mesajde kiloz » 13 Apr 2020, 19:43

Ia uitativa la unul din vedetele youtubului.
Si nu numai el cam majoritatea fac reclame la diferite tratamente, si nu conteaza ,primavara:,vara !!
Meseriasii zilelor noastre. Mai sunt o gramada.
Ce sa vada incepatorul, cand curge si curge tratamentul.

https://youtu.be/afC4wISoBvM
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Neafiliatul » 26 Apr 2020, 15:18

Alții cu trafaletul.
Marea descoperire a cercetătorilor ICDA (în cât timp?).
58-1:08
https://www.youtube.com/watch?v=_Hh-NaGP0x8&feature=youtu.be
Neafiliatul

Mesajde Balian » 26 Apr 2020, 17:09

Neafiliatul scrie:Alții cu trafaletul.
Marea descoperire a cercetătorilor ICDA (în cât timp?).
58-1:08
https://www.youtube.com/watch?v=_Hh-NaGP0x8&feature=youtu.be

Numai funcționarea aparatului nu esre arătată. (un fel de Prof. online II :shock:)
Balian

Mesajde Neafiliatul » 26 Apr 2020, 18:04

Fiind marcă înregistrată,ar fi interesant de știut când au făcut această descoperire:înaintea străinilor sau după.
http://www.icdapicultura.ro/produsele-noastre/tehnica-apicola/varro-fan/
Neafiliatul

Mesajde Balian » 26 Apr 2020, 18:33

Neafiliatul scrie:Fiind marcă înregistrată,ar fi interesant de știut când au făcut această descoperire:înaintea străinilor sau după.
http://www.icdapicultura.ro/produsele-noastre/tehnica-apicola/varro-fan/

Pentru un nou născut totul este nou.
Săracul ICDA. :lol:
Varojetul este prezent în inventarul apicol
de cel puțin 10 ani.
Balian

Mesajde cristi_vidican » 29 Apr 2020, 09:21

Balian scrie:Pentru un nou născut totul este nou.
Săracul ICDA. :lol:
Varojetul este prezent în inventarul apicol
de cel puțin 10 ani.

Să știi ce ce au ei e ceva îmbunătățit considerabil. Elimină problemele de la varojeturile clasice. Motorașul e protejat pt că fitilul se pune pe țeavă, nu deasupra elicelor.
Mă gândeam să-mi cumpăr și eu unul.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 29 Apr 2020, 13:25

cristi_vidican scrie:Să știi ce ce au ei e ceva îmbunătățit considerabil. Elimină problemele de la varojeturile clasice. Motorașul e protejat pt că fitilul se pune pe țeavă, nu deasupra elicelor.

Mai folosesti amitraz-ul?

Eu cred ca o sa incep sa il folosesc iar la roi. La familiile mici oxalicul sublimat da cu virgula uneori, se poate remedia dar ma complic prea tare, mai bine le dau cate un amitraz si gata.
jonny_it

Mesajde Balian » 29 Apr 2020, 17:37

cristi_vidican scrie:Să știi ce ce au ei e ceva îmbunătățit considerabil. Elimină problemele de la varojeturile clasice. Motorașul e protejat pt că fitilul se pune pe țeavă, nu deasupra elicelor.

Nu am înțeles. Ce problemă poate avea motorașul sau elicele de fitil. Sau de ce nu s-a putut pune fitilul în țeavă în tipul vechi.
Varojetul nu este rachetă balistică. Este un aparat cât se poate de simplu.
Balian

Mesajde mausica » 29 Apr 2020, 20:09

La inceputurile mele in apicultura am folosit varojet .
Puneai fitilu deasupra elicelor....si azi cred ca mai merg ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde yuonyuon » 29 Apr 2020, 20:12

table si cu bureti merge cel mai repede.....la varojet tre sa astepti la fiecare in parte...si te apuca noaptea
yuonyuon

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE