Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ajutorul de minimis

Mesajde Balian » 15 Aug 2020, 18:21

Numai după o anumită vârstă. :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Shrek » 15 Aug 2020, 19:34

Evident si înainte de o " anumita" varsta. Aceea la care nu iti mai aduci aminte ce cauti acolo!
Shrek

Mesajde cristi_vidican » 15 Aug 2020, 20:15

mausica scrie:Nu are farmec daca nu stai la rand. Acolo aflii noutatile :lol:

O să ai ocazia să stai la rând. Deși lucrurile s-au mai schimbat și prin instituții.
Ești privit altfel acum. Cel puțin asta a fost experiența mea în ultima vreme.
A fost și când n-am știu cum să ies mai repede de la Direcția agricola.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde emileugen » 16 Aug 2020, 12:59

Salut, doresc sa apuc si eu anul asta ajutorul de minimis, sunt persoana fizica ( am stupi declarati la primarie, Zootehnie 2 ani, pe acum incerc sa ii bag la DSV) am citit undeva
[c) copie a certificatului de înregistrare la registrul comerţului/Registrul naţional al asociaţiilor şi fundaţiilor sau a actului în baza căruia îşi desfăşoară activitatea, în cazul persoanelor juridice, precum şi copie a BI/CI al/a împuternicitului persoană fizică;
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.]

eu nu ii am inregistrati la registru comertului am doar carnetu de productor si atestatul acela.
Intrebarea mea, este necesar sa mai ma duc si la registru comertului sa mai trec si pe acolo?
emileugen

Mesajde Closcutz » 16 Aug 2020, 13:09

Problema la dvs este ca nu aveți autorizație dsvsa! Încercați sa rezolvați asta nu dupa altele care nu va impiedica sa luați banii! Sunt doua cazuri persoana fizica pt care se cere copie carte de identitate și atestat(certificat de producator) si cazul 2 certificatul de inregistrare de la ORC, dar pt toti trebuie stupii înregistrați la Anarz pana pe 20 martie 2020, adeverinta dsvsa, cont activ banca!
Closcutz

Mesajde Neafiliatul » 16 Aug 2020, 15:23

Deschide link-ul
https://madr.ro/proiecte-de-acte-normative.html

Proiect HOTĂRÂRE privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2020 asupra sectorului apicol”.

CAPITOLUL II: Beneficiarii, criteriile de eligibilitate, cuantumul sprijinului financiar
şi modalitatea de acordare a schemei de ajutor de minimis
Art. 5. Prevederile prezentei scheme se aplică întreprinderilor/întreprinderilor unice
astfel cum sunt definite la art. 3 lit. b) şi c), respectiv:
a) apicultorilor, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr.
145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul
agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil la data depunerii cererii;
b) apicultorilor, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale,
constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea
activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi
întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.182/2016;
c) apicultorilor, persoane juridice, precum şi oricărei forme asociative cu sau fără
personalitate juridică constituite conform legii.
Art. 6. Pentru a fi eligibile la acordarea ajutorului de minimis prevăzut de prezenta
hotărâre, întreprinderile/întreprinderile unice prevăzute la art.5 trebuie să îndeplinească
cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:
a) să aibă familii de albine înscrise în baza de date naţională apicolă la data 1 martie 2020,
conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor, gestionat de Agenția
Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, potrivit prevederilor
Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 251/2017 pentru aprobarea
Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor;
b) să aibă familii de albine înregistrate/autorizate la direcţia sanitar-veterinară şi pentru
siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti.
Neafiliatul

Mesajde emileugen » 17 Aug 2020, 14:28

am terminat si partea cu DSV mai am o intrebare trebuie sa aduc ceva de la zootehnie o hartie pentru ajutor sau verifica ei?
emileugen

Mesajde Closcutz » 17 Aug 2020, 15:20

Anul trecut verificau cei de la Direcția Agricola si nici acum nu se prevede (ca la PNA de ex) adeverinta de la Anarz.
Closcutz

Mesajde kiloz » 17 Aug 2020, 18:13

OJZ-urile trimiteau in format electronic listele cu coduri si nr. familii inregistrate la fiecare directii judetene.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde petrumanea » 18 Aug 2020, 16:17

In hotararea de acum se specifica ca directia pentru agricultura va verifica la ojz nr,de stupi detinuti /inscrisi
petrumanea

Mesajde Neafiliatul » 20 Aug 2020, 03:32

Guvernul se face că lucrează,face lectură.Salariații MADR,lucrând la stat,stau degeaba,nu obțin avize.
În acest timp,apicultorii așteaptă.
https://agrointel.ro/154751/guvernul-nu-a-aprovat-niciun-oug-madr/
Neafiliatul

Mesajde cristi_vidican » 20 Aug 2020, 07:30

Cade guvernul și o să zică: noi am vrut să vă dăm, dar nu ne-a lăsat PSD-ul.
cristi_vidican

Mesajde Neafiliatul » 20 Aug 2020, 13:09

https://www.agroinfo.ro/economic/decizie-guvern-plata-ajutoarelor-covid-19-pentru-crescatori-si-a-ajutorului-de-minimis-pentru-apicultori

Aprobare guvern până la sfârșitul săptămânii viitoare.Asta înseamnă 27 august,plus 2-3 zile publicare în M.O.
Câte zile rămân pentru depunere dosare :?:
Neafiliatul

Mesajde eugen_c » 20 Aug 2020, 14:14

Termenul pt. depunere va fi prelungit cu aproximativ 15 zile.
eugen_c

Mesajde cristi_vidican » 20 Aug 2020, 15:18

Neafiliatul scrie:Câte zile rămân pentru depunere dosare :?:

DAcă o faci online, merge rapid ;)
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA