Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sars Cov-2

Mesajde Cristian IONITA » 08 Ian 2021, 16:30

jonny_it scrie:
Cristian IONITA scrie:Dar aprolo Jonny ... la telefonul asta ai binevoit sa si raspunzi? .... probabil ca nu este sezon si nici pericol sa te caute cineva la care esti restant cu reginele :) .

Iar te plictisesti? :lol:

Nu prea ... dar nu ma deranjeaza sa mai scutur din cand in cand ipocrizia de pe cate unul.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 08 Ian 2021, 16:33

Shrek scrie: ....
Daca imi este permis, vreau sa va mai spun, ca, daca voi fi" invitat" sa ma vaccinez, ma voi vaccina sigur. Daca nu, si va exista posibilitatea vaccinarii in privat ( contra cost) o voi face, pentru eu călătoresc mult si in mod cert, va fi nevoie de un document care să ateste acest lucru.

De unde pana unde aceasta "certitudine"?

Atat timp cat alternativa vaccinarii ne este la indemana oricui si mai ales oricand este absurd sa introduci restrictii de calatorie pe acest motiv ....
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 08 Ian 2021, 18:16

Evident ca este absurd să fie conditionat dreptul de a călători dintr-un loc în altul de vaccinare! Este cam acelaș lucru cu dovedirea nevinovăției in instanta desi autoritățile ar trebui să dovedească vinovăția. Daca acum , pentru a călători din si spre România, se cere un test pcr negativ recent, cu siguranță, pe măsură ce vaccinarea avansează, se va cere dovada ca esti imun( vaccinat). Primii care vor cere " pasaportul" sunt operatorii aerieni si mai apoi ceilalți operatori de transport persoane, stațiuni turistice, restaurante, etc. Deci este o chestiune de timp. Si ma refer la călătoriile " in afara" desigur.
Shrek

Mesajde Balian » 08 Ian 2021, 18:21

Este f logic restricționările de călătorie în funcție de vaccinare. Părerea mea.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 08 Ian 2021, 18:25

Shrek scrie:Evident ca este absurd să fie conditionat dreptul de a călători dintr-un loc în altul de vaccinare! Este cam acelaș lucru cu dovedirea nevinovăției in instanta desi autoritățile ar trebui să dovedească vinovăția. Daca acum , pentru a călători din si spre România, se cere un test pcr negativ recent, cu siguranță, pe măsură ce vaccinarea avansează, se va cere dovada ca esti imun( vaccinat). Primii care vor cere " pasaportul" sunt operatorii aerieni si mai apoi ceilalți operatori de transport persoane, stațiuni turistice, restaurante, etc. Deci este o chestiune de timp. Si ma refer la călătoriile " in afara" desigur.
deci nu e optional....? ...
odata ce esti conditionat sa bagi substante necunoscute in sange ca sa iti pastrezi locu de munca sau sa calatoresti atunci (intr o societate normala cum zici tu)se numeste OBLIGATORIU .....!!!!
si deja avem o problema grava....
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 08 Ian 2021, 18:30

Balian scrie:Este f logic restricționările de călătorie în funcție de vaccinare. Părerea mea.
nui logic domnule!!!...pentru restrictionezi libertatea celuilalt ....voi chiar nu pricepeti .....
daca tu vrei sa te vaccinezi importiva acestui virus....nu te opreste nimeni ...si ce te mai doare daca ceilalti vor sa calatoreasca sau nu cand tu esti immunizat
....
am ajuns inapoi la vorba lu closcutz......
Closcutz scrie:
Eu nu înțeleg de ce unii dintre cei care aleg sa se vaccineze adora sa jignească pe cei care nu doresc sa se vaccineze?
yuonyuon

Mesajde Balian » 08 Ian 2021, 18:53

Nu-l jignez pe nimeni. Am o părere. Dacă vrem să eradicăm o epidemie/pandemie
trebuie să acționăm. Una dintre acțiuni este să facem ceva concret. Respectiv să
ne vaccinăm. Asta oferă ”lumea” să te apere. Tu ce faci sau ce ar fi corect să faci?
Nimic? Întreb și eu. :?
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 08 Ian 2021, 19:52

Balian scrie:Nu-l jignez pe nimeni. Am o părere. Dacă vrem să eradicăm o epidemie/pandemie
trebuie să acționăm. Una dintre acțiuni este să facem ceva concret. Respectiv să
ne vaccinăm. Asta oferă ”lumea” să te apere. Tu ce faci sau ce ar fi corect să faci?
daca chiar vrem asta trebuie sa tinem cont si de libertatea celuilalt.....nu putem sa (in)-calcam in picioare libertatile si drepturile celorlati (ce nu se vaccineaza)
mie mi se pare absurd sa restrictionezi calatoritu pe baza de vaccinare(si mai absurd ca multi sunt deacord)...lucru care se va intampla orcum 100% ...ca si alte "atrocitati" care sunt in plan de implementare.
yuonyuon

Mesajde Cristian IONITA » 08 Ian 2021, 19:56

Shrek scrie:Evident ca este absurd să fie conditionat dreptul de a călători dintr-un loc în altul de vaccinare! Este cam acelaș lucru cu dovedirea nevinovăției in instanta desi autoritățile ar trebui să dovedească vinovăția. Daca acum , pentru a călători din si spre România, se cere un test pcr negativ recent, cu siguranță, pe măsură ce vaccinarea avansează, se va cere dovada ca esti imun( vaccinat). Primii care vor cere " pasaportul" sunt operatorii aerieni si mai apoi ceilalți operatori de transport persoane, stațiuni turistice, restaurante, etc. Deci este o chestiune de timp. Si ma refer la călătoriile " in afara" desigur.

Situațiile nu sunt deloc comparabile .... una este testarea .... si cu totul altceva vaccinarea.
Testarea presupune că ti sunt recoltate probe .... nu ca iti sunt injectate substanțe in tine ... nu exista pericol de efecte secundare nocive (Poate sa fii extrem de sensibil și sa te deranjeze procedura de recoltare...).
Testarea este disponibilă oricand si orisicui ... nu e cazul sa faci parte dintr-o anumita categorie ... sa fii sunat ... etc.

O minimă si de bun simt logica ne spune că nu se vor impune interdictii in ceea ce priveste vaccinarea .... doar securistii cu lipsa din cele de mai sus pot susține asa ceva.
Cristian IONITA

Mesajde Balian » 08 Ian 2021, 20:02

E agitație excesivă în această problemă.
Să mă vaccinez sau nu. Fiecare face un
calcul ce poate avea de câstigat sau de
pierdut și decide. Unu da unu nu. Și atât.
Simplu.Nu mă obligă nimeni.
Balian

Mesajde Cristian IONITA » 08 Ian 2021, 20:06

Balian scrie:Nu-l jignez pe nimeni. Am o părere. Dacă vrem să eradicăm o epidemie/pandemie

Si totusi ... de ce acțiunea nu se limitează la a nu impune altora ce sa faca? .... doriti sa va imunizati .... foarte bine .... faceti vaccin si ce mai considerati necesar ... dar este odios sa doriti ca altora sa li se impună asa ceva
..
Cristian IONITA

Mesajde Balian » 08 Ian 2021, 20:16

Urmăresc numai o logică de rezolvare
a unei probleme. Asta fac în fiecare zi.
Balian

Mesajde Cristian IONITA » 08 Ian 2021, 20:24

Dacă logica dumneavoastra presupune sa interziceti drepturile altora (restricționarea călătoriilor ptr cei nevaccinati) eu va propun sa va mai gândiți... In mod evident ceva nu este in regula la ea.
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 08 Ian 2021, 21:28

Balian scrie:Este f logic restricționările de călătorie în funcție de vaccinare. Părerea mea.

Eu ma vaccinez cand o sa pot, totusi nu mi se pare ok sa fie restrictii de a calatori in functie de asta. Este o forma de discriminare .... poate eu am avut covid si am deja imunitate, de ce sa ma obligi sa ma vaccinez daca vreau sa plec in Honolulu? :?
jonny_it

Mesajde Balian » 08 Ian 2021, 21:47

Nu este obligatoriu să mă vaccinez. Dacă am anticorpi am și dovada că este inutil.
Mă gândesc că nu vom confrunta o veșnicie cu problema asta. Până atunci eu stau
în stupul meu. Nici un Honolulu. După aia. :lol:
Balian

Mesajde ignatov andrei » 09 Ian 2021, 13:31

Vaccinul actioneaza si in jurul corpului, ca un scut...?!?
Vaccinatul nu poate fi purtator de virus, nu-i asa...?!? :lol:
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE