cristi_vidican scrie:La ora asta un stup pe MER ar trebui să aibă puietul în creștere după FS și să fie pe aprox 6 rame sus.
Să nu aibă cuibul blocat cu miere.
Albina să cuprindă bine cele 2 corpuri din cuib.
Multumesc, Cristi!
Am cativa stupi care au C2 blocat cu miere. M-am gandit ca matca va cobori in C1 si va ponta.In C1 nu e miere, doar pastura.Inteleg ca nu-i suficient daca am puiet doar in C1.
Stupii sunt pe 2 corpuri, le-am luat etajele imediat ce i-am adus de la floare. Multe din etaje le pastrez cu miere pana in toamna, poate am nevoie de ele la iernat. Cu mici exceptii, imi pare suficienta albina.
Am inceput si eu tratamentele si stimularile. Dadantii au clar mai multa miere in cuib.
In stupii pe care i-am unit ( Dadant+Haneman+roi MER), puietul de pe ramele Dadant a cam iesit. Ma gandeam sa descapacesc ceva miere sa o care sus, langa puiet si sa scot ramele Dadant. Insa ramele au mult polen pe care nu l-as scoate din stup. Asa ca nu stiu cum e mai bine sa procedez.
Eu am emotii cu schimbatul reginelor toamna. Din septembrie la mine ponta scade semnificativ. Am avut stupi care la 1 septembrie nu mai aveau larvar. Nu isi mai fac propria albina si, in anii trecuti, primavara nu am mai gasit reginele.