Crisan Dorel scrie:@BUNKA
Salut,
Se poate deschide urdinisul superior incepand din primavara
Eu am observat tendinta de a urca in sus catre capac, incearca sa le lasi cu capacul deplasat sa vezi ca incep sa zboare pe acolo![]()
Nu e o problema sa le obisnuiesti pe acolo
Poate fi facut si graduat, vorba ta, micsorezi urdinisul inferior si aglomeratia le obliga sa caute alta intrare in stup.
Adrian Galofteanu scrie:Crisan Dorel scrie:Partea cea mai tare este ca poti folosi colectorul de polen tot sezonul apicol !!!
O sa spuneti cum ?
Salut,
Imi place ce faci tu! Mai am unele nelamuriri de ordin tehnic pe care o sa le discutam dar pana una alta vreau sa stiu:
- folosesti in mod curent colectorul de polen sub capac?
- folosirea urdinisului dublu, daca stapanesti manuirea unui astfel de sistem. Nu apar probleme de orientare a albinei? Spui la un moment dat ca scurtezi drumul culegatoarei prin deschiderea urdinisului al doilea dar culegatoarea stie sa il gaseasca? Sau cum procedezi?
Multumesc!
peterneamt scrie:Il folosesc numai la stupii de pe vatra nu si la cei cu care fac pastoralul si pot sa spun ca atita timp cit e cules nu sunt probleme , dar primavara si toamna e periculos sa il ti deschis.
peterneamt scrie:Il folosesc numai la stupii de pe vatra nu si la cei cu care fac pastoralul si pot sa spun ca atita timp cit e cules nu sunt probleme , dar primavara si toamna e periculos sa il ti deschis.
Crisan Dorel scrie:@florinapi
daca insa ai citi una din postarile mele anterioare, ai vedea cum poti impusca doi iepuri deodata![]()
si acum fara gluma, prin plasarea colectorului de polen intre cuib si magazine, matca nu mai are acces la magazin (ar trebui sa traverseze placa activa insa de ... e regina, nu se compromite)
Crisan Dorel scrie:@alt stupar
salut
eu n-am zis ca albina culegatoare depune direct nectarul adus in celula ci faptul ca e scurtat drumul ei, nu mai trebuie sa parcurga lada de la un capat la altul
Crisan Dorel scrie:@BUNKA
Salut,
Se poate deschide urdinisul superior incepand din primavara
Eu am observat tendinta de a urca in sus catre capac, incearca sa le lasi cu capacul deplasat sa vezi ca incep sa zboare pe acolo![]()
Nu e o problema sa le obisnuiesti pe acolo
Poate fi facut si graduat, vorba ta, micsorezi urdinisul inferior si aglomeratia le obliga sa caute alta intrare in stup.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 38 vizitatori