si varoua de unde vine ?....cum de unii au si altii nu?Vasile_Bucovineanu scrie:Varroa produce mai multe pagube pentru apicultura decat toate celelalte boli la un loc. De la varroa pleca tot felul de viroze si alte afectiuni.
yuonyuon scrie:Nico un praff sau solutie la 99.99 nu poate face ce face sistemu imunitar ......
Sunt chesti de baza in biologie pe care multi le ignora total....
......nimeni nu face un studiu real cand rezultatul nu antreneaza profituri......la baza studiului sta un produs in raft care asteapta sa fie vandut si nu invers....
" Studiile" sunt defapt promovari......marketing....
Si ca la orce marketing trebui gasit si " un draq"....
yuonyuon scrie:si varoua de unde vine ?....cum de unii au si altii nu?Vasile_Bucovineanu scrie:Varroa produce mai multe pagube pentru apicultura decat toate celelalte boli la un loc. De la varroa pleca tot felul de viroze si alte afectiuni.
Care ar fi o explicatie limpede " invaziei " cu varoua....
Vasile_Bucovineanu scrie:Am inteles, eu sunt depasit si habar nu am despre albine. Sa stiti ca in acest sezon inca nu am facut nici un tratament antivarroa. Daca am timp voi face un filmulet cu cele mai bune 10 familii sa va arat cum arata familiile acum. Daca cineva dintre cei care se dau foarte tari pe net sa faca si el un film cu 10 familii. Postam filmele si lasam pe cei care le urmaresc sa hotarasca cine are familii mai bine pregatite pentru iernare. Iar daca ajungem sanatosi in primavara sa filmam aceleasi familii si atunci. Pe net e foarte usor de facut apicultura, am mai spus acest lucru.
Vasile_Bucovineanu scrie:In apicultura ca si in orice alt domeniu importante sunt rezultatele, mai exact profitul. Degeaba muti stupii side zece de ori intr-un sezon daca atunci cand tragi linie ai rezultatul in rosu sau abia te mentii pe linia de plutire.. Daca noile tehnologii presupun venirea cisternelor in stupine eu prefer sa fiu considerst plafonat si sa fac in continuare apicultura traditionala. Niciodata de cand am albine nu am fost refractar la nou. Am incercat multe si am retinut ce am vazut ca mi se potriveste si duce la rezultate.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 16 vizitatori