Pai daca e sa o luam asa....cine face analiza pentru fiecare in parte?
Si de varroa nu scapam, dupa ultimul extras le-am dat un varachet si au cazut ceva paduchi. La roiuri mai multi, bineinteles.
stefanmadalin scrie:Pai daca e sa o luam asa....cine face analiza pentru fiecare in parte?
Si de varroa nu scapam, dupa ultimul extras le-am dat un varachet si au cazut ceva paduchi. La roiuri mai multi, bineinteles.
Balian scrie:stefanmadalin scrie:Pai daca e sa o luam asa....cine face analiza pentru fiecare in parte?
Noi să facem analize prin sondare. Cu zahăr sau cu alcool. Dacă dați la DSV totul iese super OK. Non stop.
stefanmadalin scrie:Cam asta a fost si 2022.
Ne mai vedem in martie.
La unii efectiv mi-a fost lene sa mai scot rame. Ca idee de rezerve i-am cantarit cu cantar de bagaje.
Balian scrie:Nu am reușit să explic la nici un coleg apicultor simplitatea și valoarea de informații care poate da această metodă de cântărire.
Motivul pricipal a respingerii era diferența repartizării mierii în stup.![]()
Știu cifra la care vreau să ajung. Cântăresc în august. La care trebuie dat sirop, dau. Cântăresc iarăși și mai dau dacă
trebuie. În final controlez câteva. Iese perfect. Ajunge o singură intervenție (finală) când scot cele două rame de mijloc
în care a fost ultimul puiet și are miere mai puțină și le pun la margine.
stefanmadalin scrie:Ziceti de roi, ca acolo e mai greu de estimat greutatea.
La mine roii au cea mai multa miere la momentul actual, dintr-un motiv simplu: De la ei nu extrag nimic si tot ce adupa pun in alea 4-6-8-10 rame.
Am avut niste familii care au verticalizat aproape tot, n-au facut coronite in cuib si a trebuit sa intervin.
Balian scrie:Nu am reușit să explic la nici un coleg apicultor simplitatea și valoarea de informații care poate da această metodă de cântărire.
Motivul pricipal a respingerii era diferența repartizării mierii în stup.![]()
Știu cifra la care vreau să ajung. Cântăresc în august. La care trebuie dat sirop, dau. Cântăresc iarăși și mai dau dacă
trebuie. În final controlez câteva. Iese perfect. Ajunge o singură intervenție (finală) când scot cele două rame de mijloc
în care a fost ultimul puiet și are miere mai puțină și le pun la margine.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori