yuonyuon scrie:ce fac albinele mai mult decat sa isi traga mierea aproape in zona cuibului.....e asa de complicat ca noi sa i\nu intelegem si albina sa stie mai bine ca noi...??....Vasile_Bucovineanu scrie:yuonyuon scrie:completarile se fac la inceputul lunii august....5rame scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:emil livadaru scrie:antal_bee scrie:Cred ca a venit timpul si pentru acest subiect. De cand e bine sa incepem aceasta hranire? Ce cantitate de hrana sa folosim? Cei care au familii puternice si au pus la pastrare proviziile pt iarna nu vor avea probleme, dar pentru roi si familii mai slabe este necesara hranirea de completare. Conform unei carti pe care am citit-o hranirea de completare trebuie sa se incheie cel tarziu la data de 15 august.
Eu inca nu am inceput hranirea. Astazi voi da prima cantitate de sirop.
Daca începeți acum o mai capacesc. Cat dati pe familie?
Multumesc!
in perioada asta se dau caturile jos si se oorganizeaza familiile pentru iernat...posibil si un tratament...
bineinteles cei care stimuleaza au 5 rame de puiet rezerve aproape de zero si numa bine ca peste o saptana scade temperatura sub 10 grade ...o frumusete......
eu mai aveam 2 rame de capacit la ecluzionare
Daca se completeaza rezervele la inceputul lunii august cu caturile pe stupi o mare parte din sirop va fi depus in caturi si atunci cand se iau caturile vom extrage siropul din rame.Din cele 30 de kg date la 15 august cate kg vor fi extrase din caturi? Sau nu e important acest lucru?
Referitor la intrebarea daca mai capacesc hrana data tarziu: o capacesc in mare parte, aprox 80%.
Eu sunt obligat sa extrag la sfarsitul lunii august deoarece in multi ani am cules tarziu de mana, dupa care formez cuiburile, dau hrana necesara la iernare si nu mai umblu in cuiburi pana in primavara. Albinele stiu mai bine ca noi sa-si aranjeze hrana pentru iernare si nu e nevoie sa aranjam noi cuiburile.
Unde așează pastura pentru primavara!!!!???