Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan club MER

Mesajde Balian » 27 Noi 2020, 18:14

jonny_it scrie:
tiih scrie:Raspuns corect,nota maxima.....
Daca era un chestionar gen circulatie trebuia trecut liniuta -..nu e un procent fix..!
Imi permit sa fac o singura observatie !
1.La intrarea in iarna ,noiembrie...procentul e de 100% pentru albina Carpatina 100%(care isi inceteaza ponta deobicei,cel mai tarziu pe 10---15 septembrie) ,si 85% sau mai mic,pentru toate rasele si corciturile inclusiv bk care au puiet in octombrie -noiembrie-decembrie...(si nu mai apuca saracutele sa faca zbor de recunoastere nici in martie...caci si-au dat deja duhul)

O sa va filmez sambata/duminica sa vedeti cum stau saracele BK care nu au avut timp sa isi faca zborul de recunoastere. Mare este gradina ... :lol:

Pe vatra din Vaslui ultimul puiet a fost pe la inceput de septembrie si la munte am gasit ultimul puiet capacit(nu mai erau oua/larve) pe 18 septembrie.

Am si eu carpatina, am si inseminat cateva, este chiar buna, dar are mofturile ei, la fel cum are si BK-ul pe ale lui.
Ligustica la primele temperaturi mai scazute(7-8 grade) oprea brusc ponta, carpatina si BK nu fac asta.
Tocmai de aceea am renuntat la ea acum cativa ani.
Chiar as vrea o ligustica din aia care ponteaza pana in noiembrie dar nu am mai gasit, o sa mai caut.

PS: Nu confundati BK cu ligustica, si la BK de obicei majoritatea liniilor sunt cu inele portocalii dar nu inseamna ca depune oua pana tarziu cum face ligustica de exemplu.
Multi care au avut BK au luat de la un mare crescator, care a adus mii de regine de la John Batsis, poate si de aceea multi s-au plans ca au depus oua pana tarziu si nu vor sa mai auda de BK. John Batsis este renumit pentru combinatiile lui de BK x ligustica si ligustica x cecropia.

Iertați-mă dar văd o contradicție în aceste două propoziții.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 27 Noi 2020, 18:54

Balian scrie:Iertați-mă dar văd o contradicție în aceste două propoziții.

In zonele unde toamna este lunga si calduroasa ligustica se opreste cand vrea ea din depus oua.
Sa nu uitam ca ligustica este cea mai raspandita rasa de pe glob si nu cred ca o folosesc atatia daca ar fi atat de rea.
Fiecare rasa are avantaje si dezavantaje.
jonny_it

Mesajde Balian » 27 Noi 2020, 19:02

jonny_it scrie:
Balian scrie:Iertați-mă dar văd o contradicție în aceste două propoziții.

In zonele unde toamna este lunga si calduroasa ligustica se opreste cand vrea ea din depus oua.
Sa nu uitam ca ligustica este cea mai raspandita rasa de pe glob si nu cred ca o folosesc atatia daca ar fi atat de rea.
Fiecare rasa are avantaje si dezavantaje.

Chiar de asta având stupina la vestul României sunt mai atent ce se
face în sudul Europei decât să mă uit spre Rusia sau nord. Zona mea
începe să seamănă cu cea mediterană nu cu ce a fost în copilăria mea. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 27 Noi 2020, 19:57

Balian scrie:Chiar de asta având stupina la vestul României sunt mai atent ce se
face în sudul Europei decât să mă uit spre Rusia sau nord. Zona mea
începe să seamănă cu cea mediterană nu cu ce a fost în copilăria mea. :)

Corect ... doar sa nu te trezesti ca dupa iernile astea blande si anii secetosi sa vina o iarna cum era mai demult si dupa o sa te uiti catre est/nord si o sa-i injuri degeaba pe aia de unde vine iarna :lol:
Rezistenta la iernare nu trebuie neglijata, ar trebui sa fie prima pe lista dupa care se face selectie, apoi restul.
Este important sa vedem cate albine intra in iarna si cate ies. Daca intra 5 intervale trebuie sa iasa 5. Daca intra 10 trebuie sa iasa 10. Nu ne ajuta cu nimic sa intre pe 10 intervale si sa iasa pe 8 de exemplu. Mortalitatea trebuie sa fie cat mai aproape de zero.
jonny_it

Mesajde Balian » 27 Noi 2020, 20:59

O iarnă când albina este în repaus permanent, este mai suportabilă pentru
ele decât astea în care câteodată are puiet aproape toată iarna. Să mă
ferească.....
Balian

Mesajde cristi_vidican » 27 Noi 2020, 22:12

Cândva dacă scriai off topic pe un topic, erai tras de urechi.

Ce să zic?

Mă bucur că se mai scrie ceva pe forum.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde kiloz » 28 Noi 2020, 08:26

Dac au disparut moderatorii. Evaporarea mare.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde cristi_vidican » 28 Noi 2020, 10:00

Forumul este la ora asta depășit ca modalitate de comunicare. Emaiul după el.
SMS-ul e istorie mâine-poimâine. Yahoo messenger, care era foarte folosit cândva nici nu mai există. Yahoo groups s-a închis.
Azi discuțiile se poartă mai ușor pe grupurile de facebook și pe cele de whatsapp.
Mâine, pe alte platforme.

Lumea evoluează, dar odată cu evoluția ei se pierd unele lucruri frumoase care au fost în trecut.
cristi_vidican

Mesajde yuonyuon » 28 Noi 2020, 12:15

cristi_vidican scrie:Forumul este la ora asta depășit ca modalitate de comunicare. Emaiul după el.
SMS-ul e istorie mâine-poimâine. Yahoo messenger, care era foarte folosit cândva nici nu mai există. Yahoo groups s-a închis.
Azi discuțiile se poartă mai ușor pe grupurile de facebook și pe cele de whatsapp.
Mâine, pe alte platforme.

Lumea evoluează, dar odată cu evoluția ei se pierd unele lucruri frumoase care au fost în trecut.

as spune ca mai degraba a evoluat tehnologia decat lumea....

cititul cartilor(chiar si forumuri) niciodata nu va fi depasit....
yuonyuon

Mesajde kovacslg » 28 Noi 2020, 12:44

Lucrurile se schimba.
Vrem, nu vrem...

FB e un sir de replici...fara că informația, și așa putina, sa fie structurată.
Se pierde în câteva zile.

Ca alternativa la forum nu știu, dacă va fi pretabil, cel puțin pt cei care caută informatii.
kovacslg

Mesajde kiloz » 28 Noi 2020, 16:17

Faisbucul, fata de un forum este "0".
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde cristi_vidican » 28 Noi 2020, 16:24

kiloz scrie:Faisbucul, fata de un forum este "0".

Zero la ce?

De exemplu, am pus un anunț că vând ceva, imediat au venit 10 cumpărători.
Dacă îl puneam aici, poate veneau 1,5.
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 28 Noi 2020, 16:55

Desigur, daca ati dorit să " vindeti" forumul au venit multi cumpărători. Interesant ar fi sa stim daca s-a ..." vandut"!
Forumul, asa cum scrie si in denumire, este un loc unde oamenii se întâlnesc ( virtual), fac schimb de experiente( neplăcute sau imaginare), se mistocaresc, se dau palme, șuturi, se supără, pleacă acasă, revin, mai dau un rame de băut, iar cei cu adevarat interesați, află lucruri pe care nu le-ar găsi în altă parte.
Pe fb,s-au constituit tot felul de grupulete, unde adminul sau cin' mai este pe la butoane, unde daca nu canti in....corul " biserici" te blochează si vorbesti singur! De aceea nu agreez fb, ca si depozitare al informațiilor apicole. Cand se va închide forumul, nu va exista alternativa la el. Informația de aici nu o poți regăsi în numeroasele grupuri apicole. Pur si simplu, nu va mai fi. Dar până atunci, sa ne bucuram de el!
Shrek

Mesajde yuonyuon » 28 Noi 2020, 17:23

Shrek scrie:Desigur, daca ati dorit să " vindeti" forumul au venit multi cumpărători. Interesant ar fi sa stim daca s-a ..." vandut"!
Forumul, asa cum scrie si in denumire, este un loc unde oamenii se întâlnesc ( virtual), fac schimb de experiente( neplăcute sau imaginare), se mistocaresc, se dau palme, șuturi, se supără, pleacă acasă, revin, mai dau un rame de băut, iar cei cu adevarat interesați, află lucruri pe care nu le-ar găsi în altă parte.
Pe fb,s-au constituit tot felul de grupulete, unde adminul sau cin' mai este pe la butoane, unde daca nu canti in....corul " biserici" te blochează si vorbesti singur! De aceea nu agreez fb, ca si depozitare al informațiilor apicole. Cand se va închide forumul, nu va exista alternativa la el. Informația de aici nu o poți regăsi în numeroasele grupuri apicole. Pur si simplu, nu va mai fi. Dar până atunci, sa ne bucuram de el!
da asa este aici poti vorbi singur si nu te blokeaza nimeni....sunt exemple multe... :lol:
lasand gluma la o parte......daca e vb de accesul la informatie ..cu toate ca suntem in "epoca informatiei"..ea este acoperita de informatie falsa...manipulatoare...

i mi aduc aminte la inceputurile internetului apareau chestii educative si toata lumea era prietenoasa...apoi cand au inceput reclamele ...sa schimbat si informatia.....din cea corecta in cea "pe interes"
sunt "identitati" care investesc enorm in educatie paguboasa...care este in interesul lor desigur....apicultura nu face exceptie...
yuonyuon

Mesajde kovacslg » 29 Noi 2020, 12:09

Fb e mai dinamic.
Multe postări zilnice
Pt vânzări e múlt mai potrivit.

Pt a te informa pe un subiect anume e aproape inutil.
Pe forum e exact invers.
Daca ar fi mai putina miștocăreala, atac la persoana, ar fi mai mulți pe aici cu postări.
kovacslg

Mesajde marco68 » 29 Noi 2020, 13:31

kovacslg scrie:Fb e mai dinamic.
Multe postări zilnice
Pt vânzări e múlt mai potrivit.

Pt a te informa pe un subiect anume e aproape inutil.
Pe forum e exact invers.
Daca ar fi mai putina miștocăreala, atac la persoana, ar fi mai mulți pe aici cu postări.

Bravo domnule , corect si adevarat.Cei cu mai putina experienta, nici nu mai pun intrebari de teama de nu fi ridiculizati.Acest forum este un forum (discutii pasnice intre persoane(fiinte umane)) intre oamenii cu si fara experienta.In regulamentul forumului nu am vazut precizat nivelul de experienta al celui care initiaza subiecte, aduce completari, isi spune parerea , solicita lamuriri de bun simt si benevol de la cei cu mai multa experienta si cunostinte.A invata este un proces continu.Limbajul defineste persoana.
Fii ca apa, prietene!
marco68

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR