Vasile_Bucovineanu scrie:Referitor la cele discutate aici doar doua randuri vreau sa scriu. Intr-o familie cu 60.000 de albine, 20.000 asigura climatul in stup si 40.000 de mii executa alte activitati.
Vasile_Bucovineanu scrie:Referitor la cele discutate aici doar doua randuri vreau sa scriu. Intr-o familie cu 60.000 de albine, 20.000 asigura climatul in stup si 40.000 de mii executa alte activitati. Intr-o familia cu 20.000 de albine, 15.000 asigura climatul in stup si mai raman 5.000 pentru alte activitati. De aici fiecare poate sa traga o concluzie.
yuonyuon scrie:dar ce familiile au populatii diferite si cuibu ramelor cu puiet egal???...
yuonyuon scrie:
eu cu un stup pe 6 rame de albina si puiet 3 capacit ...am scos 15 kg de miere la un cules.....trageti si voi concluziii....
s au adaugat rame la inceputul culesuluiVasile_Bucovineanu scrie:yuonyuon scrie:
eu cu un stup pe 6 rame de albina si puiet 3 capacit ...am scos 15 kg de miere la un cules.....trageti si voi concluziii....
Daca familia avea 6 rame in total din care 3 cu puiet, unde a depozitat cele 15 kg de miere? Sau nu am inteles eu bine.
yuonyuon scrie:ce nu inteleg eu la matale ca zici niste chestii pe jumate...si nu elaborezi sau clarifici....
jonny_it scrie:yuonyuon scrie:ce nu inteleg eu la matale ca zici niste chestii pe jumate...si nu elaborezi sau clarifici....
Ca sa clarifici trebuie sa stii![]()
Nu ma refer la dl Bucovineanu, doar zic in general.
ignatov andrei scrie:Chestiile lasate in coada de peste, adica asa cum s-a vorbit sub apa, lasa sa se inteleaga ca undeva exista mare depozit de secrete...!!!
Ionut, de cate ori n-ai auzit chestia cu:
- eheheeee.... tu mai ai baiatule, eu ca tine am fost!
Daca stii cum sa spui un "HM" - si mai e si cineva care te cunoaste - impresia de "STIE TOT" e ca si asigurata!
se zice cand esti incepator toti stiu mai bine decat tine ....in fata unui incepator e de ajuns sa faci "hmmmm"...si deja esti maestru...jonny_it scrie:ignatov andrei scrie:Chestiile lasate in coada de peste, adica asa cum s-a vorbit sub apa, lasa sa se inteleaga ca undeva exista mare depozit de secrete...!!!
Ionut, de cate ori n-ai auzit chestia cu:
- eheheeee.... tu mai ai baiatule, eu ca tine am fost!
Daca stii cum sa spui un "HM" - si mai e si cineva care te cunoaste - impresia de "STIE TOT" e ca si asigurata!
In apicultura este ca in politica. Hmmm!
marco68 scrie:Buna ziua , un avantaj enorm la aceasta pasiune , pe linga experienta prisacarului, mai sint soiul, climatul, zona melifera, vecinii stupari...dar cel mai important se pare ca ramine durata de viata a albinelor, cu cit mai lunga cu atit mai bine... siropul cu ceapa ar fi un motiv , altul? evitarea cresterii de puiet ,dar asta e cu doua taisuri....tratamentele naturiste preventive(adica intretinerea unei stari de sanatate continua)....acum , eu unul , ma uit pe gaura cheii la aceste discutii si incerc sa aflu acest avantaj enorm pentru noi, prelungirea vietii albinei.....se pare ca sint citiva oameni in tara care il practica, asa ca inca nu e la public....partea trista e ca ne pierdem si albina si mierea care-i trecatoare si anii din viata cu experimente. Eu tin albine din pasiune, am iesit de pe stasul aprobat de Romania, (am layens), celula mica intermediara....si restul ca la fiecare , cheltuieli ,sperante, impliniri ,dezamagiri.Recunosc ca primavara pina in iunie mi-s dragi cel mai mult din cauza dezvoltarii frumoase pe care o da zona...restul merge in normal....si totusi ramine iubirea pentru viata mai lunga a albinei in sezonul activ.
cum ati ajuns la concluzia asta .....chiar sunt curios....unde ati citit mai exact ....si pe cati stupi ati testat.....sa vazut diferenta clar?mai stiti un apicultor ce produce peste 70 kg pe stup ce practica asa cva??marco68 scrie:Buna ziua , un avantaj enorm la aceasta pasiune , pe linga experienta prisacarului, mai sint soiul, climatul, zona melifera, vecinii stupari...dar cel mai important se pare ca ramine durata de viata a albinelor, cu cit mai lunga cu atit mai bine... siropul cu ceapa ar fi un motiv , altul? evitarea cresterii de puiet ,dar asta e cu doua taisuri....tratamentele naturiste preventive(adica intretinerea unei stari de sanatate continua)....acum , eu unul , ma uit pe gaura cheii la aceste discutii si incerc sa aflu acest avantaj enorm pentru noi, prelungirea vietii albinei.....se pare ca sint citiva oameni in tara care il practica, asa ca inca nu e la public....partea trista e ca ne pierdem si albina si mierea care-i trecatoare si anii din viata cu experimente. Eu tin albine din pasiune, am iesit de pe stasul aprobat de Romania, (am layens), celula mica intermediara....si restul ca la fiecare , cheltuieli ,sperante, impliniri ,dezamagiri.Recunosc ca primavara pina in iunie mi-s dragi cel mai mult din cauza dezvoltarii frumoase pe care o da zona...restul merge in normal....si totusi ramine iubirea pentru viata mai lunga a albinei in sezonul activ.
marco68 scrie:Buna ziua , un avantaj enorm la aceasta pasiune , pe linga experienta prisacarului, mai sint soiul, climatul, zona melifera, vecinii stupari...dar cel mai important se pare ca ramine durata de viata a albinelor, cu cit mai lunga cu atit mai bine... siropul cu ceapa ar fi un motiv , altul? evitarea cresterii de puiet ,dar asta e cu doua taisuri....tratamentele naturiste preventive(adica intretinerea unei stari de sanatate continua)....acum , eu unul , ma uit pe gaura cheii la aceste discutii si incerc sa aflu acest avantaj enorm pentru noi, prelungirea vietii albinei.....se pare ca sint citiva oameni in tara care il practica, asa ca inca nu e la public....partea trista e ca ne pierdem si albina si mierea care-i trecatoare si anii din viata cu experimente. Eu tin albine din pasiune, am iesit de pe stasul aprobat de Romania, (am layens), celula mica intermediara....si restul ca la fiecare , cheltuieli ,sperante, impliniri ,dezamagiri.Recunosc ca primavara pina in iunie mi-s dragi cel mai mult din cauza dezvoltarii frumoase pe care o da zona...restul merge in normal....si totusi ramine iubirea pentru viata mai lunga a albinei in sezonul activ.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori