Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ajutorul de minimis

Mesajde Balian » 13 Iun 2020, 21:41

Romapis nu are influență suficient de mare
să shimbe regula jocului pentru cei mari.
Atunci acționează la nivel de apicultor de rând, propunând obligativitatea amalizei
mierii pentru cei peste 75 de familii.
Și asta va mai curăța puțin piața. Dar
grosul problemei rămăne neschimbat.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Closcutz » 13 Iun 2020, 23:03

Dle Balian nu știu în ce judeti locuiți dvs, dar asta cu analiza mierii in 3 locuri din tara mi se pare cea mai mare bătaie de joc! Pe cine sau ce sa ajute că sunt eu obligat sa fac analiza la miere peste mări și țări? Procesatorul credeți că se va uita pe analizele mele?
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 14 Iun 2020, 07:01

Closcutz scrie:Dle Balian nu știu în ce judeti locuiți dvs, dar asta cu analiza mierii in 3 locuri din tara mi se pare cea mai mare bătaie de joc! Pe cine sau ce sa ajute că sunt eu obligat sa fac analiza la miere peste mări și țări? Procesatorul credeți că se va uita pe analizele mele?

Am aflat și eu că ar fi mult mai multe laboratoare unde se pot face analizele la miere.
Procesatorul nu se uită la analizele tale, dar te uiți tu și când ai o marfă bună, altfel vorbești.
Se dorește și o curățare a pieței. Cine e cinstit, nu fuge de analize, din contră, le face ca să demonstreze că are marfă bună.
Noi ne luăm de mierea chinezească și în relația asta noi trebuie să demonstrăm că suntem cinstiți.
Dacă mâine nu mai faci apicultură, ai o listă de 10 apicultură de care ai putea cumpăra miere fără emoții?

Și eu am fost revoltat de obligativitatea acestor analize. Apoi le-am înțeles rostul.
Problema cu care nu sunt de acord este creșterea din pix a prețului analizelor.
Asta nu e bine.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Closcutz » 14 Iun 2020, 07:37

Cristian in PNA se specifică 9 parametri de analiză pe care doar DSVSA București, Harghita și Maramureș pot să-i determine (pe toți)! Și asta nu este tot! Nu poți duce miere poliflora la analiza pt că nici măcar aceste 3 laboratoare nu sunt in stare sa determine spectrul polinic( doar la mierea monofloră)! Adevărul este următorul: cineva isteț s-a gândit cum se poate sa se ,,tragă" o parte însemnată din bani, că tot au alocat.... Nu se gândește nimeni cum duc eu proba la cuca macaii! Eu vad asta cu analizele o bătaie de cap și o stavilă in plus( birocratică) in a accesa PNA! Procesatorii oricum nu se vor uita pe aceste analize! Vin iau probă din fiecare recipient, sigileaza, fac analize și asta e!
Closcutz

Mesajde Balian » 14 Iun 2020, 08:02

Closcutz scrie:Dle Balian nu știu în ce judeti locuiți dvs, dar asta cu analiza mierii in 3 locuri din tara mi se pare cea mai mare bătaie de joc! Pe cine sau ce sa ajute că sunt eu obligat sa fac analiza la miere peste mări și țări? Procesatorul credeți că se va uita pe analizele mele?

Salonta județul Bihor scrie ca la d-voastră.
Analizele va ajuta cumpărătorul. Cine vinde numai la borcan nu la procesator putea să falsifice mierea liniștit. Cumpărătorul avea numai analiza DSV-ului din județul respectiv
care bănuesc că nu face nici o analiză serioasă. Nici nu are aparatură dar nici voință!
În ziua de azi să trimiți o analiză cu curierul la Dorohoi este același lucru ca și cum ar trimite omul din București tot în București dacă vrea să evite blocajele din oraș.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Apilex » 15 Iun 2020, 15:49

Neafiliatul scrie:Se solicită ajutor minimis 10 euro/familia de albine.

http://www.aca.org.ro/adresa-195-din-12-06-2020-minimis-pentru-sectorul-apicol/

Poate un 20-25 de lei! :lol:
Călător prin viață!
Apilex

Mesajde cristi_vidican » 15 Iun 2020, 19:29

Apilex scrie:Poate un 20-25 de lei! :lol:

Anul trecut ne-am bucurat foarte mult pentru acel ajutor.
Cu atât îți rezolvi completările cu sirop pentru toamnă și-ți mai rămâne pentru un set de măști ani covid 19.
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 26 Iun 2020, 09:08

Să vedem dacă PNL-ul va fi mai darnic decât PSD-ul.
cristi_vidican

Mesajde Apilex » 26 Iun 2020, 09:50

cristi_vidican scrie:Să vedem dacă PNL-ul va fi mai darnic decât PSD-ul.

Da, 25 de lei :shock:
Călător prin viață!
Apilex

Mesajde Apilex » 30 Iun 2020, 14:58

Călător prin viață!
Apilex

Mesajde Neafiliatul » 30 Iun 2020, 15:11

Am văzut acest articol de dimineață.Din respect pentru apicultori,nu l-am făcut cunoscut,deoarece cuprinde ,la început, laudele unui personaj care nu mai are nicio credibilitate. Mâine va spune că el și numai el a obținut acest
lucru de la Comisia Europeană. Jocurile erau deja făcute.
Neafiliatul

Mesajde Apilex » 01 Iul 2020, 08:12

Dacă nu sunt bani la buget, se poate lăuda mult și bine!
Călător prin viață!
Apilex

Mesajde Neafiliatul » 01 Iul 2020, 08:21

Exact. Se dă mare în ligheanul cu apă. S-a văzut din răspunsul evaziv al MADR (care este ordonator de credite) dat la adresa ACA cu mult înainte,că problema este în studiu,în funcție de resurse.
Neafiliatul

Mesajde cristi_vidican » 01 Iul 2020, 08:58

E an electoral. Se va da mai încolo, spre alegeri, ca nu cumva să uităm până atunci.
cristi_vidican

Mesajde Neafiliatul » 02 Iul 2020, 11:50

Neafiliatul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA