Shrek scrie:M-ai .....pierdut pe drum! Adica ti-ai schimbat "furnizoru'"? Primesti f-1, direct din Siberia, ca nu pricep?
Adevarul este ca in ultimul timp, citesc articole despre calitățile " miraculoase" ale veninului de albina. Imi pare nespus de rau ca nu mi-au cazut in mana mai pe iarna, mai ales cele care se refera la acupunctura apicola, ca alternativa pentru tratarea cancerului. Nu de mult, am pierdut pe cineva care s-a stins din aceasta cauza si am sentimentul ca l-ar fi putut ajuta, catusi de putin.Totusi, multe dintre persoanele extrem de longevive si active pe care le-am cunoscut de-a lungul timpului, erau apicultori. Poate ca n-ar fi rau daca ti-as vinde un roi de albine afurisite, care sa-ti faca viata mai interesantă. Si, bineînțeles, cu mult mai lungă ( viata)!
Multumesc pentru ca te gandesti la viata mea.
Am cunoscut un apicultor diagnosticat cu cancer(ficat,plamani,intesite,era intins peste tot) si care a fost trimis acasa sa moara linistit. Doctorii au zis ca mai are 1-2 luni de trait maxim. Avea 40 si ceva de ani. De suparare a inceput sa bea propolis si tuica cu miere dupa ce a terminat propolisul. Dupa 2 ani a mers iar la acelasi medic .. era si el curios probabil de ce nu murise, cine stie. Se vindecase partial, oarecum cancerul exista dar intr-o forma mai putin grava. A murit acum(8-9 ani) la peste 90 de ani. Numele lui era Gavril Maxim si este destul de cunoscut printre apicultorii din jud Neamt/Suceava, el a fost primul care a folosit modelul de stup trapezoidal in zona. Am invatat destul de multe si de la el.
In legatura cu intepaturile pe care le iau sa stii ca nu am doar mielusei in stupina. Am si din alea care orice le-ai face nu te inteapa dar am si unele putin mai rele care daca nu le convine ceva ma aleg cu cate o intepatura. Intr-o zi de munca se aduna suficiente. Nici carpatina pe care o aveam inainte si ce mai am acum nu este agresiva. Totusi depinde si cum lucrezi cu ele.