Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Mancare

Mesajde adita » 16 Ian 2012, 18:40

Se spune "esti ceea ce mananci" se aplică si pentru albine?
Aveti o parere? :lol:
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Re: Mancare

Mesajde pngflorin » 16 Ian 2012, 19:32

adita scrie:Se spune "esti ceea ce mananci" se aplică si pentru albine?
Aveti o parere? :lol:

??? daca avem o parere ?
pngflorin

Mesajde genutzu » 16 Ian 2012, 19:51

da 100%
genutzu

Mesajde adita » 16 Ian 2012, 20:01

Da, dl png florin : "??? daca avem o parere ?"Ar fi bine daca aveti o parere puteti s-o spuneti.Ar fi interesanta parerea dv.
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde adita » 16 Ian 2012, 20:02

"da 100%" Ce da100%?
adita

Mesajde peterneamt » 16 Ian 2012, 20:44

Ginditiva numai la ce diferentiaza o albina de o matca stiind ca amindoua sint obtinute din oua fecundate ( larve diploide ) si veti ajunge singuri la raspunsul corect .
peterneamt

Mesajde pngflorin » 16 Ian 2012, 20:45

d.adita, nu ne lua tare ca ne emotionam .....

Intrebarea e cumva retorica.
In mod cert conteaza hrana, calitate si cantitate.
pngflorin

Mesajde adita » 16 Ian 2012, 21:28

Dl peterneamt,
Ma bucur ca nu v-ati emotionat.Raspunsul dumneavoastra e corect.Sint sigur ca dl pngflorin stia raspunsul numai ca s-a emotionat.
Ar mai fi si alte raspunsuri dar mai tirziu.
.
adita

Mesajde peterneamt » 16 Ian 2012, 21:35

Asa este mi-am loat-o :lol: :lol:
peterneamt

Mesajde trintorache » 16 Ian 2012, 22:06

Raspunsul dv e corect numai partial.Maincarea este diferentiat :lucratoarele primesc un fel de hrana,viitoarele regine primesc altfel de hrana.
Deci asa se explica "esti ceea ce mananci" .Deci slavele maninca un fel de mincare iar reginele mincare regala.
"More important than talent, strength or knowledge is the ability to laugh at yourself and enjoy the pursuit of your dreams"
trintorache

Mesajde paul » 16 Ian 2012, 22:11

trintorache scrie:Raspunsul dv e corect numai partial.Maincarea este diferentiat :lucratoarele primesc un fel de hrana,viitoarele regine primesc altfel de hrana.
Deci asa se explica "esti ceea ce mananci" .Deci slavele maninca un fel de mincare iar reginele mincare regala.

Nene ... trintorache ... daca eu pun ... Api ... la albine , TOT POPORUL ALBINARESC VA MANCA ... api ...
Daca le las miere ... tot poporul va manca ... ... ??? In nici un caz ... api ! REGINELE VOR MANCA ... CEEA CE ESTE IN CAMARA !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde trintorache » 16 Ian 2012, 22:27

Cind m-am apucat de apicultura am facut un curs apicol in urma cu citiva ani.De acolo stiu (poate gresit) ca reginele sint hranite de albine(lucratoare) iar hrana e putin modificata in "gusa" albinelor.
Astept raspuns.
"More important than talent, strength or knowledge is the ability to laugh at yourself and enjoy the pursuit of your dreams"
trintorache

Mesajde paul » 16 Ian 2012, 22:30

trintorache scrie:Cind m-am apucat de apicultura am facut un curs apicol in urma cu citiva ani.De acolo stiu (poate gresit) ca reginele sint hranite de albine(lucratoare) iar hrana e putin modificata in "gusa" albinelor.
Astept raspuns.

ADEVARAT !!!
Dar ... daca ii dai ... api ... SIGUR REGINA NU VA FI HRANITA CU MIERE !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde trintorache » 16 Ian 2012, 22:41

Multumesc.Reginele vor fi hranite de albine cu o mincare pe care sint sigur ca o stii.
trintorache

Mesajde Ioan Guist » 16 Ian 2012, 22:44

Cred ca putem largii nitel discutia pe aceasta tema.
Da , fiecare este ceea ce ...mananca.La mamifere cu precadere.La insecte e ...mai nuantat.
Sa o luam incet si cu deschidere.Eu care sunt apicultor aplecat pe albinele mele, si ....pe profitul meu , gandesc asa:
Tot sezonul le tin pe hrana ...giugiuc.In toamna, le hranesc sau le duc la loc cu verdeata ca sa se hraneasca ...giugiuc.
Cresc astfel, hranesc si pregatesc astfel o generatie de insecte ce vor trece iarna.Gugiuc.
Dar ca si conbustibil de ....ars pentru nov;dec;ian;feb; pot sa le dau si o hrana glucida...artificiala (necristalizata, cu un PH potrivit,in cantitate controlata,pe ramele de cuib).Bine ar fi sa fie si controlata.Adicatelea sa nu fie cu OMG, cu HMF sau mai stiu eu ce.(unde esti nene GICAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!)
Siiii, pentru ca sunt apicultor si am grije de albinele mele si ... de profitul meu, ma ingrijesc ca ...gazele mele sa fie primele ce au acces la nectar si polen proaspat.

Ce vreau sa zic? Pai nu trebuie sa fim ingusti la minte.Trebuie sa facem ce trebuie.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde salcam » 16 Ian 2012, 22:55

Domnule Guist credeti ca are remanenta hrana glucida.Mananca din ea doar generatia de tranzitie ? sau si altii?
cum putem sa facem sa fie mai importanta cresterea albinelor adevarate decat rentabilitatea?
Dv sunteti mai mare.
Faceti-i pe cei din guvern sa inteleaga ca e mai importanta polenizarea decat producerea de miere. ca doar de asta baga bani guvernul in apicultura .
IERTATI
salcam

Următorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA